Şimdi Ara

Java ile Yazılıma Başlamak </> Fakat Sonrasında Gelen Tereddüt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kıtalardaki popularitesine göre prog dillerini listelemiş, ilginç bir grafik. fakat o grafiği doğru yorumlayabilmen için birkaç prog dilini bilmen gerekli. Örneğin C en cok neden asya'da yaygın? cunku C'yi en cok donanım üreticileri bilir ve kullanır ve donanım üreticilerinin coğu (çin) asya da. python amerika 'da en yaygın fakat onun sebebi yapay zeka, makina öğrenmesi, büyük veri ve veri analizi gibi alanlarda python 'un cok kullanılması ve o alanların amerika da en yaygın olması dolayısıyla (kaba tahmin)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet54. kullanıcısına yanıt
    şuan php.msyql,javascript kullanıyorum.pyhton'nın php kadar yer tutacağınız zannetmiyorum dil konusunda ama yine fark etmiyor.geliştirme açısından yine sana bağlı.birde fotoğrafçılık veya müzik alanları ile ilgilenecesin güzel bir seçenek.ama bunun içinde illa ki dil öğrenmen şart değil bunu da bilmen gerekir.çünkü senin öğrenebilceğin çoğu diller wordpreesde var zaten.yani saatlerce uğracan dil üzerine yaptıklarını wordpress çok kısa sürede hallediyor.ama sen illaki uğraşcam diyorsan php.msyql,javascript yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyonetici -- 11 Nisan 2020; 9:21:21 >
  • - Python is a better-designed language which makes it easy to maintain whereas JavaScript is poor.
    - Python is not good for mobile development whereas Java-Script is good.
    - Python is slow to run comparatively to JavaScript.
    - Python provides huge standard library whereas JavaScript has a limited standard library.
    - Python has many libraries for scientific computing, data analytics, and machine learning whereas JavaScript does not.

Python ve JavaScript arasında kalmıştım ve şöyle bir liste gördüm. Yeni öğrenen birisi için Python daha mantıklı gözüküyor. Tabi ki ikisinin de yatkın oldukları şeyler farklı ama şimdilik düşüncem böyle.
  • Javascript 'in son versiyonu EcmaScript 6 / ES6 olarak geçiyor ve teknik açıdan Python ile eşdeger.

Javascript'in bu kadar gelişmesinin başlangıç noktası 2008'de galiba, Google'ın Chrome tarayıcı için V8 adlı yeni Javascript işleyici geliştirmesiyle ilgili. Cunku V8 'ten sonra önce tarayıcı tarafındaki JS uygulamaları patladı, hemen ardından Node.JS ile sunucu tarafındaki JS patladı. Zaten o yüzden ES6 cıktı.

Konuya iş açısından bakıyorsan JS yine iyi cunku JS tabanlı birçok front-end işi var ve onların da coğu remote-job. Yani JS (ES6) öğrendiğinde hem teknik hem iş olarak oldukça elverişli olabilir.

Python daha cok backend tarafında web application, veri işleme ve TensorFlow gibi yapay zeka geliştirme için kullanılıyor. Bazen masaüstü uygulamalarda da PyQt arayüzü ile kullanılıyor. Masaüstü uygulamada Python kullanmak için coğu kez C++ da bilmek gerekiyor. Yani Python tek başına yeterli değil. JS'de bu sorun yok. JS'yi bir kere cok iyi bilince her uygulamada kullanabiliyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• python tek başına yeterli değil.az önce baktım pyhotn daha çok c mantığıyla çalışıyor.web site yaparken içeriklerde kıtlık yaşabilirsin.ama en uyumlu olan php ile javascriptir.kaynaklara rahat ulaşabilirsin.yine tercih senin
  • Python'da karar kılmıştır fakat son dedikleriniz fikrimi değiştirdi sanırım. Bahsettiğiniz bilgileri ben de okumuştum fakat çok anlayamamıştım açıklayıcı oldu, teşekkür ederim.

Ücretsiz bir hızlandırılmış kısa HTML dersi izleyip sonrasındahttps://www.udemy.com/share/101CP4BkYedFZRQXg=/ şu linkteki derse başlamayı düşünüyorum. Udemy'den falan olmaz bu işler diyorlar fakat gayet iyi bir imkan bence benim gibiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet54. -- 11 Nisan 2020; 14:56:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet54. kullanıcısına yanıt
    ilk başta javascript ile başlamak istiyorsun oda olur ama phpyi de unutma.ilerde anlayacaksın ona ihtiyacın olduğunu.kaynak olarakda html,css,javascript felan eğer bakmak istersen adres=>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyonetici -- 11 Nisan 2020; 14:28:44 >

• birde bana özelden mesaj atan arkadaş buraya yazsa iyi olur.ben sms onayı yapamadığım için mesaj atan kişinin profiline gidemiyorum
  • Teşekkür ederim, kanalı biliyorum küçükken 3ds max videoları izlerdim :) Göz atayım yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende programlamada yeni birisiyim. Çok araştırdım ve bu işte çok başarılı kişilerin tavsiyelerini araştırdım. Herkesin ortak paydada buluştuğu şey önce algoritmayı pekiştirmek sonra C ile programlama temellerini öğrenmek. Algoritmayı pekiştirmek için ise C öğrenmeyi hep tavsiye ediyorlar. Şuan ben de aynı şeyi yapıyorum C ile algoritma bilgimi geliştirip temel şeyleri öğrendikten sonra yola Java ile devam etmeyi planlıyorum.
  • Benim tercihim Basic.
    Denemeden aradaki farkı anlayamazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.