Şimdi Ara

Japonların da melek olmadıgı söyleniyor, Tata ya yönelelim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oozgur16

VW almayıp Çek malı SKODA , İspanya malı SEAT alabilirsiniz böylece alman malı kullanmış olmayız

ironi olduğunu düşünüyorum;

coca cola'yı protesto edip fanta içmek gibi
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş!...yazdığım konunun ana temasını bir kişi bile farketmez mi ya...
    herkes ülke ve marka konusuna takılmış, dikkat çekmek istediğim nokta soykırım kabulü haberi ile devlet kutsaldır mesajı idi,
    devletin otomobillerden aldığı vergi sebebiyle ülkesini terketmek isteyenlere bi gönderme idi, vergi az veya çok, şöyle veya böyle olmalı diye tartisilabilir ancak sanayisi çok gelişmemiş, tarımda zaman zaman sıkıntı yaşayan, hizmet sektörü nerdeyse tamamini (son yıllarda insaat) oluşturan güzel Memleketimde devletin en büyük gelir kapısı olan vergiyi tartismakti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkco Fransız altyapısı PSA :-)

Eğer üretmez isen sürekli ithal edersen sanayi yerine inşaat yaparsan üreteni canından bezdirirsen (Örnek Vestel, Nuri Demirağ, Koç özellikle ilk nesil anadol için çabaları, Devrim vs) Ayırımcılık yaparsan bizden bizden değil (Hem sağ hem sol kesim) Böyle sömürge ülkesi müstemleke ülkesi Avrupa'nın hasta adamı olursun.

Birlik olalım üretelim ayrışmayalım (Her şeyimiz ayrışma üzerine Spor, Parti, Memleket, Irk, Dil vs)
    Dünyanın şamar oğlanı, umursanmayan ülkesi yerine en azından çekinilen saygı duyulan ülkesine dönelim (Güney Kore en güzel örnek)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

En iyisi İkco alalım, mis gibi Müslüman, İran markası alalım.

yanlış, müslümanlığın en büyük düşmanı irandır mezhepten dolayı, sürekli müslümanlarla savaş etmişlerdir, onların tek amacı var islam coğrafyasını şii'leştirmek ve işgali altındaki 40 milyon Türk'ü farslılaştırmak çabasındadırlar.... hem onlar dinsiz sovyetlerle müttefik olmayı seçmişlerdir.. uzak dursunlar.. uzak doğulular kat kat bunlardan iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dddr

Vay arkadaş!...yazdığım konunun ana temasını bir kişi bile farketmez mi ya...
    herkes ülke ve marka konusuna takılmış, dikkat çekmek istediğim nokta soykırım kabulü haberi ile devlet kutsaldır mesajı idi,
    devletin otomobillerden aldığı vergi sebebiyle ülkesini terketmek isteyenlere bi gönderme idi, vergi az veya çok, şöyle veya böyle olmalı diye tartisilabilir ancak sanayisi çok gelişmemiş, tarımda zaman zaman sıkıntı yaşayan, hizmet sektörü nerdeyse tamamini (son yıllarda insaat) oluşturan güzel Memleketimde devletin en büyük gelir kapısı olan vergiyi tartismakti...

Öncelikle vergiden sadece bir yerde bahsetmişsiniz. O yüzden konuya hiç değinmedim. Devlet konusundaki görüşleriniz de bana oldukça ters. Ben devletin kutsal olduğuna inanmıyorum. Ülkenin kutsallığına inanıyorum. O da o ülkeyi oluşturan coğrafyada yaşayan insanlara, oranın kültürüne olan saygı ve bağlılıktan ibarettir.

Bir devlet halkını düşünmüyor ise, halkı devletini düşünmek zorunda değildir. Gerekirse o devletin yönetim anlayışını o halk külliyen değiştirir, yoluna devam eder. Neticede devlet halkı için vardır. Aralarında mutuel bir ilişki yoktur. "Halk da devlet için vardır" diye bir kavram, totaliter 2'inci dünya ülkelerinden çıkma bir zırvadır. İdeal Şartlar altında devlet ile halkı bütünleşiktir zaten de, böyle bir ülke henüz yoktur.

Ben sizin açtığınız konunun ana konusunu "Ermeni soykırımının Alman parlamentosunda onanmasını takiben alternatif otomobil arayışları" sandım ve Alman parlamentosunun bunu neden onadığını basitçe anlattım. Bu noktadan sonra, alternatifler ise belli olduğu için, bir şey yazma gereği hissetmedim. Almanya protesto edilmek isteniyorsa, Alman sermayesi olmayan, Almanya üretimi olmayan herhangi bir markaya yönelmek doğru olacaktır. Efendim "Japonlar boşmuş, İtalyanlar Apo'yu vermemişti bir kere, Fransızlar da tasarıyı onamıştı, anayasa mahkemeleri bozmuştu, bik bik bik..." Kin güderek barış sürdürülemez. "Oldu, bitti, unutmadık, bir kenara yazdık; ama şimdilik geçmişte kaldı" deyip geçmesini bilmek gerek. Yoksa barış sürdürülemez. Şu anda problemin Almanya ise, Almanya'yı boykot etmeye bak. Alternatifi ne ise onu al.

