Şimdi Ara

İTÜRO-2013 (Son kayıt tarihleri uzatıldı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İTÜRO-2013 (Son kayıt tarihleri uzatıldı )

İTÜRO 2013’e Katılmak İçin Son Tarih 31 Mart 2013
    Kayıt Buradan

Türkiye’nin en saygın robot etkinliklerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları (İTÜRO), 11-12-13 Nisan 2013 tarihlerinde, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Akademisyen, sanayi ve öğrenciyi bir araya getiren ve Türkiye’nin robotik ve teknoloji alanındaki insan kaynağına yarışma ve paylaşım ortamı sağlayan etkinliğin planlanma ve koordinasyonu üzerinde çalışmalar yüksek bir motivasyonla devam ediyor.

Bu yıl yurtdışından yarışmacılara da kapılarını açan İTÜRO, her yıl olduğu gibi daha fazla yarışmacı ve ziyaretçi ağırlamaya hazırlanıyor. İTÜRO 2013, her seviyeye hitap edecek yarışma ve etkinliklere ev sahipliği yaparak, uluslararası platformda söz sahibi bir organizasyon olmayı hedefliyor.

Sorularınızı buradan sorabilirsiniz ...

İTÜRO'dan haberler;

İTÜRO 2013 Yeni Kategori ile Geliyor!

İTÜRO‟nun yeni “Senaryo” kategorisinde yarışmacılara her sene farklı bir görev verilecek ve yarışmacılardan sene içinde yaptıkları robotlarla bu görevleri tamamlamaları beklenecektir. Kategoriye ait görev her sene Haziran ayında İTÜRO resmi web sitesi üzerinden açıklanacaktır. Kategorinin 2013„te ilk kez düzenlenecek olması ve kategoriye ait görevin Kasım ayında duyurulmuş olmasından dolayı “Top Taşıma” görevi İTÜRO 2014‟te de geçerli olacaktır. “Top Taşıma” görevinin detayları, İTÜRO resmi web sitesinde mevcuttur.

İTÜ Robot Olimpiyatları’na “Top Taşıma” görevinin yer aldığı “Senaryo” kategorisinin yanı sıra “Mikro Sumo” ve “Merdiven Çıkan” olmak üzere, iki adet yeni yarışma kategorisi eklendi.

Şu ana kadar mevcut kategorilerimiz : Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Süpürge, Yangın Söndüren, Labirent, Kendini Dengeleyen, Serbest Kategori.

İTÜRO 2013’ün yarışma kategorileri olan “Çizgi İzleyen”, “Mini Sumo”, yeni “Mikro Sumo”, “Süpürge”, “Yangın Söndüren”, yeni “Merdiven Çıkan”, “Labirent”, “Kendini Dengeleyen”, “Serbest Kategori” ve yeni “Senaryo: Top Taşıma” kategorilerinin kurallarına yeni ituro.org adresinden ulaşılabilir.

Online Kayıtlar 26 Aralık’ta Açılıyor

İTÜRO 2013’e yarışmacı olarak katılmak isteyen ekip ve bireyler, 26 Aralık 2012’den itibaren İTÜRO’nun yenilenen web sitesi ituro.org adresi üzerinden online olarak kayıtlarını yapabilirler.

İTÜRO 2013’e Katılmak İçin Son Tarih 31 Mart 2013

İTÜ Robot Olimpiyatları’nın üçü yeni on kategorisine yarışmacı olarak katılmak isteyen ekipler en son 31 Mart 2013 tarihinde yenilenmiş ituro.org adresinden online kayıt yaptırabilirler.

İTÜRO 2013’ün Altın Sponsorları İMMİB ve Data Market

Bu sene yedincisi düzenlenecek olan İTÜRO, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ve Data Market’in desteğiyle kalitesini artırıyor. Ayrıca Alfanorm, Türkiye’nin dört bir yanında panoları süsleyen İTÜRO 2013 afişlerini basarak organizasyona destek veriyor.

