Şimdi Ara

Japonya'ya gezi hakkında sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
5.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ocak 2019'da, Japonya'ya seyahat etmeyi planlanıyorum. Bu 10 günlük bir seyahat olacak. Pasaportum hazır. Uçak bileti ve oteli gitmeden rezervasyondan ayırtacağım online olarak. Fakat kafama takılan bir kaç soru var. Onları size paylaşayım.

1. 1 aydan az kalanlar için sanırım Vize gerekmiyormuş bunun tam olarak doğrulu nedir? Ben 10 gün kalmayı planlıyorum.
    2. Japoncam neredeyse çok çok az ama ülkenin çoğunluğunun Ingilizce konuştuğunu öğrendim sizce bunun doğruluk payı nedir?
    3. Ülkeye seyahat etmeden önce nelere dikkat etmeliyim.
    4. Herhangi bir tavsiyeniz.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Ben 20 gun backpacking yaptim Ekim 2016da. Izlenimlerim :
    - Turistik gidiyorsan 10 gun Tokyo icin cok. sIkIlIrsIn. 5 tokyo + 5 Kyoto/Osaka/Nara/Kobe/Himeji tavsiye ederim.
    - Sectigin semt merkeze uzak. Secme sansin varsa Asakusa (Tarihi doku) ya da Ginza (Modern, merkezi, istiklal benzeri caddesi olan) daha uygun.
    - Naritadan merkeze/otele Narita Express ile gidersin. Indigin yerden sehirici metro karti alirsin.
    - Ufak market/restoran vs nakit calisir genelde. Ona gore cepte yen bulunsun.
    - Ingilizce bilen pek yok. El kol isaret dili idare edersin artik. Surekli saygi amacli egilme vs olucak, adamlara uyarsan bi sikinti olmaz.
    - Tokyo disina cikarsan (Kyoto vs) tren icin "JR Pass" diye bi olay var googledan seceneklere bakarsin. 7 gun sinirsiz vs secenekleri var. Bu Tokyonun cogunda da gecerli, metro yerine binebiiliyosun filan. Ulasim konusunu onceden cozmen lazim rota/plan vs karisiktir. Orda hallederim deme.
    - Is basi/cikisi saatlerinde metrodan uzak kalmaya calis. balik istifi.
    - daha once yazilmis ama onemli, ilac gida vs sokma. baya didik didik bakiyolar.

Planin netlesirse baska fikirler verebiliirm..
  • -1 yılda 90 gün kalma hakkın var , vize yok sorun yok Türkleri seviyorlar, sacma sapan hareket yapmadıgın sürece

-doğru değil , sansına kalmış . merkezi yerlerde ingiliczce bulursun ama bazı yetlerde zor, ama aynı biz gibi yardımsever millet, elinden gelse, kendi götürür gidecğn yere

--ülkeye meyve sebze sokmaya calısma, birde ısrarla drug drug soruyorlar
    uyusurucu vs hiç kullandın mı , düsürt ol her zaman
    -- suşi ye mutlaka, tokyo toweri gör, çok pahalı ülke ona göre para bulundur

--- anime giyinmiş kızlar , stripiz cluba cagırır, kanma
  • Miroslav Klose M kullanıcısına yanıt
    Değerli tavsiye ve cevapların için teşekkür ederim.

Anime karakterleri görünümdeki kişiler için daha önceden de bilgi almıştım baya komik gelmişti açıkçası

Bir sorum daha olacak. Tokyo, Nerima'ya seyahat edeceğim bu arada.

- Döviz bozdurmam şart mıdır? Kredi/Banka kartımı kullanabilir miyim? ( Eğer kullanabilirsem banka vb farkeder mi? Eder ise tavsiye ettiğiniz banka(lar) )
    Elbette bazı kart geçmeyen yerler için bir miktar döviz bozduracağım ama kart geçerli ise çok bozdurmak istemiyorum.
    Nakit taşımayı sevmeyen birisi olarak kart bulundurmam çok daha avantajlı olacaktır benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BlackShadow -- 1 Kasım 2018; 3:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _BlackShadow

Değerli tavsiye ve cevapların için teşekkür ederim.

Anime karakterleri görünümdeki kişiler için daha önceden de bilgi almıştım baya komik gelmişti açıkçası

Bir sorum daha olacak. Tokyo, Nerima'ya seyahat edeceğim bu arada.

- Döviz bozdurmam şart mıdır? Kredi/Banka kartımı kullanabilir miyim? ( Eğer kullanabilirsem banka vb farkeder mi? Eder ise tavsiye ettiğiniz banka(lar) )
    Elbette bazı kart geçmeyen yerler için bir miktar döviz bozduracağım ama kart geçerli ise çok bozdurmak istemiyorum.
    Nakit taşımayı sevmeyen birisi olarak kart bulundurmam çok daha avantajlı olacaktır benim için.
    Hocam imzamdaki web sitesinde belki ilgini çeken bazı bilgiler bulabilirsin. Japonya hakkında oldukça detaylı bilgiler paylaşıyorum.

