Şimdi Ara

J jays izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzunca bir inceleme yazmak zor şu anda ama almayı düşünenler için kısaca bi şeyler yazmak istedim j jays ile ilgili..
    evet gerçekten ilk planda bakınca tizleri az. ama bas ve midler gayet yeterli hatta bana göre midler fazla bile. vibez ile bir iki ayar yaptım buradan yazayım size ben biraz bas severim ona göre fikir sahibi olabilirsiniz. cx300 ile kıyasladımyüksek seslere cx300 den daha dayanıklı ve seste daha dolgun ve daha dik, kulak ta kesmiyor ama ayarlamak lazım.
    Vibez ile yaptığım ayarlar:
    ayar 1) (12,5>+10db), 4k>+4, 1k>-8, 160>-3, 40>+11 bu her zaman çekilmiyor (çok bas)
    filtre 1) 12,5|2,0, 4k|0,2 1k|4,0 160|1,0 40|4,0
    ayar 2) 12,5>+6 , 4k>+3, 1k>-8, 250>-11, 80>9
    filtre 2) 12,5k|2 , 4k|0,2, 1k|4,0, 250|1,4, 80|4,0

cx300 ise
    ayar2)
    12,5>-2 4>-4 1>-3 250>-6 80>+7
    12,5|2,0 4|0,2 1|4,0 250|1,4 80|4,0

ayar1)
    12,5>-6 4>-3 1>-8 160>-3 40>+11 heriki ayar da j jays kadar doygun olmuyor.
    12,5|2,0 4|0,2 1|4,0 160|1,0 40|4,0

yüksek sesler de j jays. orta se ve isteğe bağlı olarak doygun ama sert olmayan bas severler yine j jays seçebilirler. ama tizden hiç fedakarlık edemez iseler j jays yanlış tercih.
    yalıtımı da çok iyi değil. cx300 ü parmağınla tıkayınca bile dışarıya ses kesiliyor. j jays in sesi dışardan duyulabiliyor. ses te alıyor kısık sesler de. kablosu cx 300 den kalın ve biraz da parlak ve sertçe...

Flatta ve kısık sesler de cx300 avantajlı oluyor. Çünkü flatta j jays boğuk gibi. ama eq ile ayarlayıp daha yüksek ses te (vibez için 22-27 civarı, kayda göre değişir) iyi oluyor. Bas lar biraz daha karizmatik oluyor diyebilirim. Ama hayalimdedki bas değil:). Yüksek ses için ve daha güçlü ayarlar için cx300 bence uygun değil. düşük seste ve dengeli dinlemek için iyi. (Çok iyi değil) . Ama flat ve düşük ses ayarları için de jjays uygun değil.

Ben her zaman flat dinlemeMEme rağmen kulağım alışıyor, original kayıttan ne kaybediyorum diye kendi ayarım ile flat ı kıyaslamak amaçlı bunu yapıyorum. Bir süre hoşuma bile gidiyor. Ama j jays i hemen akabin de taktığımda yine flat eq da sanki ses boğulmuş gibi hissediliyor. Bu vibez için.
    s-603 ile de hatırladığım kadarıyla çok farklı değildi. Yalnız s-603 te basın hakkını j jays daha iyi verdi tabi. ve eq nun sağ tarafı (hangi frekanslar olduğu belli değil çünkü) tamamen tepeye çıkarmak gerekiyor. Bunu hatırlıyorum. Merak eden olursa tekrar deneyebilirim.

• iyi inceleme.sagolasın.
  • Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan.İzolasyonu pek iyi değil sanırım dışarıya ses vermesi can sıkıcı bi durum.Bana bas denemelerini biraz daha ayrıntılı verebilirmisin.cx300 ile kıyaslamışsın ama biraz daha detaya kaçarsak mesala hangi müziklerde denedin.jjays ın basları gümgüm diye mi yoksa gümmm gümmm diye mi bunu merak ediyorum.Teşekkürler.
  • şöyle tarif etmeye çalışayım: cx300 den daha tok ama iyi ayarlandığında sert olmayan ama kulağı da delmeyen bir bası var. cx300 ün basları daha yumuşak ama, bas gitar seslerinde ve daha fazla basta ve daha fazla ses te bayılıyor. j jays yüksek ses ve yüksek bas için uygun. zira tizleri az geldiği için kısık seste tiz sesler kayboluyor.

güm ile gümmm arasında ki fark, m harfleri daha fazla bası ifade ediyorsa evet daha fazla bas ve daha fazla ses açabilme ve sesin dağılmaması manasında jjays daha iyi. akustik ile birlikte uzatılmış bas değil ama kastettiğim. o ses biraz daha ep 635 te, bası daha uzatılmış, ama bu bateri seslerinde avantaj sağlarken bas ve elektro gitar seslerini ayırdetmek güçleşiyor. jjays daha derli toplu.

Bu tip bi açıklama bir ara dinleyip tekrardan yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katilimci -- 28 Ağustos 2007; 1:17:56 >
  • j-jay alacaklar için gayet kaliteli ve objektif bir inceleme olmuş katılımcı, çok teşekkürler
  • Öğrenmek istediğimi açıklamışsın çok teşekkürler arkadaşım.
  • hayırlı olsun ellerine sağlık ii inceleme olmuş bende almayı düşünürken senin incelemden sonra vazgectim yeni senh. beklicemmmm
  • Hayırlı olsun iyi inceleme olmuş...
  • teşekkürler arkadaşlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.