Şimdi Ara

ivcvknr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    "ivcvknr" isimli bir dosya var. Muhtemelen bu dosya virüs. Symantec CE antivirüs programı kullanıyorum ancak bu dosyayı bulamıyor. Ne yaptım ne ettiysem temizleyemedim. Bu virüsün etkisi midir bilmiyorum ama gizli dosyaları mı da görüntülememi engelliyor. "gizli dosyaları göster" diyorum "tamam" deyip kapatıyorum ama tekrar o ekrana geldiğimde "gizli dosyaları gösterme" seçili oluyor. Bu konu hakkında bilgisi olana birisi bunu benimle paylaşırsa sevinirim.
    Teeşkkür ederim.

• Her şüphelendigimizi virus saymamaliyiz önceden yoktu ama şimdi var diyeblirsiniz tabi ama windows güncellendigi zaman gelmiş yada program güncellemleri tarafinan gelmiş olabilir...

Sisteminizde Norton yazilimi var ise korkacak bi durum yok olsa idi zaten silerdi. Dosya sakla/göster secenegini başka bişe etkiliyor olabilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: johonwayni

Her şüphelendigimizi virus saymamaliyiz önceden yoktu ama şimdi var diyeblirsiniz tabi ama windows güncellendigi zaman gelmiş yada program güncellemleri tarafinan gelmiş olabilir...

Sisteminizde Norton yazilimi var ise korkacak bi durum yok olsa idi zaten silerdi. Dosya sakla/göster secenegini başka bişe etkiliyor olabilir diye düşünüyorum

Windows güncellemesi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bütün belleklerimde gizli bir şekilde duruyor. gizli olduğunu da hemen göremiyoruz. Dracula virüs temizleyici isimli tarayıcıyla tarattım makinamı. bütün sürücülerimde autorun.inf isimli dosyayı buluyor. temizle dediğimde bu dosyaları gizli olarak görüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhdrgvn

quote:

Orjinalden alıntı: johonwayni

Her şüphelendigimizi virus saymamaliyiz önceden yoktu ama şimdi var diyeblirsiniz tabi ama windows güncellendigi zaman gelmiş yada program güncellemleri tarafinan gelmiş olabilir...

Windows güncellemesi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bütün belleklerimde gizli bir şekilde duruyor. gizli olduğunu da hemen göremiyoruz. Dracula virüs temizleyici isimli tarayıcıyla tarattım makinamı. bütün sürücülerimde autorun.inf isimli dosyayı buluyor. temizle dediğimde bu dosyaları gizli olarak görüyorum.

Bu yöntem Autorun.inf dosyasını kullanarak yayılan virüslerini temizlemek için geliştirilmiştir.(Win32/Small.F virüs)
    Belirtileri:
    1-bilgisayarımda C,D,E.. sürücülere çift tıklama yöntemi ile açılamaması, sağ tıklayıp aç deyince açılması
    2- Sürücülere çift tıklama yöntemiyle açmaya çalışınca hata vermesi
    3-Sürücülere sağ tıklayınca Normalin dışında menülerin olması
    UYARI: Normalde sağ tuş menüleri şöyle sıralanır: Aç,Araştır,Ara.. şeklinde sıralanması lazım.
    Virüs ihtimali olanlarda Auto, aç araştır şeklinde gidebilir. (Bunlar basit autorun.inf virüsleridir)
    Yada anlamsız karakterler bulunabilir(Bunlar biraz daha zor Autorun.vbs virüsleridir)

ÇÖZÜM:(KATKILARINIZLA GELİŞTRİLEN SİL.RAR DEVAMLI GÜNCELLENİYOR)
    1-
    http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar
    Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3-5 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açılacaktır. sorun halledilmiş olması gerekir

2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak )
    ve
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın)
    ayrıca
    HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
    MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Buraya bilgi verin çözüm yolu bulmaya çalışalım..
    MART 2008: sorun Hala devam ediyorsa 5. SAYFADA 14 maddelik açıklamayı adım adım uygulayın

Mayıs 2008 Güncellemesi:
    Amvo.exe için ekleme yapıldı, yeni pencerede açma sorunu için ekleme yapıldı. Eklemelerin sorunlara çözüm olup olmadıgını bilmemiz için yorumlarınız önemli olduğunu unutmayın.

NOT: BURADA YAZILALAR XP İÇİN DENENMİŞTİR. DAHA VİSTA DA DENEYEMEDİGİM İÇİN VİSTADA ÇÖZÜM OLUR MU, TEST ETMEDİM.

• Bunu kim yapmışsa, yapana vesile olmuşsa Allah razı olsun johonwayni.
    Gizli dosyaları da aktif hale getirebiliyorum. Hatta o bahsettiğim dosya da silindi.
    Çok teşekkür ederim. Çok sağol o değerli vaktini ayırdığın için.
  • Pardon. düzelmemiş
    yeniden başlattım bilgisayarı. yine baktım be düzelmediğini farkettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.