Şimdi Ara

İyte Elektronik vs İyte bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O değilde iyte kimya muh hakkında ne dusunuyorsunuz..Kafamda var da bu sene için ege ile puanları çok yakın..
  • Binasını gördüm. Yeni yapılmış. Modern görünümü vardı.
  • iyte'li adam iyte'yi egeli adam ege'yi ölümüne savunmuş konu sidik yarışı kokuyor

Geçen sene bilgisayar mühendislikleri için araştırma yaparken ege'nin bilgisayarının iyi oldugunu duymuştum lakin iyte kulagıma gelmedi pek
  • Arkadaşlar bölüm olarak yorumlarınızı merak ediyorum. Yurtdışında elektronik ile bilgisayarın prestiji, iş imkanları açısından değerlendirebilecek deneyimli bir arkadaş var mı?
  • Uppp
  • ne binadadır keramet ne sıralamasında , hikmet öğrencidedir bir de hocasında diyerekten ,

gyte ve iyte seçmekte tereddüt etmemen gerektiğini , egenin sosyalliğinin senden birşeyler çalabileceğini bile söyleyebilirim , ha ben 4 yıl geziyim tozıyım sonra da iyte gyte deki arkadaşlar benden önde olunca da auuuvvvv demiyeyim diye bişey de diyemezsin , iyi tart bunları

ikincisi elektronikle bilgisayarı kıyaslama bence ilgin hangisine yönelikse onu seç yok puanmış yok iş imkanıymış ; elektronikte mikroişlemciyi bırak diyot üreten yerimiz yok bizim , bi ben gebzede kapasitör üreten biyer gördüm bi de bobin saran yerler varmış , elektroniğin temeli mikroişlemciler - transistörler - diyotlardır , burda da gerçek manada ileri teknoloji tasarım yapılamıyor , bilgisayar mühendisliği de sadece yazılım üzerine ilerliyor nerdeyse , hala tam oturmamış sektörler aslında bunlar . . .
  • Teşekkürler. İki mesleğe de ilgim var.
  • İkiside tutuyorsa ve bilgisayar olsun illa demiyorsan tabiki daha prestijli olan elektirik derim İYTE de okuyan bir bilgisayar mühendisi 1. sınıf öğrencisi olarak
  • quote:

Only Gamer
    Yarbay

[X]

22 Haziran 2012; 12:13:28
    Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
    ben de ilk gördüğümde bu okul ne dedim ama en azından araştırdım. araştırmamış olsam yıldız teknik yazacaktım türkçe...
    Araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin!

EGE'den kötüymüş, işsiz kalırmışsın, iş sektörü okulu bilmiyormuş, öğrenci kötüymüş.... Hep miş muş müş

iyte elektronik ve haberleşme müh. okuyorum. bu yıl hazırlık bitti... eylülde 1. sınıf olarak bölüme başlayacağım...

ilk olarak okul izmir'in göbeğindedir(!) yaklaşık konak'a 60km. ulaşmak için ilk önce iyte içinden minibüse veya belli saatlerde geçen eshot'a binersin.
    Eshot çok kârlı oluyor. çift basış, 1,65TL. 90dk içindeki basışlar ücretsiz. 55-60dk da 3kuyular-f.altayda olursun. oradaki aktarma merkezinden 169 gibi çeşitli numaralar ile konak veya alsancağa 20dk da varırsın. bornova için konaktan metroya binersin... bornova 1saat 45dk sürüyor... hepsine 90dk içinde basarsan 1,65TL ile varmış oluyorsun. her zaman eshot olmuyor, minibüs oluyor o da 3TL. yaz döneminde yeni gelenleri kandırıp 5tl aldıkları bile oluyor
    yine f.altayda olursun oradan otobüse de 95kr basıp gidersin....

Bu ulaşımındaki zorluk idi
    Okul urla ilçesine 14km uzaklıktadır. oradan 1,25TL vererek minibüs ile okula gelirsin. 20-30dk arası sürer...

Okul Gülbahçe(güzelbahçe değil dikkat!) gülbahçe diye bir köyün dibindedir. okulun çEvresinde hiçbir şey yoktur.
    Okulun alanı baya büyüktür... Özerklik gibi Ama biz dağın başında okuyormuşuz gibi hissediyoruz.
    Aşırı derece köpek var. köpekler elinizdeki tost, kek, bilimum yiyecek içeceğe göz koyar, çaktırmadan alanları dahi var

Yaz aylarında garip böcekler vardır. yumruk kadar filan...