Sorularına gelecek olursak;
    -Japonya'daki bankamatiklerin gece kapandığını duymuştum. Bizdeki gibi 24 saat çalışmıyor olabilir. Ama tam emin değilim.
    -Visa veya Mastercard'ınız varsa geçerli olan bankamatiklerden Japon Yen'i çekebilirsiniz. Fakat komisyon alacaktır.
    -Siz yine de bir miktar döviz yanınızda bulundurun. Bankamatik kartı yutar, kartınız kaybolur vs. bunların hepsini hesap edin.
    -Alışveriş esnasında, yurtdışı kullanımına açık olduğu halde nadiren de olsa kartlar çalışmayabiliyor. Benim visa kartım çalışmamıştı. Mastercard'la işlem yapmıştım. Alternatif bankamatik ve kredi kartınız mutlaka olsun.

Birşey olacağından değil, ama her zaman kendinizi güvene almanızda fayda var. Japonya hakkında herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Keyifli tatiller!

• Razer kullanıcısına yanıt
    Cevapların için çok teşekkür ederim. Bana gerçekten çok faydası dokundu! Blog'unu boş zamanımda kesinlikle inceleyeceğim!

Bir kaç sorum daha olacaktı:

- Narita Hava alanında ineceğim ve Japonya'da ulaşım hakkında bilgim yok. Otelim ise Narita-higashi, Suginami-ku'da bulunuyor.
    Acaba nasıl ulaşım sağlayabilirim o kısıma? Metrobüs'e veya trene binmek için ne yapmalıyım? Onlardada akbil gibi bir kartın olduğunu duymuştum.
    Bu doğru ise nerden bu kartı alabilirim acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BlackShadow -- 1 Kasım 2018; 18:39:0 >
  • quote:

Cevapların için çok teşekkür ederim. Bana gerçekten çok faydası dokundu! Blog'unu boş zamanımda kesinlikle inceleyeceğim!

Bir kaç sorum daha olacaktı:

- Narita Hava alanında ineceğim ve Japonya'da ulaşım hakkında bilgim yok. Otelim ise Narita-higashi, Suginami-ku'da bulunuyor.
    Acaba nasıl ulaşım sağlayabilirim o kısıma? Metrobüs'e veya trene binmek için ne yapmalıyım? Onlardada akbil gibi bir kartın olduğunu duymuştum.
    Bu doğru ise nerden bu kartı alabilirim acaba.
    Hocam maps.google.com adresinden sorgulatma yaparak ulaşımı nasıl sağlayacağınızı bulabilirsiniz. Tüm toplu taşıma hatlarını saatiyle birlikte gösteriyor.

Benim araştırdığım kadarıyla, Narita Havalimanı'ndan Narita-higashi Suginami-ku'ya ulaşmanız için 2 aktarma yapmanız gerekiyor. Toplamda 1 saat 54 dakika'lık bir yolculuk gözüküyor.

Biraz uğraştırıcı ama ilginç bir deneyim olacağı da kesin.

Bu arada taksiye binmenizi uzun mesafe için tavsiye etmem. Japonya'da astronomik rakamlar söz konusu. (Uber'i bilmiyorum ama) Belki otele ulaşabileceğiniz en yakın mesafedeki metro durağında inip taksiye binebilirsiniz. (fiyatı sorun yine de)

Şimdilik bu kadar. :)

• Razer kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Bende öyle planlamıştım fakat sorum tam olarak o değildi.

Sorum hani otobüsler veya normal trenlere nasıl ödeme yapacağım binmek için kafamı şişeren soru buydu.
  • Biraz daha araştırma yapınca, IC kartların varlığını öğrendim. IC kartlar sanırım her hava alanında mevcutmuş. Özellikle Narita Hava alanında. Bu kartları aldıktan sonra bu kartları doldurmak için makineler varmış. O makineler ilede kartları doldurup seyahat edebiliyoruz.
  • Ben 20 gun backpacking yaptim Ekim 2016da. Izlenimlerim :
    - Turistik gidiyorsan 10 gun Tokyo icin cok. sIkIlIrsIn. 5 tokyo + 5 Kyoto/Osaka/Nara/Kobe/Himeji tavsiye ederim.
    - Sectigin semt merkeze uzak. Secme sansin varsa Asakusa (Tarihi doku) ya da Ginza (Modern, merkezi, istiklal benzeri caddesi olan) daha uygun.
    - Naritadan merkeze/otele Narita Express ile gidersin. Indigin yerden sehirici metro karti alirsin.
    - Ufak market/restoran vs nakit calisir genelde. Ona gore cepte yen bulunsun.
    - Ingilizce bilen pek yok. El kol isaret dili idare edersin artik. Surekli saygi amacli egilme vs olucak, adamlara uyarsan bi sikinti olmaz.
    - Tokyo disina cikarsan (Kyoto vs) tren icin "JR Pass" diye bi olay var googledan seceneklere bakarsin. 7 gun sinirsiz vs secenekleri var. Bu Tokyonun cogunda da gecerli, metro yerine binebiiliyosun filan. Ulasim konusunu onceden cozmen lazim rota/plan vs karisiktir. Orda hallederim deme.
    - Is basi/cikisi saatlerinde metrodan uzak kalmaya calis. balik istifi.
    - daha once yazilmis ama onemli, ilac gida vs sokma. baya didik didik bakiyolar.