Prof. Dr. Abdülkadir Erden Panel Katılımcısı Olarak Katılıyor

İTÜRO 2013’ün “Robotikte Doğadan Esinlenme” konulu panelinde, Atılım Üniversitesi’nden birçok nitelikli başarıya imza atmış Sayın Prof. Dr. Abdülkadir Erden katılımcı olarak yer alacak. Panelde, robotiğin en güncel konuları tartışılarak, bu teknolojinin bulunduğu son nokta ziyaretçilere sunulacak.

Brüksel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Marco Dorigo İTÜRO 2013’te

Uluslararası bir organizasyon olma konusunda her geçen yıl önemli adımlar atan İTÜ Robot Olimpiyatları’nda bu sene Belçika’nın Brüksel Üniversitesi’nden elli binin üzerinde alıntısı bulunan Prof. Dr. Marco Dorigo, üzerinde büyük çalışmalarda bulunduğu swarmanoid (sürü robotları) üzerine seminer vermek üzere konuk oluyor.

Bomec Robot Teknolojileri İTÜRO 2013’ün Sponsorları Arasında

Bu sene yedincisi düzenlenecek olan İTÜRO’da, Bomec’in desteğiyle, yarışmalarda derece alan ekiplere Robotistan’dan sürpriz hediyeler verilecek.

Biz şu zamana kadar İTÜRO için bunları yaptık ve hızla çalışmaya devam ediyoruz ki sizin için daha güzel, daha eğitici ve daha eğlenceli bir organizasyon ile karşınızda bulunmak için. Sizleri de aramızda görmek emeklerimizin karşılığını aldığımızı gösterecektir. Gelin ve Robot Olimpiyatlarını bir de kendi gözlerinizle görün!

İTÜRO hakkındaki görüş ve önerilerinizi bekliyoruz ...
    Sorularınızı başlığın altında sorarsanız elimizden geldiğince cevaplamaya çalışacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ituro -- 31 Mart 2013; 21:59:46 >

• izleyici olarak gelip katılabilir miyim ? bir de izleyici olarak geldiğim takdirde herhangi bir giriş ücreti ödeniyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri_dz

izleyici olarak gelip katılabilir miyim ? bir de izleyici olarak geldiğim takdirde herhangi bir giriş ücreti ödeniyor mu ?

Tabikide gelip ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Forumdan meraklı arkadaşların gelmesi bizide mutlu eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ituro -- 1 Mart 2013; 10:34:53 >
  • Ben de izleyici olarak katılmayı düşünüyorum. Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum ama bi sonraki sene katılabilirsem katılacağım. Ama ödüller hakkında bir şey bulamadım. Ödül peşinde değilim de insan merak ediyor. Ödüller hakkında mümkünse bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikaya.talha

Ben de izleyici olarak katılmayı düşünüyorum. Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum ama bi sonraki sene katılabilirsem katılacağım. Ama ödüller hakkında bir şey bulamadım. Ödül peşinde değilim de insan merak ediyor. Ödüller hakkında mümkünse bilgi verebilir misiniz?

İTÜRO ana amaçlarından biride robotiği ülkemizde yaymak bunun içinde insanları teşvik etmek ,bununda en iyi yolu ödüllendirme sistemidir ;ancak,ödüller şuan için belli olmadığından bişey söylemem doğru olmaz , ama ödüllerin robot yapımda kullanılacak yada robotik ile ilgilenen kişilerin ilgisini çekecek şeyler olacağını söyleyebilirim .
    İzleyici olarak sizide aramızda görmek bizi mutlu eder ayrıca İTÜRO aracılığı ile İTÜ'yü daha yakından tanıma şansınız olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ituro

quote:

Ben de izleyici olarak katılmayı düşünüyorum. Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum ama bi sonraki sene katılabilirsem katılacağım. Ama ödüller hakkında bir şey bulamadım. Ödül peşinde değilim de insan merak ediyor. Ödüller hakkında mümkünse bilgi verebilir misiniz?

