Şimdi Ara

Java danışma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O detay gereksiz, merak ediyorsan OpenJDK'da JVM kodunu aç oku, fakat Java öğrenmekte hiçbir faydası olmaz. O kısımla ilgili package ve classpath'leri öğrenmen yeterli.

JVM çok ayrı bir alem. Yazdığın şeye özellikle Java application diyor, program veya process değil, çünkü o kısım senden izole edilmiş. Mesela main() sonlansa bile başlattığı thread'ler sonlanmaz, niye? Çünkü C'den bildiğin gibi bir process-thread ilişkisi yok, karşında işletim sistemi değil JVM var. Register, instruction gibi şeylere takılma. Yukarıda çok yanıltıcı cevaplar var artık onlarla tartışmaya girmek istemiyorum çünkü ne yazsam ancak karşıdakinin anladığı kadardır, sen iyi birkaç kitap edinip çalışmaya başla, eski mesajlarımda kitaplardan bahsettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz kaynakları mesajlarınızın arasında bulmam biraz zor olacak. Buraya da yazabilir misiniz?
  • 1. Java Tutorial serisi, Oracle, sitesinde ücretsiz

2. Core Java Vol.1, Cay Horstmann

Bu ikisi güncel, kapsamlı, ek olarak Java yaratıcılarının kitabı var The Java Programming Language, biraz eski kaldı, ama kıymetli paragraflar var. Bir de Herbert Schildt'in Java Complete Reference(bunu da güncel olduğu için ekledim).

Sırayla değil paralel takip etmeye çalış bunları, özellikle anlamadığın bir konuyu ötekiler nasıl anlatmış...

Tekrar belirteyim: C ve C++ ile sürekli benzeterek/kıyaslayarak öğrenmeye çalışmaktan vazgeç, ben bizzat yaptım ve çok zaman kaybettim.

• Başlangıç için şu kitabı tavsiye ederim.

Java danışma

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam zahmet oldu.
  • Soldaki mi? :P
  • Son olarak Effective Java, Joshua Bloch. Bu önemli bir kitap, Java'nın temel sorunlarını ve nasıl bertaraf edeceğini anlatıyor, intermediate düzeye gelmiş her programcının mutlaka okuması gerek. Devamında kendine bir yol seçeceksin Java EE olabilir, değilse OSGi (Java modularization) üzerine eğilmen gerek.

Bahsettiğim tüm kitapları korsan olarak bulabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.