Şimdi Ara

Jan Olde Riekerink Basın Toplantısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Sneijder milli takımında yıllardır o mevkide oynuyor.

8 numara mı oynuyor? Sneıjder'den gel-git yapmasını beklersen ofansif katkısını alamazsın. Zaten formsuz bir de ordan oraya koşacak adam kovalayacak markaj yapacak ise hiç skor katkısı yapamaz bu sefer. Ayrıca Sneıjder milli takım da ya sol kanat ya da forvet arkası oynuyor. O bölge de oynayan oyuncu yüksek defansif katkı yapmalı. Sneıjder geçen sezonun en az defansif katkı yapan hücum oyuncularından birisi.
  • Hamzadan sonra bu açıklamalar bile bi değişik geldi.adam en azından güven aşılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol iç oynuyor milli takımda. Hollanda 4-3-3 oynuyor forvet arkası diye bir pozisyon yok. Kanatlarda Depay , Narsingh , Robben falan oynuyor. Ama şöyle bir şey var. Bizde ne kadar defansa geliyorsa milli takımda da o kadar geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

quote:

Orijinalden alıntı: Jeyx

quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

quote:

Orijinalden alıntı: Jeyx

Geçen sezon 'Farklı sistemlerde oynayabilir miyiz?' diye düşündüm ama antrenman ve çalışmak için zamanımız yoktu. Şu anda bu zamanımız var. 10 numaralı sistemle mi, iki orta saha önde mi ya da başka taktiklerle mi oynayacağız bu tip şeylere yoğunlaşma vaktimiz var. Takımın fiziksel olarak en üst seviyeye çıkaracağız. Üzerinde odaklandığımız konular bunlar. Farklı sistemler de deneyip takımın buna alışmasını sağlayacağız.

Geçen sene de dile getirdim; ön libero sıkıntımız vardı. Hamit sakatlıktan dönüyor; Dzemaili geliyor, Selçuk katılacak. O mevkiye bir takviye düşünüyorum. Forvet veya forvetler takviyesi de yapılabilir."
    ____

Bir ara da Hamza'ya kondisyon konusunda diss yaptı. Vizyon kokuyor Riekerink'im benim. Gel de bu adamı sevme. Hamza ile, Denizli ile asla kıyaslanamaz bence futbol akılı konusunda. Hatta belki de bize gelmiş, futbol vizyonuna, futbol akılına en çok sahip adam. Ayrıca gençleri parlatacak olan bir adam. Çok heyecanlıyım yeni sezonu bekliyorum oynayacağımız topu ve sistemi görmek için (belki 4-3-3?) ama bir yandan Dursun var. Şu Riekerink iyi bir başkan ile bizi şampiyon yaparmış bunu açıklamalardan bile kokluyorum, kuşkularım vardı ama çok bariz derecede kaliteli bir adam.

Artık günümüz futbolunda iyi kadro, iyi hoca veya kötü ve sistem bir yere kadar önemli. Artık önemli olan fizik kondisyon ve mücadele. Kadron ne kadar kötü olursa olsun tüm oyuncuların 90 dakika oyundan kopmuyor fiziken diri kalabiliyor koşup mücadele edebiliyorsa maçı kazanma ihtimalin o kadar yüksek. Örnek İzlanda, Galler, Portekiz ve Polonya. Artık önce gol yememek önemli bunun içinde koşup mücadele etmen lazım. Maç 0-0 giderken duran toptan veya penaltıdan ya da bir şut defansa çarpıp gol olur maçı kazanırsın. Bu adam bunun bilincinde. Hamza hoca falan değil bu adamla karşılaştırılamaz. Bu adamın futbol dünyasına kazandırdığı isimler belli.

Katılıyorum kardeşim, bunun en güzel örneği PRANDELLI'nin kondisyon ekibinin bize getirdiği şampiyonluk ve dördüncü yıldızdır. Hamza Prandelli'nin ekibinin ve Albayrak'ın kaymağını yedi ilk sezon. Ikinci sezonda foyası çıktı. Kendisini Akhisar'da zannedip, deplasmanda full defans/kontra oyunu oynattı ve kondisyoner Ahmet/Mehmet olunca iş tutmadı ve şutlandı. Şu anda leş oyununu Bursa'da da oynatıyor, onlar da bıktı ondan.

+Fenerin arabasının kurşunlanması ekmeğine yağ sürdü. Muslera ve sneijder'in üstün performansı ile takım top oynamadan şampiyon oldu sonra hamza büyük hoca oldu.

Katılıyorum bence Fener'in otobüsü kurşunlandıktan sonra Fenerbahçe sezonu bitirdi. Zaten Ismail Eagle ile bir şey yapamazlardı ve şu an Pereira ile yapamazlar yine orası ayrı bir konu. Beşktaş'ın stadı yoktu ve Biliç'in derbileri kazanamamasından ziyade, Arsenal gibi aşırı favori oldukları maçları ve kırım noktası maçlarını kazanamıyorlardı. Muslera'nın zaten hoca kim olursa olsun çok iyi performans sergilediğini, Sneijder'in hileler devreye girmeseydi 2010 Ballon D'Or'u olduğunu düşünürsek Hamza'nın tek artısı Yasin'i adam etmesiydi. Denizli gelmeseydi Sinan'ı harcayacaktı sevgilisi Umut için. Birde Sinan'ı oynatacağım diyordu yalancı. Kısacası Hamza'yı Terim eğittiyse o zaman Terim bir daha takım çalıştırmasın. Bam güm oynatıyor takımı, oyun felsefen ne desen titrer cevap veremez. Ancak denge, biz bir aileyiz, herkes bizim çocuğumuzdur, hadi benim aslanım..

