Şimdi Ara

Jako Eğitimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, jakoyu yeni aldım sizce kaç yaşındadır?

Jako Eğitimi

Jako Eğitimi

Bir de bu hayvanlar kaç yaşında kadar eğitilebilir?

• BlackWhite79 kullanıcısına yanıt
    Konu dışı olcak ama ne kadara ve nerden aldınız acaba bende almayı planlıyorumda
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackWhite79 -- 3 Şubat 2014; 12:13:51 >
  • Bu arada gözleri sarı mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç değil bence

• yaşını bilmiyorum ama bunlar insan gibi 60-70 yıl yaşıyor. bu da genç değil fazla

• evet sarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yds Eğitimi Tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    Clicker köpek Egitim
    15 yıl önce açıldı
    Diksiyon eğitimi
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki tahminen kaç yaşındadır?
  • BlackWhite79 kullanıcısına yanıt
    http://www.jakopapagani.com/?islem=icerik&id=176

3 yaşının ardından tamamıyla sarı renge kavuşur. Bu yaştan sonra bir gri papağanın yaşını belirlemek neredeyse imkânsızdır zira 3 yaşındaki bir gri papağan ile 30 yaşındaki bir gri papağanın görüntüsü hemen hemen aynıdır.
    Böyle yazıyor. Çok büyük değil bence ama en az 3 yaşında burda yazdığına göre
  • arkadaşlar jakoyu alalı yaklaşık 10 gün oldu, ne hırlaması kesildi ne bağırması, gündüz iş yerinde kara kara düşünüyordum bu hayvanı ısındıramayacağım kendime diye fakat akşam internette okuduğum bir uygulamayı deneyeyim dedim ve yem kabını çıkardım, biraz bekledikten sonra elimle yer fıstığı alıp kafesin telinden uzattım bağırdı çağırdı kıyameti kopardı, ama hiç çekmedim (elimi ısıramayacağı bir şekilde soktum fıstığı kafese bu arada) bayağı bir dolandı kafesinde bağırdı çağırdı sonra geldi bağıra bağıra fıstığı aldı aşağı attı, başka fıstık aldım verdim yine attı bu şekilde bağıra bağıra 5-6 fıstık attıktan sonra bir tanesi aldı kırdı yedi sonra kısmen bağırması azaldı ama yine bağırıyordu ara ara, sonra kafesinden çıkardım dışarı t tüneğinde takıldı biraz cikcikledi sonra gittim yanına ayakta verdim fıstığı bu sefer hiç bağırmadan elimden aldı fakat yine temkinli bir şekilde verdim çünkü parmaklarımı ısırmak için fırsat kolluyor, yine aldı yemleri attı aşağı falan sonra kafese geri koydum, son bir kez fıstık vereyim dedim ve o sırada elimin kenarını ısırdı :) sinirlendim uzattım elimi al ısır dedim madem bu kadar çok ısırmak istiyorsun verdim parmağımı ağzına, ısırmadı sadece ağzına aldı parmağımı hafifçe ısırıyormuş gibi yaptı bıraktı ama bir yandan da bağırıyordu avazı çıktığı kadar, alla alla dedim verdim elimi sağını ısırdı solunu ısırdı sadece gagasının ucuyla inceden kıstırdığı yerler biraz acıdı onun dışında hiç bir şekilde aşırı bir ısırma yapmadı.

Heyt be dedim ısırmıyormuş kuru gürültüymüş hepsi :) sonra cesaretlendim ya, aldım dakotayı vermeye başladım, küçük olduğu için parmakla karışık bir şekilde ısırıp ısırıp yedi ama çok dikkatli davranıyor parmağımı ısırdığını farkedince hemen gagasını gevşetiyor :)

Yalnız cumartesi günü dışarı çıkarmıştım o sırada koltuğun arkasına gitti eldiven vardı elimde, yukarıdan aşağı doğru elimi ona doğru uzatınca sağlam bir ısırdı acıttı (eldiven olmasa hafiften delerdi belki bilmiyorum ellerim biraz kalın) yani korku ile ısırması farklı oluyor.

Şu anda elimden yemek yiyor, ilk kez verdiğimdeki gibi bağırması bitti, çekirdek yedirirken bir ara boynunu kaşıyayım dedim, hart ısırdı azcık acıttı :) yani hayvan dikkatli bu konularda :) şu an için sevdirmiyor ama demir yumruk şekliyle karnını sevmeye başlamıştım zaten 2-3 gün önceden.

Demek hayvan bir kaç kere ısıracak ki alışsın :)

Valla keyfime diyecek yok şu anda :) kanka olduk be :)

• evet okumuştum, veterinere götürdüm çok yaşlı değil dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackWhite79 -- 29 Ocak 2014; 12:04:43 >
  • Bende alınca o şekilde eğitmeyi planlıyor. Ac kalınca illaki elimden yiycek. Ama ısırması çok fena olur diye korkuyorum :d birde benim eller biraz narin :( deler herhalde. Eldivenle vermeyin korkar demişti petshoptan birisi

• Aynen, siyah bir eldiven takmıştım bağıra bağıra kaçmıştı fakat şu boyacıların kullandığı yarısı beyaz yarısı turuncu bez eldivenle yaklaştığımda korkmadı, ben önce o eldivenle bir kaç kere gagasının kuvvetini ölçmek için ısırttırmıştım kendimi, öncelikle uzun yer fıstıklarından kullanın iki parmağınızın ile en ucundan tutarak uzatın ilk hamlesi fıstığa oluyor, diğer parmaklarınızı da saklayınız, yani elinizi yumruk yapıp iki parmağınızı kullanınız, bu şekilde olunca diğer parmaklara saldıramıyor, yoksa gözü diğer parmaklarda oluyor. Biraz alıştıktan sonra zaten artık hamleleri elinizi ısırmak için değil yemi almak için oluyor, ben dün en son dakotaları elden yerdirdim gıkını çıkarmadı :) tabi birazda cesaret.
  • Bence bu eğitmen iyi ,Dediği gibi Bir Ay içinde bu eğitimi vermişse helal olsun https://www.youtube.com/watch?v=szguqylHR5U
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.