Şimdi Ara

İZMİR HONDA HANGİSİ ÇAMKIRAN? TERAKKİ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
22.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Jazz araştırmamızda hiç de sıcak davranmadılar,
    Çamkıran zaten tanıdıktı,
    gittik aldık,
    4 yıldır çok memnunuz,
    en azından laf dinliyorlar,
    yakın davranıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 1 Şubat 2011; 22:59:14 >
  • valla aracımın aküsünü değiştirdim teyp şifre istedi bende bılmıordum gazıermıdekı servısi çamkıranı aradım 60 tl ıstedı 3gun sonra cevap verebiliriz dediler.onlarda yurtdısından öğreneceklermiş.terakki ise aynı gun söyledi üstelik ücrette almadılar.
  • Aracımı çamkırana kontole götürdüm, direksiyonda titreşimvar fren ses çıkarıyor dedim. Bakım ücreti 520 tl alındı. Sorun yoktu genel bakım yaptık dediler. Sorun devam etti. Eskişehirde tanıdığa gitmiştim bi servise sorayım yine dedim. Aracın poryası yamuk dediler. Muhtemelen uzun suredir yamuk çünkü disk de yamulmuş dediler. Orda çözümlendi (kısmen yani, çünkü tüm honda servisleri genelde kötü, daha önce konyada da servise gitmiştim oda kötüydü.) Bakım fiyatını sordum eskişehire 280 tl denildi. ben çamkırana 520 tl verdim.. Araştırdım inceledim aynı bakım hiç fark yoktu.. Çamkıranı kesinlikle önermiyorum..
  • spoilerli, honda armalı, kaplumbaa şeklindeki avatar kimindi yaw
  • Aralıkta aküm su koyvermeye başlamıştı, servise gittiğimde şarj edip gönderdiler beni :(
    kısa bir süre sonra akü yine göz kırpmaya başladı, yine servise gittim, ama bana masal anlattılar sadece >:(
    bende honda türkiyeye yazdım, onlarda servisi aramış, tabi servis beni çağırdı ama gitmedim,(marş basmıyordu) onlar bana geldi
    evde ölçtüler aküyü ve değişmesi gerek dediler, ancak son rapor çıktığında 3 yıllık normal garantim bitmişti
    heralde garanti bitsin diye oyaladılar, 6 yıllık uzatılmış garantinin kapsamında akü yokmuş, merkeze bu durumu anlattığımda Üstün Zekalı biri teefon etti "sadece üretim hataları garanti kapsamındadır" dedi... bu ne demek şimdi, üretici hatası olan bir akü hemen kendini gösterir, oysaki benim akü 3 yıldır sorunsuz çalışıyordu,.. ama anladımki hondanın garantisi hikayeymiş, gerek bu forumda gerek diğer otomobil forumlarında okuduğum ve arkadaşlardan falan duyduğum gibi, arabada bir sorun olunca ya tüketici-kullanıcı hatası diyorlar; yada bana yaptıkları gibi son derece absurt bir gerekçe üretiyorlar

Gidip paşa paşa akümü aldım, ama servisten almadım, ne olduğu belirsiz bi markayı 160 tl dışarda bi akücüden 110 Tl ye mutlu aldım, ve gayet memnununm şimdi

Bu durumda 6 yıl garantinin bana ne faydası var

Daha'da önemlisi garantiyi yakmamak için neden servise gideyim, nasıl olsa garantinin palavra olduğunu anladım, dışarda ucuza yaptırırm her şeyi

Eğer Honda akümü olması gerektiği gibi garantiden değiştirseydi sanırım cebinden 60-70 Tl çıkacaktı, oysaki servis bakımından 450 Tl kaybediyor

