Şimdi Ara

İyi derecede oyun sistemi kurmak istiyorum, Önerileriniz nelerdir?[GÜNCELLENDİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sistemlerinde çoğu parça fazla, çok bir farkını göremessin. ama madem bütçen var, hevesini kırmayalım. intel sistemde değişiklikler yapalım biraz, ramı 8gb al. anakarta o kadar para verme msı z87 g45 veya gd65 al. işlemci soğutucusu olarak noctua nh14 serisine bakabilirsin. çok iyidir noctua soğutucular. ekran kartı olarak da o kart çok güzel, ama fiyatı çok fazla. o kart sınırlı üretim olduğu için yalnızca bende olsun demek isteyenler için daha çok. o kartın fiyatına gtx 770 slı yapılır. benim sana önerim ekran kartı olarak gtx 780 al, bir de monitörü olarak güzel bir 120-144 hz monitör al, gtx 780 tamamen yeterli bir karttır 1080p 144hz için. gtx 780, senin seçtiğin karttan 500 tl daha ucuz. rami de indirdik, anakartı da indirdik, bunlardan artan paraları kenara koy, ileride gtx 8xx serisi çıkıp gtx 780nin fiyatı düşünce ikinci bir 780 alıp slı yaparsın, uzun süre rahatça kullanırsın

• Pearttt kullanıcısına yanıt
    INTEL
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

MSI
    Z87-G45 GAMING INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

CORSAIR
    8GB (2X4GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 SIYAH SOОUTUCULU RAM

ASUS
    GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

SAMSUNG
    250GB 840 EVO SATA 3.0 (OKUMA 540MB / YAZMA 520MB) SSD

COOLER MASTER
    SEIDON 240M SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

XIGMATEK
    ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA

Monitörüde 2560x1440 çözünürlükte 120-144 Hz bir model seçersen iyi olur. Bu pc de oyun oynarken ne kadar şanslı olduğunu hissedeceğine eminim

• @Denizhan18
    @DH | equ*
    @confuest
    @LEON-X @a7v8x
    @HeAdShOcK
    @fatihkayacioglu
    @a7v8x

Önerileriniz için teşekkür ediyorum öncelikle, Hepsini okudum tekrardan araştırdımda Anakart olarak G45 ve Maximus VI arasında hangisini seçmeliyim? Ayrıca Maximus VI GENE ve EXTREME var ikisi de 8+2 fazlı, GENE yeterli olur mu ?
    İşlemci i7 770K seçeceğim,
    Seçtiğim kasanın soğutmasında sıkıntı yok link ama mid tower, çoğu yerde beğendiysen sana yeter illa full tower olmasına gerek yok deniyor, full tower olmaması sıkıntı yaratırmı?
    Monitor ikinci plan 120-144 hz bulurum,
    Ekran kartı çogunuzun tavsiyesi GTX770 SLİ ayrıca GTX780 önereniniz de var bu konuda da yine tekrardan affınıza sıgınarak öneri bekliyorum,
    Ramları dediğiniz gibi 8gb olarak düzelteceğim
    @a7v8x seçtiği sistemdeki HDD, SSD ve Power'ı kullanacağım,
    soğutucuda noctua nh44ü araştırmadım daha ona bakacagım güzel bişeyse onu da eklerim.

Yüksek parçalar seçmemin nedeni özelliklerine bakıp birşey anlamamam bu yüksekmiş bunu seçelim dememden kaynaklanıyor arkadaşlar, cahilliğime verin kusura bakmayın kaale almamak gibi bişey olmaz kesinlikle, başınızı ağrıtıyorum biliyorum ama kusuruma bakmayın :)

• Ram için bende çok araştırmıştım. 16 gb olması bir işe yaramıyor günümüzde... 2-3 sene sonra gerekecektir bence.. O zaman 8gblik daha alır takarsın. Zaten pc nin en kolay güncellenen parçası ram ler.. O yüzden sıkıntı olmaz. Ama mesela bir anakartı kolay kolay değiştirmezsin...gerçi çok yüksek bir sistem topluyosun 16 gb ram işine yaramasa da hava atmana yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maximus VI Gene yeterli olacaktır. Biraz küçük ama 2 Way SLI yapabilirsin. ATX bir anakart istiyorsan Maximus VI Hero veya Formulaya bakabilirsin. Forumda bir MSI G45 Gaming hayranlığı var ama anakartı bizzat inceledim bir elektrik elektronik mühendisi olarak kullanılan komponent kalitesi,pcb kalitesine bakarak kesinlikle tavsiye etmiyorum. 144hz monitör alacaksan GTX770 SLI yapmanı tavsiye ederim. Ram içinse aşşağıda linkini vereceğim Corsair Vengeance Pro 1600Mhz CL9 yeterli , daha yüksek Mhz'lere ihtiyacın olmayacak, olursa da zaten Maximus VI serisi anakartlar 2800-3000Mhz'e kadar ram overclockı destekliyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmy8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-pro-ddr3-1600mhz-cl9-siyah-sogutuculu-ram/productdetails.aspx?I_ID=66501

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-vi-gene-maximus-vi-gene-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66396

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-vi-hero-maximus-vi-hero-intel-z87-soket-1150-ddr3-2800mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66391

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.