Şimdi Ara

JAGUAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fabrika verisine göre araç 1 galonla 17 mil yapabiliyormuş.

1 galon ~3.8 litre. 1 mil 1.6 km.

3.8 litre benzinle 27 km yapabiliyor yani şehir içinde.

Yani teknik olarak 100 km'de 14 litre yakman lazım. Tabi fabrika verisi her zaman tutmayabiliyor ama, bence 17-18'in üzerine çıkmaz pek.

Bizdede vardı eskiden Grand Cherokee 4.7, bundan muhtemelen daha ağır ve tabi aerodinamik özellikleride daha kötüydü, ayrıca 4 çekerdi sürekli. Gene otomatik şanzımanıda vardı , ancak o araba bile şehir içinde 100 km'de 16-18 arası yakıyordu. Nadiren 21 felan görüyorduk.

Ama tabi aracın bakımlı olmasıda şart, biz arabaya gayet iyi bakıyorduk.

Bu bağlamda, 300 Tl ile 500 km hesabı doğru görünüyor. Tabi, sürüş tarzıyla alakalı, benim Peder arabayı sakin kullanır. Yani agresif kullanırsanız bu arabayı, 14-18, 20 hatta 25-30 dahi görebilir. Görmemesi için bir engel yok. Km'de 1 Tl yakarsın. Ama haftasonları, normal bir sürüş temposunda gidersen, yani öyle çok yavaşta değil , ( yanlış anlaşılmasın, 25-30'dan kastettiğim ayak paspasta gitmek ) dediğin km'yi bulursun.

Sıralı sistem Lpg aslında iyi gidebilir bu araca, nasılsa klasik bir değeride yok. Değer kaybı felanda söz konusu olamaz, zaten çok ciddi manada değer kaybetmiş , araştırmak lazım uyumluluğunu.

Ek olarak şunuda söyleyeyim, ilandaki bazı şeyler yanlış olabilir, iyi araştırmak lazım.

Esp demiş, mesela araştırdım 1996 modeli için, çekiş kontrol sistemi var ama Esp yok, fakat kilitli diferansiyel mevcut vs. vs. 1996 yılında Jaguar'da bu donanımın olacağını zannetmiyorum.

quote:

Re: Fuel Consumption 1996 Jaguar Sovereign

Postby Equinoxstudios » Mon Jan 04, 2010 9:30 pm
    My 4.0 Sovver gets 26mpg on long motorway trips on cruise control.

19mpg round town if driven nicely, 14mpg if driving like a kid.

Start those bank jobs now :wink:

Regards,
    Ivor

Bunuda buldum, bu arabayı kullanan bir adam yazmış. Cruise kontrol açık, uzun yolda 100 km'de 9 litre tüketiyormuş, fabrika verisinden bile iyi. "Kasaba" da , 12.5 litre tüketiyormuş 100 km'de ( Pek şehiriçi sayılmaz bence bu veri, kasaba trafiği ile şehir trafiği farklı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 22 Ağustos 2010; 5:38:36 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.