Şimdi Ara

İYİ İNSAN DÜNYA'DA KAYBEDER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2017)
Giriş
  • Aklından kötü bir düşünce geçirmeyen, Geçirse de nefsine hakim olup kendini geri çeken, yoksulun halini görüp ona yardım etmek isteyen; sözün kısası dünya'da iyilik yapmaya çalışan bir insan kaybeder mi?

Bu yaptıkları yanlış mı anlaşılır, yoksa yaptıkları hoş karşılanmayıp dünya'da sevilmez, böylece yalnızları oynar mı bu iyi insanlar?

Ayrıca kötülüğü nasıl tanımlarsınız? Bir insana karşı kötülüğünüz oldu mu?

..........................

• En çok iyi insan kaybeder. Hep buna inanırım. Hep kötüler kazanır o kaba tabirle.
    Yaratıcı hep iyilerle uğraşır. Bilir ki bunun asıl olan diğer dünyası var.
    Bu dünyada çekilen acılar kadar öte ki dünya da mutlu olunacağına inanıyorum. Hep kaybetmettim hiç isyan etmedim. Elbet bu dünyada olmasa da, olamasa da diğer dünyada kazanırım. Kazanamasam da ne mutlu ki yaşamın özü olan acıyı hep tattım derim kendi kendime...
  • İnsan iyi olsa bile Dünya kötü arkadaşım.
  •  İYİ İNSAN DÜNYA'DA KAYBEDER Mİ?

bu herşeyi açıklıyor herhalde

kavgada da hep ayıran dayak yemez mi zaten
  • Bir ayet veya hadiste okuduğum ve hatırladığım kadarıyla belirtmek istiyorum,lütfen kavga çıkarmayın.

Bu yaşadığımız dünya gerçek bir Müslümanın cehennemi,ahiret hayatı ise cennetidir.
    Tam tersi,Müslümanlığa inanmayanlar için de bu dünya bir cennettir,ama sonsuz olan ahiret hayatı ise cehennem azabıyla dolu olacaktır.

Sen elinden geldiğince iyiliğini yapmaya devam et,ben de çok kafa yordum bunlara,yeri geldi yemin edecek duruma geldim iyilik yapmamaya ama olsun,bırak insanlık sende kalsın.

O yüzden,iyi insan eninde sonunda kazanır diyorum,bu alemde olmasa da diğer alemde elbette ki tüm emeğinin ve iyi niyetinin karşılığını alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 15 Ocak 2008; 3:22:16 >
  • iyi değil akıllı olacaksın. eğer iyi olupta akılsız olursan kaybedersin. Önce akıl sonra iyi olmak en mantıklısı.
  • quote:

iyi değil akıllı olacaksın. eğer iyi olupta akılsız olursan kaybedersin. Önce akıl sonra iyi olmak en mantıklısı.

olay budur +9999999
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.