Şimdi Ara

JANT BÜYÜTME YAPTIM?ZAMANLA BAŞIMA NELER GELEBİLİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
23.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: Zivro

quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Merhaba,

Yaptığınız ölçü değişikliği dış çaplar gözönüne alındığında mantıklı bir değişiklik. Çapta fazla bir oynama olmamış.
    Konfor konusunda mutlaka fark olacaktır.

serviste aynı şeyleri söyledi-yapabilirsiniz dedi..
    dün patlak olan 2 ön amartisör değişti...konfor eskiye nazaran çok daha iyi..
    17 niç arabayı bambaşka yapıyor

resim bekleriz + yay var mı peki

YAY YOK TAKARSAK NE FAYDASI OLACAK AÇIKLATABİLİRMİİSNİZ?

JANT BÜYÜTME YAPTIM?ZAMANLA BAŞIMA NELER GELEBİLİR?

JANT BÜYÜTME YAPTIM?ZAMANLA BAŞIMA NELER GELEBİLİR?

Yanlış hatırlamıyorsam aracınız satılık. 1 ay sonra bu fiyat aralığında araba almayı planlıyorum. Sık kullanılanlara bir çok araba ekledim, sizinki de onların arasında. Büyük oval ucu yanık bir egzoz, hava filtresi, spor yaylar, 3D far stoplar, abartı olmayan müzik tesisatı eklersem işte hayallerimdeki arabalardan biri. Bence jantlar çok yakışmış konfor isterse hiç olmasın bu görüntü için değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impossiblespeed -- 18 Ocak 2011; 15:24:54 >

• Yalnızca insignia ve diğer 17inç jantlı araçların süspansiyon sistemleri çok sofistike ve bazılarındada elektronik süspansiyon var ki istendiği anda yumuşak süspansiyon seçeneğiylede çok bozuk zeminlerde oldukçw iyi konfor seviyesi yakalanabiliyor.

insignia da ve c5 te konfor seviyesi standart süspansiyonla bile çok yüksek.

İlaveten sizin orjinal lastik ölçüleriniz 205/60/15 olması gerek.Lastik olarakta hangi marka ve modeli seçtiniz bu arada.
  • en büyük sıkıntı konfor gidiyor tavsiye etmem..Türkiye koşullarında malüm..eski arabam 195 - 65 15 idi, müthiş konforlu idi, lastiği 205/55/16 yaptık tak tak arabaya resmen vuruyor yaa..bence yanak aralığı korunmalı..
  • Biraz fazla oynamışsınız konfor ve yakıt maliyeti olarak tabiki etkiler lastiklerede zararı olabilir yarılma yırtılma yapabilir aracıda çok yorar ve kasisli yollarda sürekli koltuk değiştirmenize neden olur.
  • Aslında bu sınıf araçlar için 16" idealdir bence... Hem şekli kurtarır hem konforu. Ama insan alırken madem alıyorum o zaman 17 olsun diyor. Vakti zamanında bende aynı düşünceye kapıldım ama 15"den 16'ya çıkarttım jantlarımı. İyikide öyle yapmışım çünkü 16 ya geçince bile bana konforsuz ve sert geldi araç...
  • 1975 model klasik chevrolet nova aracim var. Arac 2 ton. 205/70/14 jant ve lastikler. Kucuk gibi geldi bana. Acaba buyutsem en fazla ne kadar buyutebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pist degilki arkadaşlar çok başınız ağrır böyle arabayı güzel gosterecem.diye takmayin büyük jantlar

• Jant büyütmek çok sorun oluşturmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zafercon Z kullanıcısına yanıt
    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 235/45R17 97Y XL
    orijinal lastiğinizin 1 e 1 tam muadilidir
  • joz kullanıcısına yanıt
    225/45/17 kullanıyorum. size berbat bir konfor ve sürekli masraf açan bir alt takımdan ötesini vermeyecektir. fabrika çıkışlı olsaydı süspansiyon sistemide ona göre üretilmiş olurdu. arada bir viraja yüksek hızlarda girersin fayda getirir vede görünüm. kendi aracımda yaşadığım orjinali 225/45/17 keşke ilk sahibi 205/50-55/16 alsaymış. birde p7 en yumuşak yanak lastiğini kullanmama rağmen bozuk yolda berbat bişey :S soğuk asfalttada çok kötü, ava gidiyorum sürekli maf ediyor. ama sıcak asfaltta kaymak gibi derlerya öyle bişey.

kısacası ağırlıklı kullanacağınız yol önemli bana sorarsanız ülkenin bu bozuk yollarında 40 gibi bir yanak berbat bişeyden öteye geçmez.
    Bu arabaların özelliği P 82 (metrik 75~80) yanaklı lastikleri. Süspansiyonları ve direksiyonları ona göre. Bence virajda birazcık kazanıp keyifte çok kaybeder.

