Şimdi Ara

Java Kod Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazacağımız program girdiğimiz iki kelimenin birbirini kapsayıp kapsamadığını kontrol edecek kapsıyorsa nerden nereye kadar kapsıyor onuda bildirecek.

örneğin girdiğimiz ilk kelime araba olsun ikinicisi ise aba olsun bunlar karşılaştıracak ve aba kelimesinin araba içinde geçtiğini bildirecek.Hazır fonksiyonlardan sadece length ve charat kullanılarak nasıl yapılabilir bu soru. Cevaplar için teşekkürler şimdiden

• zxcfgh Z kullanıcısına yanıt
    String a,b;
    int bas,bit,uzunluk,benzerlik;
    boolean varmi;
    //a içinde aranan String
    //b içinde aranacak String

a="araba baba"; //ilk karakter 0 ile başlar sağa doğru artar (soldan sağa a=0,r=1,a=2,b=3,a=4,"boşluk"=5,b=6,a=7,b=8,a=9)
    b="aba";

uzunluk=b.length();

bas=a.indexOf(b); //a String'inin içindeki b String'ini arıyoruz (soldan ilk bulduğu)
    bit=a.lastIndexOf(b); //a String'inin içindeki b String'ini arıyoruz (sondan ilk bulduğu (ancak sorguladığınız değerin soldan ilk değerini verir))
    varmi=a.contains(b); //b String'inin a içerisinde var olup olmadığını kontrol eder- sonuç olarak boolean sonuç verir (true/false)
    benzerlik=a.compareTo(b); //a'nın b'ye göre benzerlik karakter farkını belirtir

System.out.println(bas);
    System.out.println(bit);
    System.out.println(varmi);
    System.out.println(benzerlik);

//a ve b String'lerine farklı ve birebir aynı değerler ve benzer değerler atayarak sonuçları incele

• StGuard S kullanıcısına yanıt
    Hocam saolasın cevap için programıda farklı değerler vererek denedim düzgün bi şekilde çalıştı fakat hocanın istediğinde final sorusuydu hatırladığım kadarıyla yazdım ama sadece length ve charAt fonksiyonu kullanılarak yapın denmişti galiba.Hazır string fonksiyonlarını kullandırtmayı pek sevmiyolar :)) Yinede cevap için çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcfgh

Hocam saolasın cevap için programıda farklı değerler vererek denedim düzgün bi şekilde çalıştı fakat hocanın istediğinde final sorusuydu hatırladığım kadarıyla yazdım ama sadece length ve charAt fonksiyonu kullanılarak yapın denmişti galiba.Hazır string fonksiyonlarını kullandırtmayı pek sevmiyolar :)) Yinede cevap için çok teşekkürler.

yarin uyaninca bakicam kardes, hatirlat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buyur void methodu

http://tny.cz/1124186d

Sample output:

karsilastir("donanımhaber", "donanım");
    donanımhaber, donanım'i kapsıyor. donanımhaber'in 0. karakterinden 6'e kadar

karsilastir("aba", "araba");
    araba, aba'i kapsıyor. araba'in 2. karakterinden 4'e kadar

karsilastir("donanım", "haber");
    kimse kimseyi kapsamıyor
  • Hocam saolasın bana tamda buna benzer bişey lazımdı.
  • quote:

Hocam saolasın bana tamda buna benzer bişey lazımdı.

simdi fark ettim, kelimelerin lengthleri eşit oldugunda hata verebilir,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    excel yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen hocam program biraz hatalı çalışıyo galiba örneğin araba ile ara yazdığımda doğru çalışıyo fakat örneğin arabalar ile arabacı yazdığımda kimse kimseyi kapsamıyor sonucunu veriyor str2 ye yazdığımız arabacı daki araba str1 de geçiyo programı böyle sonuç verecek şekilde nasıl yazabiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcfgh -- 25 Ocak 2015; 22:39:48 >
  • http://pastie.org/9860077

Al Bakalım, String Methodlarından Sadece Length & Char At Kullanılıyor.

Örnek Outputlar & Koda Açıklamada Ekledim :)

Diğer String Methodlarıyla Yapılabilen Kısa Versionu :

http://pastie.org/9860083

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecivas -- 25 Ocak 2015; 22:38:21 >
  • quote:

Aynen hocam program biraz hatalı çalışıyo galiba örneğin araba ile ara yazdığımda doğru çalışıyo fakat örneğin arabalar ile arabacı yazdığımda kimse kimseyi kapsamıyor sonucunu veriyor str2 ye yazdığımız arabacı daki araba str1 de geçiyo programı böyle sonuç verecek şekilde nasıl yazabiliriz ?

Hocam saolun .Fakat yukardaki gibi bi durumda nasıl yapabiliriz.
  • quote:

quote:

Aynen hocam program biraz hatalı çalışıyo galiba örneğin araba ile ara yazdığımda doğru çalışıyo fakat örneğin arabalar ile arabacı yazdığımda kimse kimseyi kapsamıyor sonucunu veriyor str2 ye yazdığımız arabacı daki araba str1 de geçiyo programı böyle sonuç verecek şekilde nasıl yazabiliriz ?

Hocam saolun .Fakat yukardaki gibi bi durumda nasıl yapabiliriz.

hocam soruyu öyle düşünmemiştim, arabalar ile arabacı'daki ortak kelimeyi bulan program yazmak zor gibi gözüküyor.
  • Saolun yardımlar için :)
  • Ben burada sorulani anlamadim tam. Istenen metod, parametre olarak verilen kelimelerin kesisen harfleri arasindaki en uzun olanini mi verecek ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.