İTÜRO ana amaçlarından biride robotiği ülkemizde yaymak bunun içinde insanları teşvik etmek ,bununda en iyi yolu ödüllendirme sistemidir ;ancak,ödüller şuan için belli olmadığından bişey söylemem doğru olmaz , ama ödüllerin robot yapımda kullanılacak yada robotik ile ilgilenen kişilerin ilgisini çekecek şeyler olacağını söyleyebilirim .
    İzleyici olarak sizide aramızda görmek bizi mutlu eder ayrıca İTÜRO aracılığı ile İTÜ'yü daha yakından tanıma şansınız olacak

Teşekkürler. Belki seneye İtü'de öğrenci olacağım. Gitme ihtimalimin çok olduğu bi üniversite. İkinci ziyaretim olacak.
    Son olarak, ziyaretçi olarak gelmek için kayıt gerekli mi? Nereden yapabilirim gerekliyse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikaya.talha -- 1 Mart 2013; 21:06:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

quote:

Hazır sürücülerle yapılmış, fakat mekaniği el yapımı olan robotlar katılabiliyor mu?

Sorunu biraz daha açıklayıcı şekilde anlatırsan daha iyi yardımcı olabilirim, yanlış bir bilgilendirme yapmak istemem, biraz daha açıkayıcı olursan daha doğru bir cevap vermiş olurum.

Genel anlamda, hazır sürücülerle mikrokontrolör kartları, sensör devreleri, motor sürücü kartları gibi dışarıdan alınabilecek kartlar ve devrelerden bahsediyorsan, sorun olmayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Belki seneye İtü'de öğrenci olacağım. Gitme ihtimalimin çok olduğu bi üniversite. İkinci ziyaretim olacak.
    Son olarak, ziyaretçi olarak gelmek için kayıt gerekli mi? Nereden yapabilirim gerekliyse?

Ziyaretçi olmak için kayıt gerekli değil ,ayriyetten şehrin belli merkezlerinde davetiye dağıtılacak ama davetiyeyle gelmek şart değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ziyaretçi olmak için kayıt gerekli değil ,ayriyetten şehrin belli merkezlerinde davetiye dağıtılacak ama davetiyeyle gelmek şart değil

Alıntıları Göster
    İTÜRO 2013 tanıtım filmi ilk mesaja eklindi . Sizce nasıl olmuş?

• quote:

İTÜRO 2013 tanıtım filmi ilk mesaja eklindi . Sizce nasıl olmuş?

Alıntıları Göster
    on numara olmuş
  • quote:

on numara olmuş

Teşekkürler
    Beğenmenize sevindik
  • quote:

quote:

on numara olmuş

Teşekkürler
    Beğenmenize sevindik

Kayıt olmak için siteye üye olup proje eklemek yeterlimi ? yarışmaya gelince kayıt parası gibi şeyler gerekiyormu gerekiyorsa ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

quote:

quote:

on numara olmuş

Teşekkürler
    Beğenmenize sevindik

Kayıt olmak için siteye üye olup proje eklemek yeterlimi ? yarışmaya gelince kayıt parası gibi şeyler gerekiyormu gerekiyorsa ne kadar ?

Alıntıları Göster
    Öncelikle çalışmalarınızdan ötürü kutlamak istiyorum.

Ben de SUMO yapmaya karar vermiştim ama olmadı ne yazık ki devreler falan sorun çıkarttı bundan sonra daha sağlam hazırlanacağım.

Bence yarışmada SUMO kategorisi de olmalı mini sumo ve mikro sumo da var ama SUMO olursa biraz daha iyi olur diye düşünmekteyim.

Ayrıca Çizgi İzleyen falan artık biraz klasikleşti Senaryo gibi farklı türler daha çok hoşuma gidiyor.

İyi Günler Dilerim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

quote:

quote:

on numara olmuş

Teşekkürler
    Beğenmenize sevindik

Serbest kategori dışındaki kategorilerde siteye üye olup proje eklemek gerekli .Serbest kategori de ise ön proje dosyası gönderilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

Öncelikle çalışmalarınızdan ötürü kutlamak istiyorum.