Değiştirince de bence en kritik yeri yük indeksidir. Ben de Amerikan kullanıyorum, en zorlandığım alan yeni lastiklerle yük indeksini karşılamak. 50 yanaklı lastiklerle çok daha yüksek basınç ister ki yük indeksini biraz karşılasın.

Yani sadece çap hesabı yapmak eksik olur. Bunların bir de basınç hesapları vardır. Lastiğin hacmi azaldıkça aynı kaldırma kuvveti için daha basınçlı hava ister. Bu yüzden biraz genişletmek de yerinde olur... 205 yerine 215, yer varsa 225-230 gibi... Hafif arabalarda pek farketmiyor ama ağır arabalarda gözle bile inik görünebiiyor.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Benim jantlarin aynisindan bulamam

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Evet surekli sisirdigim halde inik gorunuyor. 215/75/14 lastik buldum. Onlar olur mu benim jantlara. Jantlarin genisligi farkediyor mi

Jantların da genişlikleri var tabii. Lastiğin iç ve dış yanaklarının oturduğu yivlerden/oluklardan ölçülür. "J 5.5 x 14" jant, 5.5 inç genişliğinde, J tipi yive sahip (radyal lastikler için), 14" çapındaki jant oluyor. Genişlikler 5.5", 6", 6.5", 7" şeklinde ilerler. Lasitkler genelde komşu ölçüye uygun olur. İdeal ölçüleri lastiğin detaylı kataloğunda yazar. En iyisi ideal olan tabii.

Mesela 215/75 R14 ideal olarak 6.5 genişlik açıklamış olabilir, ve yine mesela 5.5" ile 7.5"arası uygun der. Yanakların yükseklikleri azalıdıkça tolernaslar da azalıyor tabii. Yüksek yanaklı lastikler jant genişlğinde daha büyük farkları kabul edebiliyor.
  • Oyleyse benim jantlara uyar 215/74/14 olan cok guzel lastik buldum. Hatta benzer olculerde 4x4 arac lastigi de buldum. Uyarsa taktircam
  • Çoğu kişinin yanıldığı nokta 40 yanağın her lastikte aynı olduğu. Yok öyle bir şey. 245 45 18 ile 215 45 18in konforu aynı değil. O gördüğünüz insignialarda c5lerde orjinal ölçülerinde gayet yanaklı lastikler var. İstisnalar hariç. Çünkü çamurluk arası mesafeside geniş. Bu kadar çok yanak küçültmeniz tabi ki zarar verir araca. Tüm yük süspansiyona biner ve lastiklerinize zarar verir. Zaten ufak duruyor aracınızda jant lastikler. Daha yüksek yanaklı bir lastikle değiştirmelisiniz. Kısaca çamur arası mesafe, her aracın kaldırabileceği jant lastik ölçüleri farklıdır. D sınıfında en geniş çamurluk mesafesi insignia ile c5te. 18" var 18" var yani. Önemli olan yanak ve lastik genişliği.

• bir şey olmaz. Yanak genişliği düştükçe konfor düşer, tüketim artar ama çok absürt ölçülere geçmezseniz ya da çok absürt yollarda sürmüyorsanız idare eder bir konforunuz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls

o söylentilerin hepsi doğru ne yazıkki ,bizzat yaşadım megane 2 aracıma 225 40 18 taktım aracın herşeyi değişti diyebilirim bin pişman oldum, yakıt arttı, performans düştü patiyle kalkan araba kendini anca kaldırır oldu, konfor sıfıra indi, ikide bir yok jant büküldü , yok lastik yarıldı, şişme yaptı falan filan uzarda uzar sadece kendimi taban daha genişlediği için virajlarda daha iyi diye kandırıyordum.

o bahsettiğin araçların tümünde aynı problemler oluyor emin ol, araba bile cabucak dağılıyor gibi geldi bana, orjinalliği bozdurmamak lazım kabul ediyorum çok yakışıyor ama değmez

her aracın bir sınırı vardır, siz suyu fazla kaçırmışsınız

17 inc, tanesi 6-7 kilo olan kaliteli bir jant alsaydınız(replika olmayan) ve eibach pro kit ile sistemi tamamlasaydınız bunların hiçbiri olmazdı

17 inç jant alacaksın dediğim lastiği takacaksın
    bulunmayacak bir şey değil ki
  • Megane 3 aracıma geçen hafta 205/65/15 yerine 225/45/17 jant lastik taktım. Konfor arttı :). Sanırım eski lastikler artık betonlaşmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.