"Japon araçları boşmuş" lafı da ana konunun bir parçası değil. Alman arabası almak istemeyen adam, diğer alternatifler arasından seçsin. Sana ne? Adamın kararı. Belki çıç ısıtma istemiyor, onun yerine biraz daha ruhu olan, keyifli bir makine istiyor?
    Ne bileyim, "Doluca bir Avrupalıdan birazcık ucuz olsun, varsın boş olsun; ama hiç bozulmasın" diyor belki. Daha kendi açtığın konu ne üzerine, sen de bilmiyormuşsun, kafan bulanmış da burayı içini rahatlatmak için açmışsın gibi bir hava sezdim ben.

Şahsım adına, bu tarz yasa çıkarma işlerini ayıp olarak görüyorum. Geldiğimiz şu sözde medeniyet seviyesine hiç yakışmadığını düşünüyorum. Varsa böyle bir durum, (ki kısmen bir mezalim olduğunu şahsen düşünüyorum; ancak işin profosyoneli değilim, soykırım veya değil demek bana düşmez) uluslar arası bir komisyon oluşturulsun. Bütün kanıtlar, bütün dosyalar tek tek, açıkça incelensin, Türkiye de savını ortaya koysun, bir ortak karara varılsın. Bütün dünya ortak hareket etsin. Sadece Ermeni meselesi konusunda değil, modern tarih olarak kabul edilen aşağı yukarı son 250 yılda yapılan bütün katliamlar, soykırımlar, mezalimler aynı üslup ile ortaya konsun. Almanya'nın Afrika'da yediği naneler de tartışılsın, Fransa'nın Cezayir'de yediği naneler de ortaya dökülsün. Kimin ne suçu varsa kesin olarak ortaya konsun, bütün devletler de bu ortak çalışmayı baz alarak kabulünü yapsın. Varsa bir suçumuz biz de kabul edelim. Almanya da suçunu kabul etsin, Fransa da etsin, Japonya da etsin, üç ayrı suçtan ABD de etsin, İngilizler'in de var modern tarihte 3 5 tane ayıbı. ne bileyim varsa bir suçu Kamboçya da etsin, Kongo da etsin...

Ancak meclisinden kanun geçirerek insanlığa hizmet etmiş olmuyorsun bu çok bariz. Niyetin bunu bir başka ülkeye karşı sopa olarak kullanmak. Ermeni'ler de bu durumdan rahatsız değil midir mesela? Sürekli meze olarak kullanılıyorsun düşünsene... İşin o boyutu da iğrenç. Adam gerçekten inanıyor bunun soykırım olduğuna ve bir sürü devlet, adamın tramvatik bir olay olarak gördüğü bir trajediyi başka bir ülkeyi dürtmek için sopa olarak kullanıyor. Sopa işlevini gördüğünde ise rafa kaldırıyor. Özetle bu Türk'e ayrı, Ermeni'ye ayrı ayıp. Bu yüzden şahsen, halk olarak Almanya'ya tepki verip, mal/hizmet almamayı doğru buluyorum.

Konun bu ise, alternatif arayışı ise, zaten alternatifler ortada, neyini tartışacağız onu da anlamıyorum.

Hintlilere ve Çinlilere satılmış birkaç İngiliz arabası demişsin de, onların çoğu hala İngiltere'de üretiliyor. Şahsen Alman'ı protesto etmek için İngiliz ekonomisine katkı sağlamak da ayıp. Kıbrıs'yaki katliamı önemsemeyip, Yunan-Türk savaşına sebep olacağını bile bile, kendi sorumluluğundaki topraklarda gizliden taraf tutmuş adama mı yönelteyim "tepki satışlarını" ? Tepki satışlarının nispeten tarafsız birilerine gitmesi doğru olur. O da şimdilik Japon, Kore, İtalyan, Çin, Hint, ABD, en son da Fransız.

