Şimdi Ara

ITX sistem tavsiye..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ITX sistem toplamak istiyorum..işlemci olarak core 2 duo anakart olarakta zotac almak istiyorum.ancak şöyle bir sorunum var..böyle bi sistem topladığım zaman ITX kasaların verdiği 60-90W arasındaki güç yetecek mi ? yani bildiğim kadarıyla core 2 duoların çalışma gücü 95 w civarı..

ikinci olarak almak istediğim kasa ekranın arkasına takılabilen yüksekliği 55mm olan bir kasa..anakartı aldıktan sonra malum işlemci soğutucu'da olacak..bu işlemci soğutucusu yüksek gelmez mi ?

• Monitör arkasına takılan kasalardaki güç kaynakları harici işlemciler için değil, atom işlemci entegreli mini-itx anakartlar içindir. Ve core2duolu bir anakart taktığında slim işlemci fanıyla bile taksan çalışmayacaktır. Ancak şöyle bir alternatif var. Monitör arkası değilde mini-itx küp kasalar var. Onlarda çok küçük oluyor Onlara hem ekran kartıda takabilirsin. Ve 150 watt psuları bulunuyor. Yani monitör arkasına atom işlemcili mini-itx yapabilirsin. mini-itx küp kasada ise atomun yanında, ekran kartlı ve normal işlemcili bir sistemde kurabilirsin.
    Ama benim fikrime göre monitör arkası gibi çok ufak bir kasa olmadıkça mini-itx'in bir anlamı yok. Eğer kasa yok olsun diyorsan ve internet işleriyle uğraşacaksan monitör arkası mini-itx yap. Ancak "oyun oynarım, atoma göre ağır işler yaparım" diyorsan o zaman küp kasa mini-itx değil, normal kasa topla. Hem daha ucuza gelir, Hemde update imkanı daha fazla olur.
    Çok detaylı bilgiler istiyorsan bana PMden ulaşabilirsin. Çünkü benimde mini-itx sistemim var. Ve vaktiyle toplarken çoook araştırma yaptım. Ve mağazaya gidip görüp planlar oluşturdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 16 Ağustos 2010; 11:51:53 >

• Teşekkürler cevabın için..
    araştırmalarımda bi anakart buldum zotac 775pinlik ve geforce 9... serisi bi chipseti vardı..oyunda oynanabileceğini söylüyordu..açıkcası benim ilk hedefim full hd film izlemek..yani bilgisayar monitörü yerine büyük ekran bi lcd'ye bağlama düşüncem var..oyun dersen çok oyun oynamam belki pes falan olur..

sanırım varolan sistemimi yatay bi kasa ile değiştrieceğim..hem şık bi görüntü olur hemde varolan sistemdeki performansa devam ederim..
  • Atom işlemcili nvidia çipsetli anakartlarda işini görebilir o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 16 Ağustos 2010; 12:09:39 >
  • Teşekkürler..Araştırmalara devam ..:) Önerinizi dikkate alacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: genie

Teşekkürler..Araştırmalara devam ..:) Önerinizi dikkate alacağım..

Eğer istersen msn üzerinde konuşabiliriz. Birçok ince ayrıntıyı söyleyebilirim.(msn profilimde)
  • Şuan çalışıyorum o yüzden msn kullanamıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun Fiyatlı Gaming Sistem
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman müsait olduğunda konuşuruz istersen.
  • Dayanamayarak araya giriyorum.Atom islemciyle 1080p denediniz mi acaba ve sonuc nasildi?Ben de cok karasizim itx mi yoksa kup mAtx mi diye,yorumunuzu bekliyorum sampiyon bilo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nous_docky

Dayanamayarak araya giriyorum.Atom islemciyle 1080p denediniz mi acaba ve sonuc nasildi?Ben de cok karasizim itx mi yoksa kup mAtx mi diye,yorumunuzu bekliyorum sampiyon bilo :)

Denemem mi
    Nvidia çipset olamayan düz atom anakartlarda denedim hem de. Nvidia çipsetlilerde zaten araya grafik yongasının hd hızlandırması girdiği için hd filmlerde sorun olmuyor. Ancak intel çipsetli atom ankartlarda bazı handikaplar var.
    720p hd filmlerde sorun yaratmıyor. 1080p filmlerde ise bit rate düşük olması lazım. Yoksa görüntüde gecikmeler atlamalar ve hız düşüşleri yaşanıyor. Orta bit rateli 720p ve düşük bit rateli 1080p filmlerde izlenebilir bir performans sunuyor. Eğer arka planda bir program çalışıyorsa , bu düzeydeki filmlerdede sorun yaşanabiliyor. Kısaca ince ayar ve çözünürlük standart ama bit rate düşük olduğunda izlenebilir. Şimdi bit rate değerlerini vereyim.
    720p için 3000kbps değerleri tavan sınır.
    1080p için ise en fazla 1500kbps küsür olmalı ki izlenebilsin. Ve tabikide her iki formattada arka planda çalışan bir uygulama olmamalı. Ve görev yöneticisinde videoyu oynatan programın işlemine gerçek zamanlı olarak öncelik verilmelidir.

• Kararımı verdim sanırım :) var olan sistemimi yatay kasaya çevirip kullanacağım..:) ITX güzel ama riske atmak istemiyorum..bide ayrı bi masraf olacak ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: genie

Kararımı verdim sanırım :) var olan sistemimi yatay kasaya çevirip kullanacağım..:) ITX güzel ama riske atmak istemiyorum..bide ayrı bi masraf olacak ..

İhtiyaçlarına göre en iyi seçimi yap. Ki zaten öyle yaptığını düşünüyorum. Çok kaliteli yatay kasalarda mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.