• quote:

Sol iç oynuyor milli takımda. Hollanda 4-3-3 oynuyor forvet arkası diye bir pozisyon yok. Kanatlarda Depay , Narsingh , Robben falan oynuyor. Ama şöyle bir şey var. Bizde ne kadar defansa geliyorsa milli takımda da o kadar geliyor.

o işte 4-3-3 olmuyor 4-2-3-1 oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

quote:

Sol iç oynuyor milli takımda. Hollanda 4-3-3 oynuyor forvet arkası diye bir pozisyon yok. Kanatlarda Depay , Narsingh , Robben falan oynuyor. Ama şöyle bir şey var. Bizde ne kadar defansa geliyorsa milli takımda da o kadar geliyor.

o işte 4-3-3 olmuyor 4-2-3-1 oluyor.

Sneijder aslında tam 10 numara değil. Sol iç - 10 numara karışımı. Bizde de öyle oynuyor. Isı haritalarında falan paso solda gözüküyor. Sağa hemen hemen hiç gelmiyor.

• 2. Geretsimiz olabilir. Gerets vasat bir kadro ile çok iyi futbol oynatarak tarihin en iyi kadrosu sayılacak (istek arzu ve yetenek olarak) Fenerin önünde şampiyon yapmıştı. Bu sene de benzer bir durum olur şaşırmayın. Zaten son haftalarda hem bireysel hemde takım oyunu olarak performans artışı olmuştu.

Ayrıca iyi hoca sayılara dizilişe falan takılmaz, oyun felsefesi daha önemlidir ve bu konuya değinmesi beni umutlandırdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkatlerden kaçmış olabilir ama dzemali ve hamitin ismini hatırlayamadı adam mert çetin yardım etti.Epic fail.
  • Bu adam iş yapar. 3 ayda bunu gösterdi. Aldığı Türkiye Kupası Galatasaraya hayat verdi.

• Sert ön libero ve uçanı kaçanı gol yapan forvet olmazsa bu iş olmaz. Olursa kafadan şampiyonluğa oynar takım
  • adamın çene yapısı yeter. küme düşsek gam yemem.
  • Bizim gecen sene gol pozisyonu yaratma problemimiz yoktu. Yaratlan pozisyonlari harcayan forvetlerimuz vardi.. Seneye bizle beraber olacaklari kesin olmayan, eldeki is yapacak oyunculari tutup(Dzemali, Bruma) kaliteli defansif bir orta saha ve bitirici, yirtici bir forvet ile bu takim ilk ikiye kesin girer..

• Gökay kim.

• Adam resmen topa hakim ol, her türlü teknik ve organizasyonu yapacagini, kondisyonu en üst düzeye çıkaracağını, takımdaki eksik noktaları , üstü kapalı gidecekleri söyledi. Bu ve denizli hiç böyle iç açıcı konusmamisti. Kısaca seyir zevki iyi bir sezon bizi bekliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • INTRUDERTR kullanıcısına yanıt
    Bende merak ediyorum. Kimdir, hangi mevkide oynuyor? Bilen birileri aydinlatirsa sevinirim...

• eksikleri tespit etmiş çok güzel , en azından içimizden çıkarız diyip sezonu başlamadan bitirmemiş
  • Bir basın toplantısıyla beklentiler tavan yapmış. Konuşulanlar gûzel olsada bunların sahaya ve takıma yansıyacağının garantisi yok..

• Ben dedim 4 3 3 geliyor diye

• quote:

Orijinalden alıntı: MinikYas

Bir basın toplantısıyla beklentiler tavan yapmış. Konuşulanlar gûzel olsada bunların sahaya ve takıma yansıyacağının garantisi yok..

En azından o yönde bir hedef var. Geçen sezon bunlar hiç konuşulmuyordu. Aklı selim, bilinçli ve şuurlu açıklamalar yapılıyor. Eminim bu konuşulanların sahaya ve takıma yansıması içinde elinden geleni yapacaktır. Başarılı olur yada olmaz bunlar ayrı birşey. Takımın sahada bir sistemi, düzeni, planı olacak olması bile sevindirici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psirik

quote:

Orijinalden alıntı: MinikYas

Bir basın toplantısıyla beklentiler tavan yapmış. Konuşulanlar gûzel olsada bunların sahaya ve takıma yansıyacağının garantisi yok..

En azından o yönde bir hedef var. Geçen sezon bunlar hiç konuşulmuyordu. Aklı selim, bilinçli ve şuurlu açıklamalar yapılıyor. Eminim bu konuşulanların sahaya ve takıma yansıması içinde elinden geleni yapacaktır. Başarılı olur yada olmaz bunlar ayrı birşey. Takımın sahada bir sistemi, düzeni, planı olacak olması bile sevindirici.

Aynen öyle. Keşke yönetim birazcık yönetim olsaydı da en azından hocanın istediği birkaç oyuncu alabilseydi. Para yok falan diye de yazmasın kimse. Delaney gibi bir adam için 4.5 veremeyen klüp Serdar Aziz'e veriyor, komik oluyor sonra.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.