---------------------------

Vergi konusuna gelince, vergi sebebi ile memleketten kaçan adama gülerim. Memleketten kaçma sebebi olabilecek çok daha önemli sebepler var. Ancak ben kolay yılmam. İdealist biriyim. Son ana kadar burada kalacağım. Doğruları söyleyeceğim. etrafımda, hayatımda olan 5 kişiyi bile etkilesem bu bir kazanımdır. Vergi kaçırmaya zaten karşıyım. Ancak vergiden kaçınmak gerektiğini düşünüyorum. Zira ödediğimiz vergilerin ziyan edildiğini, bir kısmının birilerine yedirildiğini, bir kısmının ise halkın işine yarayacak hizmetlerin fonlamasına gittiğini düşünüyorum. O yüzden bu düzene benden mama yok. Araba almıyorum. Arabama LPG taktırıyorum. Cep telefonu almıyorum, bilgisayar almıyorum, Türkiye'de tatile gitmiyorum. Telefon, bilgisayar gibi ihtiyaçlarımı yurtdışına çıktıkça ikinci el alarak (ölücülüğün de bu kadarı) hallediyorum. Mümkün olduğunca az harcıyorum. Böylece az vergi ödüyorum. Çünkü başımızdaki en büyük hırsızın devlet olduğunu düşünüyorum. Halkın kursağından kesip ödediği vergileri bu kadar umursamazca harcayan, israf eden bir devlete karşı önlem alınmalı diye düşünüyorum. Paranın kaynağı biziz. Örgütlü olabilirsek kaynağını kuruturuz, bize patronluk taslayan, ağızlarından tükürükler saça saça her gün birilerini azarlar gibi konuşan yöneticilerimiz 2 ayda süt dökmüş kediye döner. Patronun kim olduğunu öğrenirler. Ancak bu dediğim şu an için imkansız. İmkansız olduğu için de, ben bireysel olarak bu çarkın bir parçası olmayı reddediyorum. Özetle, toplanan vergileri verimli kullandığına inandığım bir devletim olsa, seve seve bu ağır vergileri öderim. Ancak devletimizin mevcut yapısı ile en büyük kul hakkı ve yetim hakkı yiyicisi olduğunu düşünüyorum. Ancak bu durum ülkeyi terk etmeye sebep tabii ki de değil. Ona gelene kadar muz cumhuriyeti hukuğumuz, bağımlı yargımız ve köle medyamız şu anda çok daha büyük problemler. Gene de ülkeyi terk etmek için yeterli değil. Birilerinin durup doğruları söylemesi lazım. O salak da ben oluyorum. Biz yanmazsak, nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa? Değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Haziran 2016; 13:21:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uzakdağ

quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

En iyisi İkco alalım, mis gibi Müslüman, İran markası alalım.

yanlış, müslümanlığın en büyük düşmanı irandır mezhepten dolayı, sürekli müslümanlarla savaş etmişlerdir, onların tek amacı var islam coğrafyasını şii'leştirmek ve işgali altındaki 40 milyon Türk'ü farslılaştırmak çabasındadırlar.... hem onlar dinsiz sovyetlerle müttefik olmayı seçmişlerdir.. uzak dursunlar.. uzak doğulular kat kat bunlardan iyidir.

Kimsenin derdinin müslümanlık olduğunu sanmıyorum. Tiranlıkların idamesi için düşman lazım. İrandaki Tiranlığa sünniden, sünni coğrafyadaki tiranlıklara şiiden güzel düşman yok. Sonuçta ikisinin halkı da birbirini müslüman olarak görmüyor. Halkın bu saplantılı görüşünü de birileri çok güzel kullanıyor. Özetle:

https://www.youtube.com/watch?v=Jmk_dYhrxDM

• BMC alın..
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Selamlar, genelde görüşlerimiz farklı olsa da bu mecrada konuşmak tartışmak beni biraz yoruyor, çünkü çok kolay yazamıyorum, yüzyüze konuşmak tartışmak isterdim çünkü 1000 kelimeyle anlatılacak birseyi burda 100 kelime ile anlatmaya çalışınca, konuda da olduğu gibi, anlasilmiyor.
    Devlet kutsal mevzusu; söyle bi dusunuyorum da sizin dediğiniz doğru olsun, ki dogrudur da zaten, asker olsam veya korucu, herneyse devletini seven birisi, o coğrafyada yaşayan insanlar kutsal sa, ben neye, kime hizmet ediyorum, ne için şehit oluyorum diye düşünmez mi? Yarın bu yiktığımiz gecekondular için tonla para alacaklar, kaçak Elk. kullanmaya devam edecekler,....
    Söylediğim gibi ben uzun yazamıyorum, böyle kısa yazınca da çok yanlış anlaşmalara musait oluyor,her paragrafıniza cvp verme niyetindeydim, ancak kendimi tam ifade edemeyeceğim yada ifade etmek için on sayfa falan yazmam gerektiğini gördüm,

Önceki mesajınız da da belirttiginiz gibi, hepimiz yaşanacak, çocuklarımızın yaşayacağı bir ülke istiyoruz, fakat değerlerimizle varız, degerlerimizle farkliyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Schuey

Az sabredin sultanımız yerli Cadillacları piyasaya sürecek.

o iş yalan oldu galiba seçimden sonra bir daha haberlere çıkmadı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.