Şimdi Ara

Japon balıgım cok hızlı hareket etmeye basladı neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
31.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktanda anlaşıldıgı gibi japon balıgım cok hızlı hareket etmeye basladı..akvaryumum 69boy en 25 derinlik 34....bir vatoz 2 de japon balıgım var....biri turuncu biri beyaz turuncu...beyaz turuncu olan bazen cok hızlı hareket ediyor..sanki 0dan 100e 1 saniyede cıkıyor...önceden böyle birsey yoktu...neden böyle bisey oluyor acaba sakıncalı bisey mi var ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Japon Balığı Çok Hareketli: Nedenleri ve Çözümleri

Japon balığı, enerjik ve hareketli doğasıyla tanınır. Ancak, ani ve aşırı hareketli davranışlar sergilemeye başladığında, bu bir sorunun işareti olabilir.

Altta Yatan Nedenler:

• Stres: Japon balıkları, su kalitesindeki değişiklikler, aşırı kalabalık veya avcıların varlığı gibi stres faktörlerine karşı hassastır. Stresli bir ortam, hızlı hareketlere ve hatta tanktan atlamaya neden olabilir.
    • Oksijen Eksikliği: Su yeterince oksijenlenmezse, Japon balıkları oksijen almak için hızla yüzerek yüzeye çıkabilirler.
    • Amoniak veya Nitrit Toksikliği: Amonyak ve nitrit, balıklar için toksiktir ve hızlı hareketlere ve solunum sıkıntısına neden olabilir. Bu maddeler, aşırı besleme veya düzenli olmayan su değişimleri sonucu birikebilir.
    • Hastalık: Bir parazit veya enfeksiyon gibi bazı hastalıklar, Japon balıklarının hızlı ve düzensiz yüzmesine neden olabilir.
    • Açlık: Japon balıkların düzenli olarak beslenmesi gerekir. Aç kaldıklarında, yiyecek aramak için hızlı hareketler sergileyebilirler.

• Stres Faktörlerini Azaltın: Su kalitesini kontrol edin, tankı aşırı kalabalık etmeyin ve olası avcıları ortadan kaldırın.
    • Suyu Oksijenlendirin: Bir hava taşı veya filtre kullanarak suyun oksijen seviyelerini artırın.
    • Amoniak ve Nitrit Testleri Yapın: Suyu düzenli olarak test edin ve gerekirse su değişimi yapın.
    • Balığınızı İnceleyin: Herhangi bir hastalık belirtisi fark ederseniz, balığınızı veterinere götürün.
    • Düzenli Olarak Besleyin: Japon balıklarınızı günde iki veya üç kez düzenli aralıklarla besleyin.

Japon balığınızın hızlı hareket etmesinin nedenini belirleyerek ve uygun çözümleri uygulayarak, sağlığını ve iyiliğini koruyabilir ve normal hareketlilik seviyesine dönmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Literatürde böyle bir rahatsızlık yok ancak balığın başka davranışları var mı?
    - sert cisimlere sürtünme
    - üzerindeki pullarda farklılaşma
    - solugançlarda kızarma
    - yüzeyde nefes almaya çalışır gibi hareket