40 bin bakımı 450 Tl ; bu ücretin içinde işe yarar sadece yağ ve filitresinin değişimi var galiba "agip" marka yağa dönmüşler ve çok iyi bir yağ olduğunu biliyorum
    kendi listelerine göre 4.2 litre yağ ve yağ filitresi 100 tl , peki geriye kalan 350 neyin nesi...işte bunların :
    -klima dezenfektasyonu (kendim 10 Tl lik dezenfektan spreyi ile en az 5 kere temizliyorum)
    -sıvıların kontrolü (kendim her fırsatta bakıyorum zaten)
    -lastik balas ve rotasyonu (gerektiğinde zevk için 4 tekeride söküp , yıkayıp, parlatıp yerinen takıyorum, Rotasyonunuda yönlü veya yönsüz lastiklere göre yapıyorum, balans henüz gerekmedi)
    -fren balatalarının kontrolü (otmeye başlayınca otomatikman gidip değştiriyorum ama daha en az bi 10 bin km. si var)
    -lambaların kontrolu (Tabi ben gerizekalı olduğum için farların, stopların, parkların falan yanıp yanmadığını anlamıyorum)
    -hava filitresi kontrolu (açtım baktım tertemiz valla; araba asfalt dışı yol görmediki)
    -ve bunun gibi bir kaç hikaye daha

Sonuç olarak akü olayına kızdığım için garantiyi boşverip bi daha servise gitmemeye karar verdim, ancaak ;
    Dün servisten aradılar, Km. yi bilmemekle birlikte 1 yılın geçtiğini bakımın yapılması gerektiğini söylediler
    bende yukarda yazdıklarımı elamana anlattım; adamcaaz haklısın dedi, başka ne diyebilirki gerçekten haklıyım
    ama bunda servisin suçu olmadığını, Honda Tr.nin böyle davrandığını söyledi, baktım hakılda yani..
    ama genede en azından yağ değişimini serviste yaptır, olmadık bir şeyle karşılaşma dedi; hatta sadece yağ değişimi işçiliği öde
    bakımı onaylıyalım dedi, yaklaşık 110 malzeme toplam 200 tl
    Şöyle bi düşündüm, akü değişseydi 110 Tl cebimde kalacaktı, ama servise her zamanki gibi paşa paşa gidip 450 yi bayılacaktım
    ama şimdi 250 karda oluyorum artı garantide (bi b..ka yaramasada) bozulmuyor (belki satarken işe yarar servis bakımlı , kayıtlı ve garantide diye)

Bu durumda Ok dedim ve servise gittim, normal servis istemediğimi belirttiğim halde inat ve ısrarla standart bakımın prosedürünü uyguladılar
    şu gerek bu gerek te demediler, ki zaten ben arabamın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilirim; ancak bakım dışı bir kaç isteğimide yerine getirdiler
    ön paçalıklardan birini alt kısmından yarmıştım, onu onradılar, sipoplardan birinin iynesi bozuktu, lastik hava kaçırıyordu, onuda değiştirdiler
    ve son jestleri dahada zarif oldu, faturayı 170 Tl ye düşürmüşler, ne olur ne olmaz diyerek bütün periyodik bakımlarıda deftere işlettim, daha önce nası olsa bilgisayar kayıtları var diye gerek duymuyordum, ama bu kez 1000 bakımı dahil tümünü işlettim,

Her zaman çok memnun olduğumu belirttiğim İzmir Çamkıran Honda servisini bu davranışından dolayı kutluyorum , Honda Türkiye; sahiplenmesi sorunumu çözmesi gerekirken yan çizdi ama servis kırılan kalbimi onardı

ama Honda TR ile işim bitmedi daha...sırasıyla önce Japonyaya , tatminkar bi açıklama alamazsam tüketci halkarı mahkemesine, sonra şikayet var.com a ve bildiğim tüm forumlara yazacağım bu olayı, Markanın imajını bozmalarına izin vermeyeceğim

Son olarakta bu upuzun yazıyı okuma sabrı gösterdiğiniz için sizi kutluyorum

Saygılar

• illa çamkıran yada terrakki mi olmalı ben kazık yemek istemiyorum.2001 honda var arabadan anlayan bir usta bulamadım servisde acayip kazık yok mu dışarda bu arabdan anlayan güzel insaflı bir usta..2004 opel var ustası var dışarda bakımı 200 lira geçmiyor adam kazıklamıyor arabanın hangi parçası gerekse onu değiştiriyor insanın gönlü rahat ediyor.