Bütün bölümler(fen fak. hariç) yemekhaneye uzaktır. kış aylarında şiddetli rüzgarlar, yağmura maruz kalırsın.

Resmen survivor adası gibi bir okul...

Okulun çevresinde hiçbir şey yok. köydeki bir kaç cafe-bar karışımı yerleri saymazsak...

ağır bir hazırlık vardı. bütün sene haşat ettiler bizi geçme notu 70 olduğu için. writing, speaking, main course, reading dersleri vardı. asla TR konuşturmazlar. anlamadığını, takıldığın yeri ing. sordururlar. finalde hepsinden yaparsın... tam finale hazırlanırken yönetmelik değişti. geçme notu 60 oldu. 2012'e kadar 70 idi. bundan sonra hazırlık nasıl olur bilemem. bundan önce hazırlık ömür törpüsü olarak görülüyor.

Okulu iş sektörü çok iyi biliyor. Şu ana kadar mezun olanlardan işsiz kalan yok. okul bu sene 20. yılında.
    Vestel, avea, turkcell gibi firmalarda iş bulabiliyorsun. bir de makine müh. bir öğrenci e-kapıcı diye bir site açmış, destekleyen varmış, TR geneline yayılacak iyi bir fikirle iş yapıyor. Önü açık

Stajlarını genelde izmirdeki şirketlerde yapıyorsunuz, en kötü ihtimal okuluun içindeki TeknoPark'ta staj yaparsanız...

Sosyalliğin zayıf olduğu bir okul. hem okulun ögrencisi az hem de çevrede başka bir yer yok.
    Rektör yarı olimpik yüzme havuzu, alışveriş merkezi gibi yerler yapılacak filan dedi... bakalım bekliyoruz.

EHM yani bölümümün binası hazırlık ile aynı 3-4 yıl içinde yeni binası olacak...

Bu okul tam okumak isteyen adamın yeri. Okuyup mezun olup işe girer.
    Yan yatarak bölüm geçen imkansız, aşırı zorluyorlar. en zor bölümler; mimarlık ve ehm'dir...

Bilgisayar müh. alımı duracak diyorlardı ama bilmiyorum...

Barınma konusuna gelince; KYK 250 kız 250 erkek gibi bir şy alıyor. ilk başvuruda çıkmazsa yedek sıran düşük olmalı. yoksa giremezsin. deli gibi milletvekili torpili çalışıyor... dibindeki köyde evde kalabilirsin, pansiyonlar var. urlada kalabilirsin eve çıkarsın yurt yok. veya izmirden git gel yapabilirsin. okulun servisi var...

yeni yurt yapılacak ama 2 yılı bulur diyorlar. o zaman büyük oranda barınma sorunu çözülecek.

bu okula gelirsen en büyük sorun %100 burslu mu olacak
    Ben bazen dalga geçiyorum insanlarla hatta üstüne aylık veriyorlar diye

Sorun varsa buradan veya özel mesajdan sorabilirsin. aklıma gelenler bu kadar.

Ek1:
    puanların düşük olmasının sebebi hem yeni hem de izmire uzak olmasıdır. dayanamayıp bırakanlar bile var. her yiğidin harcı değil iyte'de okumak

ek2:

Yandex Haritalarda(izmir, ankara, ist için geçerli) panorama var;

http://harita.yandex.com.tr/?text=iyte&where=&z=15&results=20&ll=26.644040%2C38.318705&spn=0.067806%2C0.009501&l=map%2Cstv&ol=stv&oll=26.64404007%2C38.31870505&oid=&ost=dir%3A-98.30290942550684%2C1.8266508656714748~spn%3A90%2C39.93126949161224

EK3: Arkadaş dövmecekmiş editledim. Yok yere dayak yemeyelim. (!)

İyte bilgisayar yazdım iyi mi yaptım kötü mü?

• quote:

Only Gamer Tarih 4 Ağustos 2012; 14:46:17

quote:

Orijinalden alıntı: baritof

İyte bilgisayar yazdım iyi mi yaptım kötü mü?

İyi yapmışsın bence. Ama şöyle bir rivayet var. İyte yer alan tercih listesinde İYTE çıkar

Daha önceki mesajınızın birinde 'Bilgisayar müh alımı duracak diyorlardı ama bilmiyorum' demişsiniz. Yanlış değil mi İyte varken İyte bilgisayar mühendisliği de var olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: science is a life style

Merhaba arkadaşlar, bu iki bölüm hakkında bilgi almak istiyorum. İyte nasıl bir üniversite?

Hocam hangisini seçtin tavsiye eder misin okulu ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.