ayrıca filitrasyon ne durumda, hacminiz 58 litre civarında şimdilik 2 japon için yeterli daha fazlası bir süre sonra sıkıntı çıkarır
  • hocam sert cisimlere sürtündüğünü şimdilik görmedim ama yüzeyde nefes almaya calısıyor..solungaclarda kızarma var..
    pullarda bi farklılık gözüme yansımadı...filtre konusunda ise biraz daha acık soru sorarmısnız
  • Balığınız içinde bulunduğu sudan memnun değil. japon balıkları, akıntılı suları sevmez ama filitrasyonu iyi olan sularda sağlıklı yaşar daha doğrusu 22-24 derece aralığında iyi havalandırılan sularda mutlu olurlar ayrıca iyi filitrasyon suyun içindeki nitratı temizler, tabi buradan şu anlaşılmasın 60 litrelik akvaryuma 700l/sa debili filitre takalım su temizlensin, suyunuzun içinde biyolojik denge oturmalı, iyi akvaryum suyu yağmurdan sonra toprak kokusu gibi kokar, ekşi mide bulandırıcı bir koku varsa suyunuz kötüdür ki bunun azı da çoğu da aynıdır, benim önerim takabiliyorsanız şelale filitre takın, zemin olarak biraz irice silis alın arka cam hizasına ince bir hava taşı koyun suyu çok fazla karıştırmayacak şekilde havasını ayarlayın akvaryum içine sivri uçlu cisim (midye kabuğu, mercan vs.) koymayın, suyunuzu hafta da bir %20 olacak şekilde dipten kumu hafifçe karıştırarak uygun aparatla çekip değiştirin (dip çekimi diye nette aratın her tür video ve yapımı bulursunuz) eğer su kötü kokuyorsa %50 civarında değişim yapın 3 gün sonra bi %50 daha yapın ve her seferinde dinlenmiş su koyun en son değişimde içine sera nitrivec veya tetra nın benzer ürünlerinden ekleyin bu ürünler filitrenizde ve kumunuz içinde azot döngüsünü gerçekleştirecek bakterilerin oluşumunu hızlandırır (bir çeşit maya gibi düşünün) sonrası sabır işi, günlük olarak akvaryumu koklayın (komik gelebilir ama söylediğim kokuyu duyduğunuzda akvaryumunuzun suyunun daha temiz balıkarınızın daha keyifli olduğunu göreceksiniz) kötü koku varsa su değişim miktarını arttırın yoksa haftalık periyodu bekleyin yaklaşık 1 ay sonunda (daha erken de olabilir) su dengeye oturur bu süre boyunca sakın filitreyi musluk altında yıkamayın aman tertemiz olsun diye uğraşmayın filitrenin süngeri söylediğim kokunun en yoğun olduğu yer olmalı üzerindeki kaba pislikleri akvaryumdan çektiğiniz su ile yıkayın kaba pisliği gitsin yeter, japon balıkları doyma hissi olmayan balıklardır mideleri yoktur bu yüzden ne kadar yem verirseniz verin sanki ilk defa yem alıyorlarmış gibi saldırırlar, seranın goldy yemi ve haşlanmış ıspanak keyiflerini yerine getirir (japonlar uzun süre kuru yem yerse kabız olur bu yüzden ara sıra bitkisel gıda verilmelidir).

• hocam dediklerini aynen yaptım suyunu değiştirdim akvaryumu komple temizledim...filtre düzgün,ısı 25...yine aynı gibi neden
  • Bu işlemleri ne zaman yaptın, hemen sonuç vermez zamana yayılan bir süreçtir, şu an için aklıma başka birşey gelmiyor beklemek lazım.
  • peki hocam sen onları dedikten sonra hemen değiştirdim suyu..filtreyi temizledim...suyu vs ısınmasını bekledikten sonra balıkları içeriye koydum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaa ben nerden yazacağımı bilemedim, balığımla azıcık oynayayım dedim ama korkuttum sanırım :( çok tuhaf hareketler yapmaya başladı.. kendini suyun akışına bırakıyor ağzını kocaman kocaman açıp kapatıyor akvaryumdaki motorun akıttığı suyun altında öylece durup ondan sonra ani bi şekilde hareket ediyor ölmesinden korkuyorum ne olur yardım edin ne yapmam gerekiyor...
  • lütfen yardım edin acillllll...!!!
  • yaa ben nerden yazacağımı bilemedim, balığımla azıcık oynayayım dedim ama korkuttum sanırım :( çok tuhaf hareketler yapmaya başladı.. kendini suyun akışına bırakıyor ağzını kocaman kocaman açıp kapatıyor akvaryumdaki motorun akıttığı suyun altında öylece durup ondan sonra ani bi şekilde hareket ediyor ölmesinden korkuyorum ne olur yardım edin ne yapmam gerekiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.