Şimdi Ara

İyi Sistem Düşük Fps (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
23.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Güncelledim Bios'u değişen bir şey olmadı. Windowsu şu an etkinleştirmedim, o yüzden güncelleştirmelerini falan da yapmadım. Onunla bir alakası var mıdır dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burkitonki

Güncelledim Bios'u değişen bir şey olmadı. Windowsu şu an etkinleştirmedim, o yüzden güncelleştirmelerini falan da yapmadım. Onunla bir alakası var mıdır dersin?
    Kesinlikle vardır demiyorum.Tabi ki hiç güncellenmemiş windowsun bir etkisi olacaktır.

Windowsu güncellemeden önce manuel olarak donanım driverlarını yükle.

Ardından windowsu aktif edip güncellemelerini yapmanı ve sonuçları gözlemlemeni istedim.

Bu iyi sistemlerde takılma donma sorunları öyle birşey ki pc nin bug ını bulmak gibi bişi yaparak çözebiliyorsun.Umarım çözersin sorunu.
  • Mevcut donanımsal problem aramanın yanında ,mevcut internet hızınla alakalı olarak fps düşüşlerinin sebebi olabilir. hız problemi anlık download upload değerleri olabilir önerim single player oyunlarda da test etmen orada da aynı problemler gorunuyorsa ozaman donanımsal problemler aranabilir önemli olan hem single hem multiplayer test etmen aksi halde yanılma olasılığın yuksek. download deeğrlerin doğru olsa bile upload deeğrlerin düşüksede aynı oaly olabilir örenek olarak 20 bm hızın var uplad hızın 1mb ama sen 300 400k görüyorsan downlaod hızın 1000 mb da olsa upload yuzunden sıkıntılar olusturabılır iyi forumlar.

Donanımmsal olarakta mevcut beslemen 80 plus gold sertifakaya sahıp yeterli bir power değilse elektrık dalgalanmasındanda aynı etkıyı yapabılır elektrık dalgalanması besleme uzerınde olarak düşün mevcut ekran kartın 200 w tdp değeri var en az 500 w olamsı lazım diye düşünüyorum oda en az önerim 750 w ve üzeri 80 plus gold en az.

• Güncellemelerle falan da çözemedim maalesef, sorunum devam ediyor. Yakın zamanda birçok single player ağırlıklı oyun yükledim garip durumlar yaşıyorum ama. Bazı oyunlarda bu takılma mevzusunu yaşamadım. Assasins Creed Origin (Az oynadım gerçi epey), NFS Payback vesaire. Sorun yaşamadım. Ama Farcry 3'te CS'dekine benzer donmalar yaşıyorum fakat çok daha uzun sürüyor 8-9 saniye kadar. Afterburner ile köşeye göstergeleri koyup tekrar girdim takılma esnasında GPU kullanımı %0, CPU da %12'ye kadar düşüyor. Ekran kartında mı problem var acaba?
  • VOLkANKIRIK kullanıcısına yanıt
    Son cevabımda yazdım az önce single player oyunlarda da denedim, sorunum internet ile alakalı değil kesinlikle. CS'de de belliydi bu zaten. Onun dışında PSU olarak Corsair VS650 kullanıyorum. Besleme konusunda sorun çıkaracağını düşünmüyorum daha doğrusu. Sorun ekran kartından gibi geliyor bana ama tam da anlayamadım çünkü bazı oyunlarda da yapmıyor. Ekran kartım daha önceden bozulmuştu ayrıca göndermiştim ve yenisi gönderilmişti bana.
  • bazı oyunlarda demişssin oyunlara girerken nvdia kendimi yapıyor goruntu ayarlarını sen kendinmi yukseltiyorsun
    belki yüksek çözünürlükte oyanman olabilir ekran akrtının ram ı yetmıyor olabilir 4 gb sanırım bence çözünürlüğü veya oyun için kenar yumuşatma vs ayarlını biraz ksııp daha ıyı sonuç alacağını düşünüyorum bence sistemin normal çalışıyor
  • Arkadaşlar konu sahibinin konusunu dağıtmak gibi olmasın ama imzamdaki sistem ile bende drop ve fps sıkıntısı yaşıyorum oynadığım çoğu oyunda var 3-5 oyun dışında hepsinde fps drop var kasma ve takılma var canımı sıkıyor artık Windows 10 1607 , 1703 , 1709 ve 1803 kurdum temiz kurulum ile bir gram değişmedi şuan Windows 7 x64 Professional VL kurdum bunda da aynı sıkıntılar var bütün sürücülerim güncel gerekli herşey kurulu bilgisayarda virüs yok daha windowsa key bile girmedim etkinleştirin diyor kürek yok yani sebebi nedir acaba ? Donanımları test edicem donanımsal olarak görüyorum artık ama ne tepki vermesi lazım ki sorun bunda demeliyim onu bilmiyorum ? Mesela işlemci test edicem hata mı vermesi lazım ekran kartı testinde ne olursa sorun var diyebiliriz bunları bilmiyorum lütfen yardımcı olun

• Fps Drop kasma yaşadığınız oyunlar hangisi acaba? Ve ya yaşamadığınız oyunlar. Sisteminizde ekran kartınız artık oyunlar için yeterli değil gibi ki amd bir ekran kartı kullanıyorsunuz. Amd ekran kartlarında dediğiniz sıkıntılar sıkça yaşanan şeyler ama bana göre artık o ekran kartının miladı doldu.