Honda ise iki kez servise gitti ikisinede gitti bence al birini vur ötekine hemde kazık yok mu bunu yaptırcağımız dışarda bir yer usta neden kazıklanalım tavsiyeleri bekliyorum....

Yani bakımı bu kadar zor ve pahalı araba sorun çıkarsa ne çıkarmasa neee
  • ben iki servisi de kullandım,ikisinin de belli bir standardı var
    ama dikkat ettiğim çamkıranın biraz daha bakım fiyatlarını fazla çıkarmasıydı.
    son 2 yıldır gaziemirde oturmama rağmen terakkiyi kullanıyorum
    çok da memnunum, özellikle servis sorumlusu uğur abi her derdimi dinler ve çözüm bulur mutlaka.
    ustalardan da halil usta ve gökhan ustaları çok severim,ne dersem bakarlar yardım ederler.
    şu anda çok memnunum terakkiden.
    bence deneyerek bulun favori servisinizi.
    mesela son 30000 km bakımım 270 tl tuttu,terakkide.bence normal fiyat.
    terakkiyi öneririm.
  • Dışarda usta yok demekki bu yzüden mi kimse şu var buvar diye yamıyorrr...
  • 2001 Civic 1.4 sahibiyim. Geçen sene yaşadıım immobilizer arızası için Çamkıran 750 TL + işçilik gibi bi rakam bildirince kafayı kırdım. Yine aynı servis bir önceki sene sağ yan dikiz aynası için 350 TL + işçilik istemişti. Zaten araca LPG dönüşümü de yaptırdığım için artık yetkili servisler yerine özel servislere gidiyorum.
  • usta var izmirde ben ona götürüyorum çiğli ata sanayinde honda performance...
    oranın sahibi terakkinin baş ustasıydı ayrılıp oradan dükkan açmış ben sürekli oraya götürüyorum...
    ve çok memnunum fiyatları çok uygun ve işçiliklerindewn memnunum
  • nerde tam bu çiğled ki usta tam adres telefon falan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: entropy

illa çamkıran yada terrakki mi olmalı ben kazık yemek istemiyorum.2001 honda var arabadan anlayan bir usta bulamadım servisde acayip kazık yok mu dışarda bu arabdan anlayan güzel insaflı bir usta..2004 opel var ustası var dışarda bakımı 200 lira geçmiyor adam kazıklamıyor arabanın hangi parçası gerekse onu değiştiriyor insanın gönlü rahat ediyor.

Honda ise iki kez servise gitti ikisinede gitti bence al birini vur ötekine hemde kazık yok mu bunu yaptırcağımız dışarda bir yer usta neden kazıklanalım tavsiyeleri bekliyorum....

Yani bakımı bu kadar zor ve pahalı araba sorun çıkarsa ne çıkarmasa neee

izmirde aracımı 40000 bakımına çamkırandan 3 te bir fiyatına ergun oto da yaptırdım.aracımın garantisi bitmişti.çok memnun kaldım.isteyenler için tel abdullah bey:0534 3320777

• Bende de 2005 civic var. Baska kimseye elletmiyorum.
    Çigli'deki Ahmet ustanın (Honda Performance) detayını vereyim arkadaslar.

