Şimdi Ara

(İyi bayramlar) Nissan Qashqai 1.6 yeni dizel motor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
11.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ssd2306

biazda ön konsola el atsalar aracın heybetine yakışmıyor hiç

(İyi bayramlar) Nissan Qashqai 1.6 yeni dizel motor

kesinlikle cok dogru..
    almayı düşünüp iç mekanı görünce arkama bakmadan kactıran bir arac...

her zaman sunu sölerim insanların gördüğü yerde bu kadar özensiz davranan göremediği yerde neler yapar....

• Ne zaman gelecekmiş acaba yeni edc?
  • 1.6+EDC+4X4 gelecekse, siparişi vereyim
  • Merhabalar,

Bu kasa ne zaman değişecek acaba? Ömrünü doldurmuş olmalı.
    Yanlış hatırlamıyorsam bu kasa 2007 yılında üretilmeye başnadı galiba 2010'da makyajlandı. 2013 yılında değişmesi muhtemel gözüküyor. Bilgisi olan?
  • İnsigniamı sattırmayın bana.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Merhabalar,

Yanlış hatırlamıyorsam bu kasa 2007 yılında üretilmeye başnadı galiba 2010'da makyajlandı. 2013 yılında değişmesi muhtemel gözüküyor. Bilgisi olan?

Büyük ihtimal 2013'te kasa değişecek , 2010'un sonlarında makyaj yemişti şu anki kasa her halde .

Yeni motorlarda yeni kasada gelirse daha da estanterik olur + EDC gibi bir şanzıman gelirse de , hiç de fena olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ssd2306

biazda ön konsola el atsalar aracın heybetine yakışmıyor hiç

(İyi bayramlar) Nissan Qashqai 1.6 yeni dizel motor

aynen katılıyorum size birde fiyat konusunda umarım mercedes ve bmw ile yarış halinde olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Merhabalar,

Büyük ihtimal 2013'te kasa değişecek , 2010'un sonlarında makyaj yemişti şu anki kasa her halde .

Yeni motorlarda yeni kasada gelirse daha da estanterik olur + EDC gibi bir şanzıman gelirse de , hiç de fena olmaz

Dizel ve EDC olursa fark yaratır ama yeni ve alimli bir kasaya vede sıkı bir donanıma ihtiyacı var diye düşünüyorum. İç mekanda kullanılan malzemeler Nissan' pek yakışmıyor.
    Nissan'in Türkiye'deki ÖTV yasasını dikkate alacağını umarak 1.6 yi geçmeyen dizel ve EDC gibi çift kavramali sanzumanli modeller uretecegini düşünüyorum. Hali haziradaki kasanın çok iyi bir revizyona ihtiyacı var... Selamlar...

• Bu motorla birlikte aracın esneklik değerleri çok iyi olacaktır.
    Makyajlı versiyonun malzeme kalitesi kötü değil , iç tasarım eleştirilebilir.Birazda iç tasarım olayı abartılıyor.Yeni astrada mükemmel bir iç tasarım var,yalnız ön göğüs sert plastik, qashqai daha iyi bu konuda.Ford kuganında iç tasarımı aracın dışına yakışmıyor.

Yeni kasa gelirse en başta arka koltuktaki yaşam alanını genişletsinler.Ön çok rahat ama arka koltuk baş mesafesi tasarıma kurban gitmiş.O yüzden Mpv veya Skoda Yeti tarzı kübik araçları daha çok seviyorum.

Bu aracı kullanırken dci motor şehir içi kullanım 6.3-6.4 litre ortalama yakıt tüketiyor.Mevcut ağırlığa göre çok iyi bir değer.
  • Avrupa'da aylardır satılan 1.6 Dci 130 PS 320 Nm lik motorun Malaga'da yapılan test yazısı ; gelse de 24 Ps lik farkı , test etsek artık ayrıca aracın yakıt değerleri de azalmış gibi , start/stop gelmiş ve emisyonda da yaklaşık 20 g/km lik düşme mevcut 1.5 dci'ye göre .

Malaga’da kullandık

Renault-Nissan ittifakının bir ürünü olan ve hiç kuşkusuz ilerleyen dönemde Nissan’ın diğer modellerinin yanı sıra Renault modellerinde de göreceğimiz Pure Drive 1.6 dCi motoru, Qashqai üzerinde Malaga ve çevresinde kullanma fırsatı bulduk. İlk çalıştırma anında dizel olduğunu belli eden ama ısındıkça ve hız arttıkça sessizleşen motor, düşük devirde elde edilen 320 Nm’lik torkun yardımıyla başarılı bir çekiş sunuyor. İlk hızlanmada 1498 kg boş ağırlığa sahip Qashqai’yi taşımakta zorlanmayan motorun 6 ileri manuel şanzımanla uyumu iyi. Vites kolu ergonomik ve vitesler yolları net. Ancak bu motorda, otomatik ya da CVT şanzıman seçeneği sunulmayacak olması önemli bir handikap. Ara hızlanma gerektiren sollamalarda ve rampalarda hızın düştüğü anlarda bile çekiş son derece başarılı. Düşük yakıt tüketimi ve emisyonda etkili olan Stop/Start sistemi hızlı ve sorunsuz çalışıyor. Sistemi kapatma imkânı da sunulmuş. Ortalama 4.5 lt/100 km’lik tüketim değeri, bu araca sahip olacak Nissan müşterilerini memnun edecektir. 119 g/km’lik (Emisyon tablosunda “B” harfine denk geliyor) emisyonun ise çevreye daha az zarar verme konusunda başarılı bir değer olduğunu belirtelim.

Nissan Qashqai, Türkiye’de kompakt crossover’lar arasında en fazla tercih edilen modeller arasında başı çekiyor. Yeni 1.6 dCi motor, hem Qashqai hem de Qashqai+2’de yer alacak ve yüksek torkunun yanı sıra düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekecek. 1598 cc olmasının yaratacağı vergi avantajı da onu 2.0 dCi’nin karşısında albenili kılacak. Otomatik şanzıman seçeneği sunmaması ise, şimdilik tek dezavantajı gibi görülüyor. Nissan Qashqai 1.6 dCi 4×2′nin Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı.

Emre Anamur – Malaga/İspanya

Nissan Qashqai 1.6 dCi 4×2

Fabrika verileri

Motor: 1598 cc, 4 silindirli, 16V, turbodizel

Şanzıman: 6 ileri manuel

Maksimum güç: 130 HP @ 4000 d/d

Maksimum tork: 320 Nm @ 1750 d/d

Maksimum hız: 190 km/s

0-100 km/s: 10.3 sn

Boyutlar (uz./gen./yük.): 4330 / 1780 / 1615 mm

Bagaj hacmi: 410-860 lt

Tüketim (ş.içi/ş.dışı/ort.): 5.5 / 3.9 / 4.5 lt/100 km

+ Motor hacmi düşük, 320 Nm tork, tüketim, emisyon

- Otomatik şanzıman seçeneği yok

CO2: 119 g/km B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 10 Ocak 2012; 14:56:35 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.