Ama yinede emin olmak için hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun ve program açıldıktan sonra sol listeden kaç tane diskiniz var ise onları tek tek seçin ve sağ tarafta gözüken ekranda ilk sekmenin resmini çekip buraya atın. He rbir diskiniz için yapın.

Şimdilik kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Fps Drop kasma yaşadığınız oyunlar hangisi acaba? Ve ya yaşamadığınız oyunlar. Sisteminizde ekran kartınız artık oyunlar için yeterli değil gibi ki amd bir ekran kartı kullanıyorsunuz. Amd ekran kartlarında dediğiniz sıkıntılar sıkça yaşanan şeyler ama bana göre artık o ekran kartının miladı doldu.

Ama yinede emin olmak için hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun ve program açıldıktan sonra sol listeden kaç tane diskiniz var ise onları tek tek seçin ve sağ tarafta gözüken ekranda ilk sekmenin resmini çekip buraya atın. He rbir diskiniz için yapın.

Şimdilik kolay gelsin.
    Hocam gönül ister GTX1080 alıp takalım ama bu kartı alalı 1 sene oldu ayrıca performansı güzel bir çok oyunu Ultrada - High ayarda 1080p'de bitirdim ayrıca şuan oynamak istediğim oyunlar ağır oyunlar değil ben işlemciden , ram belleklerden birde harddiskten şüpheleniyorum ama oyunları SSD'de denedim ondada aynı muhabbet var

Sorun yaşadığım oyunlar ;

Spintires MudRunner
    Car Mechanic Simulator 2018
    My Summer Car
    Wolfenstein The New Order
    Wolfenstein The Old Blood
    WWE 2K18
    Duke Nukem Forever
    American Truck Simulator
    Euro Truck Simulator 2

Sorun yaşamadıklarım ;

Wolfenstein II The New Colossus - Medium ayarlar 1080p 60 FPS ve Üstü
    Metal Gear Solid V The Phantom Pain - High ayarlar 1080p 60 FPS sabit
    Max Payne 3 - Ultra ayarlar 1080p 80 FPS ve üstü
    Mad Max - Ultra ayarlar 1080p 60 FPS ve üstü

Bu şekilde bunlar kurulu test olarak bunları denedim başka oyunlar harici diskte var setup olarak oynamadığım için kurmadım.

-Kingston V300 60 GB SSD-

İyi Sistem Düşük Fps

-Seagate 500 GB SATA III- -Oyunlar Bu Diske Kurulu-
    İyi Sistem Düşük Fps

-WD Elements 1TB USB 3.0 Harici HDD-
    İyi Sistem Düşük Fps

• Bilgisayara bağlı disklerinizin sağlıklarındaki düşüş pek hayra alamet değil. Hani biri düşse diğeri sağlam olsa anlarım da ikisininde aynı anda sağlıkların düşmesi düşündürücü. Her hangi bir nedenden ötürü bilgisayarınız yüksek voltaja maruz kalmış gibi. Disklerinizde ki bu durumda kanıtı gibi. Bunun haricinde sadece diskler değil diğer donanımlarda da bir sıkıntı olma ihtimali var. Tespiti çok güç bir durum.

İki tane ram'iniz olduğu için ramlerinizi tek başlarına bilgisayarda test edin. Sıkıntı yaşadığınız oyunlar tek ram ile çalıştırıp denemeler yapın. Eğer durum aynı ise ram'lerde bir sıkıntı yok veya her ikisinde de bir sıkıntı var olduğunu düşünebiliriz. İşlemcinizi test etmemizin pek bir yolu yok gibi. Yani başka bir işlemci ile karşılaştırmadan bahsediyorum ama Aida64 programı ile sol listedeki son sekmesinde bulunun test yazılımlarını çalıştırıp işlemcinizin o sırada donup sistemi kitleyip kitlemediğine bakın. Testlerden bazıları kısa süreliğine sistemi donduruyor ama merak etmeyin. Bir süre sonra eski haline dönüyor. Zaten testler sırasında fare klavye vs... hiç birşeyi kullanmayın. Tek tek testleri çalıştırıp sonuçları gözlemleyin. Testler sadece işlemciyi değil, ram bellekleri de kullanıyor o yüzden ramlerde de varsa bir sıkıntı donma nedeni olabilir. Gerçi bu testler o kadar ağır işlemler değil. Çünkü donanımınızı sıralamaya yarayan genel testlerdir.