Ben de SUMO yapmaya karar vermiştim ama olmadı ne yazık ki devreler falan sorun çıkarttı bundan sonra daha sağlam hazırlanacağım.

Bence yarışmada SUMO kategorisi de olmalı mini sumo ve mikro sumo da var ama SUMO olursa biraz daha iyi olur diye düşünmekteyim.

Ayrıca Çizgi İzleyen falan artık biraz klasikleşti Senaryo gibi farklı türler daha çok hoşuma gidiyor.

İyi Günler Dilerim ...

SUMO kategori önerinizi tartışmaya açmaya çalışacağım İTÜRO 2014 için , öneri için teşekkür ederim.Çizgi izleyen aslında robotiğe yeni başlayanlar için konuluyor yarışmalara sonuçta yeni biri/grup işe merdiven çıkan robot yada top taşıyanla başlayamaz .
    Seneye sizide yarışmacı olarak görmek isteriz.

• quote:

SUMO kategori önerinizi tartışmaya açmaya çalışacağım İTÜRO 2014 için , öneri için teşekkür ederim.Çizgi izleyen aslında robotiğe yeni başlayanlar için konuluyor yarışmalara sonuçta yeni biri/grup işe merdiven çıkan robot yada top taşıyanla başlayamaz .

Bence Sumo olmalı çünkü mini sumoda boyut kısıtlaması fazla her nasıl ÇİZGİ İZLEYEN yeni başlayanlar için iyi ise SUMO da iyidir.En azından 1 raunt falan dahi kazansa insana güven verir.

Merdiven Çıkan-Labirent türleri biraz daha profesyonel işi haklısınız

Yarışmacı olmayı planlıyorum ama belli olmaz sınav derdi falan derken belki uygun olamayabilirim ama umarım katılırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Bence Sumo olmalı çünkü mini sumoda boyut kısıtlaması fazla her nasıl ÇİZGİ İZLEYEN yeni başlayanlar için iyi ise SUMO da iyidir.En azından 1 raunt falan dahi kazansa insana güven verir.

Merdiven Çıkan-Labirent türleri biraz daha profesyonel işi haklısınız

Yarışmacı olmayı planlıyorum ama belli olmaz sınav derdi falan derken belki uygun olamayabilirim ama umarım katılırım.

Alıntıları Göster
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 9 Haziran 2018; 12:34:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zigör

İTÜ öğrencisi olmama rağmen, buradan haberim oluyor. İlginç .

Doğrudur İTÜ de dahi haberi olmayan bir çok kişi var bu birazda bizim eksik kaldığımız bir nokta ama sosyal medya yada kampüsteki panolarda görmemiş olamazsınız belki dikkatinizi çekmemiştir zaten 11 nisana doğru elbette görürsünüz bu arada kulübede bekleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ituro -- 21 Mart 2013; 22:32:19 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zigör

İTÜ öğrencisi olmama rağmen, buradan haberim oluyor. İlginç .

Doğrudur İTÜ de dahi haberi olmayan bir çok kişi var bu birazda bizim eksik kaldığımız bir nokta ama sosyal medya yada kampüsteki panolarda görmemiş olamazsınız belki dikkatinizi çekmemiştir zaten 11 nisana doğru elbette görürsünüz bu arada kulübede bekleriz

Alıntıları Göster
    zaman olarak biraz ters olmuş tam vize dönemi yoksa kulüp olarak 50-60 kişilik bir gezi düzenlemek isterdik

• quote:

Orijinalden alıntı: eebm38

zaman olarak biraz ters olmuş tam vize dönemi yoksa kulüp olarak 50-60 kişilik bir gezi düzenlemek isterdik

Alıntıları Göster
    Son gününde tavan yapan kayıtlar ve her sene gelen istekler göz önüne alınarak son kayıtlar 5 Nisan saat 23:59 olarak belirlenmiştir. HALA ŞANSIN VAR!!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.