Türkiye’den daha kötü şartlara sahip Mısır biliyorum, varsa zengin Arap ülkeleri hem kültürden hemde araç para etmediği için aracını eziyordur. onun dışında Rusya’nın şartları Türkiye’den çok daha iyi. Şehir düzeni var. Saçma sapan park eden araçlar yok, park yeri var, yollar geniş. Size yolların kötü gözükmesinin sebebi oranın şartlarına uygun asfalt döşenmiş olması olabilir. rusların İstanbul’u stpetersburg Afrika ve Asya ise malının zararlısı adam pek bulamazsın. Çünkü bizdeki görgüsüzlük adamlarda pek yok. Kaza yapabileceklerinin farkında olarak kullanıyorlar. keza hepsi öylemidir bilmiyorum ancak gittiğim ülkelerden olan myamvarda bile en azından benim gittiğim şehrinde aynı şu Rusya nın planlaması gibi şehirplanlaması var. Türkiye trafik ve yolların kötülüğü konusunda zirvelere oynayan bir ülke. hindistan Çin, Mısır vs ile kıyaslamanız lazım. |
Japon'lar silmiş süpürmüş, Alman'ların esamesi yok listede. (3. sayfa)
-
-
Arkadaş belli ki rusya’ya gitmeden sallıyor. sadece rusya değil eski sscb ülkelerinde bile yollar harika. Taşkent’e gittim bayıldım. Yollar bomboş ama o kadar geniş ki zor geçiyorsun bu yüzden karşıya. Cetvelle çizilmiş gibi dümdüz bütün caddeler. Yollar bomboş ama tramvay da vardı, metro da. Bizim kadar rezil yollar nerde vardır bilmem.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rusya’ya gitmeden sallamasak.
Türkiye’de önce kaçak ev yapılır, sonra kaçak ev ruhsatlandırılır, sonra o kaçak olmasına rağmen resmileşmiş evlere göre yol yapılır.
sonrasi dar yollar, park yeri eksikliği, yamuk yumuk virajlı eğrilen yollar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arnavutluk’ta var bir tek Avrupa için
Bosna’nın bir kısmı
Onlar da düzeltmiştir belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 20 Ağustos 2024; 21:57:59 >
Hala daha japon aracı casio saatmiş de ondan sorunsuzmuş muhabbeti dönüyor.
2000li yıllar biteli çok oldu, Japon arabalarında artik her türlü donanım var, hybrid-turbo vs her türlü kompleks teknolojiyi alman muadillerinden daha yaygın kullanıyorlar üstüne bir de hala daha çok daha sorunsuzlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki neden? Neden arkadaş yani.
Japonlarin yapip almanlarin beceremedigi sey nedir. Bana bunu anlatin abi. Niye denk teknolojilerde onlarin ki bozulmuyorken almanlarin ki bozuluyor. Hayir çok zor bir iş te değil, alt tarafi araba uretiyorsun. Uzaya mekik gonder diyen yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İmar planı olan yerler de var ama maalesef o planlar da çok iyi değil ve sık sık değişiyor
Bu bana biraz saçma sapan bir ezber gibi geliyor. 9 senedir vw kullanıyorum, daha tek bir ampulüm patlamadı. Japon araçlarının amerikada tutulma sebebi ucuz servis paketleri sunmaları. Tahminim bu paketler sayesinde bakımları da aksamıyor ve daha diri kalıyorlar. Bakımını yaptırdığım vw aracım taş gibi.
İsin en temelinde Japonlardaki reenkarnasyon inancı gereği ürünlerinin uzun ömürlü olmasını istedikleri gibi bir geyik var ama bence ondan ziyade kültürel olarak tekrarlayan hata yapmayı bir onursuzluk olarak görülmesinin yarattığı bir mükemmellik arayışı var.
Batı tarafındaa ise fonksiyonel olarak mümkün olanın en iyisini yapalım nasılsa 5-10 yıla ya regülasyonla ya sigorta primi baskısıyla hepsini hurdaya çıkarttırırız yaklaşımı hakimdi ve de başarılı da oluyordu.
Ama son 20 yıldır Avrupalılar arabaya ekran takmak ve farlara led takmak dışında bi ilerleme kaydedemezken o sırada japonlar hem motorlarda yeni teknolojilerin maliyetini minimize ederek araçlara entegre etti hem kozmetik kusurlarını azalttı.
En basitinden bir golf 5 tsi-dsg de cok bozuluyordu ama dönemdaşı toyotayadan 0-100u 3 saniye düşük, tüketimi %20 azdı. Bugün 2.0 hybrid corolla 1.5 tsi kadar koşuyor şehir içinde yarısından az yakıyor.
Toyota Avrupa'da en cok satan 2. marka su anda. Senelerce Marka değeri appledan hemen sonra gelen Bmw defter değerinin yarısına satılıyor borsada...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tercih meselesi 👍
Toyota aslında güzel araçları varda motor olayından dolayı Türkiye'de yok. Avalon mesela yer uçağı. Fiss diye yağ gibi gidiyor. Highlander öyle. Lexus es350 öyle.
Afrika ve Arap ülkelerinde de servis olayı yok ama daha çok tutuluyorlar. Hatta Youtube'de görmüştüm bir gezgin Katar'di sanırım araba mezarlığına gitti, var yok Alman kardeşler, Porsche bile vardı, araçlar da tozlu filan ama iyi gibi duruyor, sordu neden buradalar bu arabalar diye eleman dedi arızaları var ve Tamir masrafları pahalı olduğu için buraya bırakıp gitmiş. Sanırım kayıttanda düşüyorlar filan işte. Eleman gezerken dikkatimi çekti dedi japon markalar pek yok, yerel olan söyledi, buranın iklimine, ortamına uyan araba japon markaları, özellik Toyota. Bu yüzden burada BMW, Mercedes aldın mı muhtemelen ilk ve son sahibi olursun çünkü kimse 2. El BMW veya Mercedes almıyor burada dedi ve orası da Katar.
Hmm sadece toyotamı tamir edilebiliyormuş.
Alt takımlar mecbur tamir görecek o yüzden sordum. Rot rotil z rot falan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 22 Ağustos 2024; 1:28:57 >
İsin en temelinde Japonlardaki reenkarnasyon inancı gereği ürünlerinin uzun ömürlü olmasını istedikleri gibi bir geyik var ama bence ondan ziyade kültürel olarak tekrarlayan hata yapmayı bir onursuzluk olarak görülmesinin yarattığı bir mükemmellik arayışı var.
Bence de sebep bu. Ama her ne kadar sorunsuz ve teknolojik olsalar da halen ruhsuzlar... Arabalarinda ruh yok. Aşık olamiyorsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bir belgeselde bir arap ülkesi görmüştüm. Tüm araçlar mercedes. Kamyonetler bile eski mercedeslerden bozma.
Son jenerasyonlarında güzeller de bence artık, mesela son kasa cr-v kılıç gibi cok guzel araba. Keza mazda in suvleri mesela. O eski pokemon-cinsiyetsiz tasarımları bıraktılar.
Ama illa biraz gevşek olmak zorundalar çünkü abd altyapısı eski-bozuk, yolların buyuk kısmı beton, parça parca döküp aralara elastik parçayla birleştiriyorlar. Avrupalı mentalitesindeki araçla giderken tak tak tak diye gidiyorsun bütün yolu.
Sanırsın 30 senedir amerikada şoförlük yapıyor.
Japon’lar değil, japonlar olacak. Almanlar da aynı şekil.
Somali, Mogadişu filan sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X