Velhasıl şu durumda sıkıntınızın kaynağı donanımsal olarak her hangi bir parça yüzünden olabilir. Nedeni başta da dediğim gibi yüksek voltaj olabilir. Tabi kesin bir şey diyemiyoruz. Sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak tahmini bir varsayım yapıyoruz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Bilgisayara bağlı disklerinizin sağlıklarındaki düşüş pek hayra alamet değil. Hani biri düşse diğeri sağlam olsa anlarım da ikisininde aynı anda sağlıkların düşmesi düşündürücü. Her hangi bir nedenden ötürü bilgisayarınız yüksek voltaja maruz kalmış gibi. Disklerinizde ki bu durumda kanıtı gibi. Bunun haricinde sadece diskler değil diğer donanımlarda da bir sıkıntı olma ihtimali var. Tespiti çok güç bir durum.

İki tane ram'iniz olduğu için ramlerinizi tek başlarına bilgisayarda test edin. Sıkıntı yaşadığınız oyunlar tek ram ile çalıştırıp denemeler yapın. Eğer durum aynı ise ram'lerde bir sıkıntı yok veya her ikisinde de bir sıkıntı var olduğunu düşünebiliriz. İşlemcinizi test etmemizin pek bir yolu yok gibi. Yani başka bir işlemci ile karşılaştırmadan bahsediyorum ama Aida64 programı ile sol listedeki son sekmesinde bulunun test yazılımlarını çalıştırıp işlemcinizin o sırada donup sistemi kitleyip kitlemediğine bakın. Testlerden bazıları kısa süreliğine sistemi donduruyor ama merak etmeyin. Bir süre sonra eski haline dönüyor. Zaten testler sırasında fare klavye vs... hiç birşeyi kullanmayın. Tek tek testleri çalıştırıp sonuçları gözlemleyin. Testler sadece işlemciyi değil, ram bellekleri de kullanıyor o yüzden ramlerde de varsa bir sıkıntı donma nedeni olabilir. Gerçi bu testler o kadar ağır işlemler değil. Çünkü donanımınızı sıralamaya yarayan genel testlerdir.

Velhasıl şu durumda sıkıntınızın kaynağı donanımsal olarak her hangi bir parça yüzünden olabilir. Nedeni başta da dediğim gibi yüksek voltaj olabilir. Tabi kesin bir şey diyemiyoruz. Sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak tahmini bir varsayım yapıyoruz.

Kolay gelsin.
    OCCT ile işlemciyi 1 saat test ettim işlemci maksimum 55 derece oldu OCCT zaten çok yükleniyor işlemciye bunu herkes bilir. Yine dün 1 saat boyunca MemTest programını açık bıraktım oda hiç Error bulmadı ayrıyetten MemTest'in boot olarak çalışan programını da Flash Bellek ile kullandım 1 saat açık kaldı o şekilde de sorun bulmadı. Harddiskler de sorun yok bence çünkü bazı oyunlarda dediğim sorunlar olmuyor. Şunu eklemeyi unuttum benim bütün oyunlarım Kürekli yani hepsi Repack versiyonlar. @MexeSs üstad bana öneride bulundu 1-2 oyunu normal versiyon olarak indir dedi yani iso sürüm oynanmamış şuan sorun yaşamadım. Sanırım Repack olduğu için sorun yaşıyorum. Ayrıca Steam'da H1Z1 , Skill , Zula ve Spec Op The Line var bunlarda da sorun yok

• Sıkıntı yoksa güzel.

Kolay gelsin.
  • Bunu demek için gelmiştim açık vaziyette deneme yaptın.. Driver sürücüsü üzerinde var ise onuda açın..
  • BEnde rainbow sixte 140 fps alırken bugün lolde falan tüm oyunlarda en düşük ayarlarda drop falan yemeye 30 75 fps arası oynamaya başladım lütfen yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de nvidia gtx1650ti var işlemci de intel i 7 10.nesil ama csgo da 10 fps alıyorum lolde de 20 10 civarı bu önceden 300 civarında geziypedu ancak şimdi 50 ye zor çıkıyor naaıl düzeltirim bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba size ufak bir sorum olcak benim sistemim alta

Sistem:

Ekran kartı:evga rtx 2070 super

İŞlemci:intel i7 10900k

RAM:32GB

BUNLARA RAĞMEN CS GODA 90 FPS YUKARI ÇIKMIYOR LÜTFEN YARDIM EDİN!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.