Şimdi Ara

Jandarma astsubaylık? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Subaylık istiycem özellikle. Bakalım.

Bedellide yapabilirim. Sırf asteğmen teğmen olmak için askerlik istiyorum. Keşke asteğmen teğmen çıkmayınca hemen bedelliye çevirme hakkımız olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

Subaylık istiycem özellikle. Bakalım.

Bedellide yapabilirim. Sırf asteğmen teğmen olmak için askerlik istiyorum. Keşke asteğmen teğmen çıkmayınca hemen bedelliye çevirme hakkımız olsa.

İstekle olmuyor ama şansına artık,isteğini kabul edebilirler de..
    Askere gittiğin dönemde TSK'nın ihtiyacı hangi meslek grubuysa o meslek grubundakiler Asteğmen olarak yapıyor(ha unuttum yazmayı,benim askerlik yaptığım yerde 1 tane de savcı vardı,ana karargahta görev vermişlerdi,o da bizim gibi kısa dönemdi)
    Misal,
    Mayıs döneminde Gıda mühendislerine ihitiyaç varsa,onlar asteg olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakhakverdi

Bende Subay olmak istedim fakat Meslek lisesine gittiğim için beni almıyorlar Harbiye'ye bende bu yüzden Kara Astsubaylığı düşünüyorum
    Babamda Astsubay olduğu için kışlada büyüdüm rütbe benim için önemli değil önemli olan 2225 yıllık şanlı TÜRK Kara Kuvvetleri Komutanlığına hizmet etmek.

Savaş dostumuz Ordu ailemiz.

Esen kalın.

Bende Kara Myo başvuracağım. Taban puanı kaç fikrin var mı geçen sene ne oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehitkamil

quote:

Bende Subay olmak istedim fakat Meslek lisesine gittiğim için beni almıyorlar Harbiye'ye bende bu yüzden Kara Astsubaylığı düşünüyorum
    Babamda Astsubay olduğu için kışlada büyüdüm rütbe benim için önemli değil önemli olan 2225 yıllık şanlı TÜRK Kara Kuvvetleri Komutanlığına hizmet etmek.

Esen kalın.

Daha araştırmadım emin değilim fakat kara kuvvetleri komutanlığı sitesinden bulabilirsin yada astsubay myonun sitesindede bulunur

• Bizim arkadaş astsubay bayağı rahat yaşıyor imkanın varsa git. Babası da askerdi

• quote:

quote:

Esen kalın.

Neden kara hocam? Bi de lise son musun mezun mu

• quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Bizim arkadaş astsubay bayağı rahat yaşıyor imkanın varsa git. Babası da askerdi

Jandarma mıydı hocam?

• Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Sahil güvenlikte şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Sahil güvenlikte şu an

İyiymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

quote:

Esen kalın.

Neden kara hocam? Bi de lise son musun mezun mu

Bende Jandarma istiyorum da 2014 mezunu kabul etmiyor sanırsam.

Beyler bı arada kara jandarma gata hangisi en fazla maaş alıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehitkamil -- 1 Mart 2016; 17:01:07 >

• Arkadaşım üniversiteni ingilizce okuyarak bitir Kanada askeri ol direk mis gibi.

• Beyler Kara Myo 2014 mezunu kabul ediyor mu ? http://www.kkk.tsk.tr/Okullar/KKAMYO/basvuru/kosullar.html buna göre kabul etmiyor ama şuna göre de kabul ediyor gibi duruyorhttp://www.tsk.tr/5_insan_kaynaklari/kkk.html .

Bilen birisi lütfen cevaplarsa 2014 mezunu girebilir mi ?

• Updullah

• hocam gidebilirsen harp okuluna gitmeye çalış eğer olmassa astsubaylık düşünebilirsin ama hava,kara,denize git jandarmaya gitme en kötüsü bence arkadaşım jandarma astsubay 23 yaşında adam 30-35 gösteriyor öyle sıkıntılı bir iş ama yinede sen bilirsin :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Arkadaşım üniversiteni ingilizce okuyarak bitir Kanada askeri ol direk mis gibi.

Hocam biraz daha detay verir misin? Oradaki askeriye hakkında neler biliyorsun?
  • Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Bence jandarma olma hocam. Çevremdeki subay yakınları pek iyi şeyler söylemiyorlar jandarma astsubayı için. Stresi çok fazlaymış.

Ben de hep kara-hava-deniz harp okullarından birine gitmek istemişimdir ama meslek lisesi okuduğum için başvurma şansım yok maalesef.
  • Kara kuvvetler astsubay MYO ile jandarma MYO farkı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Arkadaşım üniversiteni ingilizce okuyarak bitir Kanada askeri ol direk mis gibi.

Hocam biraz daha detay verir misin? Oradaki askeriye hakkında neler biliyorsun?

Dostum bizim sınıfta 50 yaşında emekli subay vardı. O bana anlattı, üniversite mezunlarını Kanada'nın kabul ettiğini söyledi. Arkadaşları da varmış orada. Fakat Amerikan askeri olmak için Amerikan vatandaşı olmak şart. Kanada ordusuna kıyasla biraz daha uğraştırıcı yani.

Ayrıca facebook da Kanada ordusunda görev yapan doktor birine de sordum bu durumu, kanada askeri olmak için şartlar vs. Bana orduda bu tür işlerle ilgilenen birinin e-mailini attı fakat ne yazık ki konuşmayı facebook'tan silmişim. Gene de ufak bir araştırmayla maillesip bilgi alabileceğiniz birileri çıkar. Tabi iletişim kurmak için biraz orta üstü ingilizce gerekli.

• Bir araştıracağım ama çok fazla tereddütlerim var bu konuda. Asker olacaksın ama nasıl asker? Bir saldırı/çatışma anında olay yerine gönderilen ilk birlikten olabilme ihtimali var. Yabancı askerlere nasıl davranıyorlar, sağladıkları imkanlar nasıl vs. diye araştırmak lazım iyice.

Birkaç yıl görev yaptıktan sonra vatandaşlık veya oturma izni gibi bir belge verseler süper olurdu aslında. Kanada sonuçta...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.