Şimdi Ara

Java'da MySQL'den eş zamanlı veri çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar ben bir mesajlaşma programı üzerinde çalışıyorum. Mesajlaşma penceresinde Kişiler birbirine mesaj gönderiyor. Ama karşı taraftan gelen mesajlar gözükmüyor. Bunun için verileri her an çekmem gerek. Eş zamanlı olması lazım. Aslında belki auto refresh gibi bir şey de olabilir. Yani veritabanına bir veri eklendiğinde refreshlenecek gibi.

Bunu anlatmak için bir video çektim şu linkten ulaşabilirsiniz:
    https://drive.google.com/file/d/1tJjnKGbejRK8IMOG_4Wau2cxx91MwqKO/view

Bu arada JDBC kullanıyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum.

• Böyle bir uygulama yazmadım ama sanırım socket programlama ve ajax ile araştırma yapsan güzel sonuçlar elde edersin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadasın da dedigi gibi bunun için soket kullanman lazım. Socket ile karşı tarafa gönderdikten sonra result alıp sonuca göre veri tabanına basarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timer ekleyip 3-5 saniyede bir verileri cekebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: lindeman

Timer ekleyip 3-5 saniyede bir verileri cekebilirsin..
    Bir örnek verseniz süper iyi olur. Diğer cevap yazdığınız soruyu çözdüm bu arada.

Cevaplarınızı bekliyorum.
  • Timer ile degil de, ben Firebase kullandigim zaman Firebase'in kendi methodu ValueEventListener, serverda herhangi bir degisiklik oldugu zaman serverdan tekrar veri gonderimi sagliyordu ancak MySQL hic kullanmadim nasil yapabilirsin hicbi fikrim yok belki yardimci olur diye yazdim.
  • http://bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2009/11/20/java-ile-sohbet-istemcisunucusu/

Bu işin mantığı budur. Sadi hocam çok güzel anlatmış yazıyı okuduktan sonra ne yapman gerektiğini anlayacaksın. İyi çalışmalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutufi123

Timer ile degil de, ben Firebase kullandigim zaman Firebase'in kendi methodu ValueEventListener, serverda herhangi bir degisiklik oldugu zaman serverdan tekrar veri gonderimi sagliyordu ancak MySQL hic kullanmadim nasil yapabilirsin hicbi fikrim yok belki yardimci olur diye yazdim.
    Evet , firebase bu konuda çok iyi ve işi çok kolaylaştırıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.