Şimdi Ara

Java'nın geleceği (Java vs Kotlin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kotlin ile android uygulaması geliştirme şansımız bulunuyor. Ben java üzerine çalışan yeni başlayan-orta kişi sayılırım. Java'nın birçok alanda avantajı var ama benim öncelikli öğrenme amacım android uygulamaları üzerineydi. Şuan için kafam karışmış durumda kendim fikrim olarak java'yı mutlaka devam etmek zorundayım çünkü kotlin için o kadar geniş kaynaklar yok ama diğer yandan da yıllar geçtikçe tecrübemi kotlin üzerinde arttırmak daha avantajlı olabilir. Sizlerin fikirlerini de merak ediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemek daha doğru olur? Konu hakkında yorumu olan herkese tesekkurler

• Kotlin Android için geliştirilmiş birşey gibi görünüyor fakat bu sadece bir yanılsama, Kotlin JVM için geliştirilen düzinelerce dilden sadece biri ve Android te kullanılabilecek Java alternatif lerinden de sadece biri. Bu şekilde yeni çıkan JVM dilleri için hep Java bytecode çıktısı üretir o yüzden tüm Java kodlarını da çağırabilir denilir. Yani Java hep merkezde olacak, Java bilmemek, kullanmamakgibi birşey sözkonusu olamaz. düşünsene Kotlin ile bir program geliştiriyorsun ama üretilen .jar dosyan Java bytecode :) Yani Kotlin için geniş kaynaklar olmadığı için Java ile devam etmek zorunda olmak biraz yanlış görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Kotlin Android için geliştirilmiş birşey gibi görünüyor fakat bu sadece bir yanılsama, Kotlin JVM için geliştirilen düzinelerce dilden sadece biri ve Android te kullanılabilecek Java alternatif lerinden de sadece biri. Bu şekilde yeni çıkan JVM dilleri için hep Java bytecode çıktısı üretir o yüzden tüm Java kodlarını da çağırabilir denilir. Yani Java hep merkezde olacak, Java bilmemek, kullanmamakgibi birşey sözkonusu olamaz. düşünsene Kotlin ile bir program geliştiriyorsun ama üretilen .jar dosyan Java bytecode :) Yani Kotlin için geniş kaynaklar olmadığı için Java ile devam etmek zorunda olmak biraz yanlış görünüyor.

Yabancı-türkce forumlarda, sözlüklerde arastırdıgım kadarıyla konusmustum yeterince bilgi sahibi degilim. Bazıları java'nın android kısmını kaybediceğini gücü kotlin'in alıcağını söylüyordu. Tavsiyeniz için teşekkür ederim bundan 3 sonra bence iş ilanları kısmında aranan özelliklerden biri haline gelicek gibi ve söylediğinizden anladığım kadarıyla java'sız kotlin düşünelemez. Bu yüzden java'ya yapılan yatırımı göz ardı etmemek önemli.

• Şu sıralarda Büyük Veri alanında bir referans proje hazırlıyorum (avrupa'daki projelere başvururken referans olarak göstermek üzere) ve kullandığım dil belli: Java. Yeni proje alma dönemimde olduğum için büyük veri uygulamalarında kullanılan (Scala gibi) değişik dillere zaman ayırmam zaten zor. Fakat dikkat ettim büyük veri işlemlerinde kullanılan en popüler uygulamaları (Lucene ve Hadoop gibi) geliştirenler de birçok şeyi Java ile geliştirmiş ve büyük veri ile ilgili tutorial ve kitaplarda da örnekler hep Java.

Kotlin Jetbrains tarafından geliştirilmiş ancak Jetbrains IntelliJ IDEA'yı da geliştiren yer ve o da Java aracı. nereden bakarsam bakayım Java karşıma çıkıyor, son örnek, Android cebime FTP istemci app yükledim bir hata olup bağlanamadığında Java IO Socket error diye hata mesajı cıkıyor yani developer olmayanın bile karşısına Java çıkıyor : )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kotlin Java ile %100 uyumlu calisiyor. Android'in destek vermesi Java yi bitirecegi anlamina gelmiyor Zaten, Java'ya gelinceye kadar Google'in Android'i bitirecegi dedikodusu var. Yeni isletim sistemi Fuchsia.
    https://github.com/fuchsia-mirror

Android yasadigi muddetce Java ile yoluna devam eder. Fakat Android'i birakip Fuchsia ile yoluna devam ederse Google, bu durumda Java'nin mobil platformlardaki yeri de sallantiya girebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.