Planin netlesirse baska fikirler verebiliirm..

• muzpoisson M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mesaj yaşmıştım fakat gitmemiş. Bende nedense konuya neden cevap gelmedi diye düşünyordum.

Tekrardan yazayım daha önce yazdıklarımı.

-Otelimi iptal ettirdim ve yeni bir yerden seçtim. Yeni seçtiğim otel Suginami semtinde bulunuyor. Merkeze ve gezmek istediğim yerlere gayet yakın. Bunu farketmeden otel telaşına girdiğim için direk seçmiştim.

- Şehir içi metro kartı bu IC kartlar oluyor değil mi?

-Ana odağım şuan ulaşım elimden geldiği kadar bilgi toplamaya çalışıyorum. Fakat otelime gidecek kadar bilsem bile yeterli. İlk gezimde Tokyo dışına fazla çıkmamayı düşünüyorum.
  • 1. 3 ay vizesiz kalınıyor.
    2. Çok yanlış bir bilgi Japonya'da İngilizce pek işine yaramaz çok az bilen var. Japonya'da yaşayan Türklerin youtube kanallarından ve bloglarından biliyorum.
    4. Japonya'ya tatil için nisanda veya kasımda gitmek lazım çünkü nisanda sakuralar açtığı için tam bir görsel şölen oluyor hatta sakura takvimi bile var hangi gölgede ne zaman açtıklarını göstermek için kasımda da akçaağaçlar ayrı bir görsel şölen oluşturuyor, bir de 2020 olimpiyatları olabilir ama sıcak ve nem rahatsız edecektir.
    Son olarak Japonya Gezgini kanalından gezilecek bazı yerleri öğrenebilirsin mutlaka bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 15 Kasım 2018; 18:41:3 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Şuan ki Merakım Narita Havaalanından Tokyo'ya nasıl gidebilirim?

JR Pass'lara göz attım fakat 7 günlüğünün 220€ civarı bir fiyatı olduğunu gördüm ve benim kalacağım gün sayısı 9 gün.

JR Pass olmadan trenlere nasıl binebilirim acaba farklı bir yolu var mıdır?
  • https://www.instagram.com/japonyagram/

Şu adama mesaj at, Japonya Gezgini diye kanalı var, Tokyo'da yaşıyor ve gelen Türkleri gezdiriyor. Onla gezmesen bile en doğru cevapları alırsın ondan.
  • Teşekkürler kendisi ile iletişime geçtim ve çok yardımcı oldu.
  • Cep telefonu operatörünün uygun interneti yoksa . gitmeden pocket wifi alımını yap oteline yollasınlar,

freejapanguide dan ücretsiz ingilizce bilen rehber talep et, istedigin gün istedigin yerleri sana gezdirir. mail ile planlarsınız. sadece yol ücreti ve yemek yerken onun parasınıda ödeyeceksin. ( Ben hediye kahve takımı götürmüştüm ayrıca), beni bir tapınakta ateş seronomisine götürmüştü. anlatmıştı falan

birde gitmişken güney koreyede gidip oradan dönüş yapsaydın keşke.
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Çok fazla dışarıya çıkmayacağım şimdilik iç tarafları gezip geleyim. İlk kez yurt dışına çıkıyorum
  • Nerdesiniz hocam ben Chibadayım isterseniz görüşebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NARİTA Hava limanı bana yakın. Haritanın önünden otobüsler kalkıyor Tokyo’ya ama baya uzun sürüyor belki Metro ile gitmeniz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok fazla dışarıya çıkmayacağım şimdilik iç tarafları gezip geleyim. İlk kez yurt dışına çıkıyorum
    https://forum.donanimhaber.com/japonya-hakkinda-belgeseller--136090477#136093862

Şuraya bir bak çok fazla şey öğrenebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuwafuwaboy

NARİTA Hava limanı bana yakın. Haritanın önünden otobüsler kalkıyor Tokyo’ya ama baya uzun sürüyor belki Metro ile gitmeniz daha iyi olur.
    Merhaba, Shinkansen bileti aldım JR-Pass'ten böyle daha hızlı olacağını umuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.