Solunuza Kent hastenesini alıp karsı seritten Sanayiye dogru gidiyorsunuz. Isıkların oldugu kavsagı düz geçiyorsunuz.
    İleride sanki kopruymus gibi Ata Sanayiye hos geldiniz tabelası var. Tabelayı gecer gecmez solda Paşa Rot Balansın oldugu sokaga giriyorsunuz.
    Sokakta yaklasık 75 metre ilerideki köse dukkan. Tepesinde kocaman levhası var zaten. Telefonları da 3282019
  • Selamlar ÖTV indirimli 0 Jazz için Terakkiye gittim, 5 Ekimde ön sipariş formu alındı.31000 zam gelmezse dediler.Gelecek renkler arasında renk yoktu istediğim.Getireceğiz dediler. Bayram öncesi dediler ki araçlar geldi ama renk yok.Kırmızı siyah beyaz alır mısınız? Artı bir de 500 zam geldi dendi.
    Renk olarak Gümüş gri istiyorum deyince bulup size dönerim dedi görevli bayan ona da tamam dedik.45 dk sonra buldum dedi ne zaman haber gelecek dediğimde ararım dedi.Bayram geçti bayram sonrası iki günü de atladık ses çıkmayınca Çamkırana gittim.Herhangi bir müşteri gibi.Satış görevlisi Beyden Verilen fiyat 31.300 olunca yaşadıklarımı söyledim. Fiyat arası nasıl fark olabilir deyince kem küm hata olmuştur dedi ve içeri gidip yukarı sorayım dedi.Terakki ile görüştü eminim. Ben sizden almak istiyorum dediğimde yanıt veremedi ve 1-2 gün bekleyin ses çıkmazsa ben satacağım size aracınızı dedi.
    Kapıdan çıkınca telefonum çaldı.Terakkideki satış görevlisi aracınız gelecek 16-21 Kasım arası dedi. Ben de diğer bayiide olduğumu fiyat farkı olduğunu söyleyince ben sizi ararım dedi.10 dk sonra döndü ÖTV hesabında yanlışlık olmuş aynı fiyat dedi.
    Para havalesi konusunda konuşuruz dedik. Paramın 8 Aralık gibi geleceğini ilettim.Bugün bana gelen yanıt ya parayı ödersiniz ya da satış için çıkarırız aracı çünkü biz Hondaya parayı peşin ödüyoruz şeklinde idi. Ben de alacak biri var mı dedim şu an yok dediler.O zaman alan olursa satın arabayı ama ben 8 Aralıkta ödeme yapacağım rengimi istiyorum dedim.
    Bunun sonu ne olacak merak ettim :) Resmen müşteri kızıştırıyorlar.Tok satıcı tanımlaması Terakkinin karşılığı.Paranızla rezillik çekiyorsunuz.
    Şimdiki aklım olsa Çamkırandan alırdım.Satış ve servis ÇAMKIRAN derim. Beni kazanan oradaki görevlinin profesyonel davranışı ve yaklaşımıdır.

• ben sıkıldım artık, satınca başka marka alırım heralde
  • İkisinide gitmiyorum.Sadece bayilerden parça temini yapıyorum.Özel servisler her zaman daha makul aracım zaten 150binde garanti felan kalmadı yani
  • terakkinin forumu var halil usta birinci olmuş tebrikler
    http://forum.terakkihonda.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 16 Temmuz 2012; 14:27:47 >
  • Kuzenim aracını Terakki'den aldı kendisine yardımcı olmak amacıyla aracını ben servise bırakmıştım.İnanılmaz memnun kaldım personel çok ilgili kapımı bile açarak müşterilerine karşı olan ilgilerini fazlasıyla gösterdiler.Üstelik fiyatlar da çok uygun.Terakki her zaman tercih edilmeli diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıda Terakki ile yaşadığım sorunu okuyun isterseniz, hangisi olduğuna karar vermeniz kolaylaşır.

http://forum.donanimhaber.com/m_91591370/tm.htm
  • kesinlikle honda terakkı servisine gitmeyiniz..

beni 2017 model aracımdan soğuttular

tek dertleri para

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.