Şimdi Ara

java ödevimde yardım edebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun birşey ama nasıl yapacağimi bilmiyorum Priority Queue ile yapmam gerek

• hepsi bu mu? kan alma kuyruğundaki süreleri soruyor, sonuçlar kuyruğunun hiçbir etkisi yok şu haliyle. sonuç kuyruğu kan alma kuyruğunu bekletir diye bilgi de yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

hepsi bu mu? kan alma kuyruğundaki süreleri soruyor, sonuçlar kuyruğunun hiçbir etkisi yok şu haliyle. sonuç kuyruğu kan alma kuyruğunu bekletir diye bilgi de yok.
    java ödevimde yardım edebilecekjava ödevimde yardım edebilecek

bu şekilde iniyor cıktılar

• Kendi custom comparator'unu yazip, priority queue construct etmen gerek. Yasina gore belirlenecek oncelik, yaslar ayniysa fifo olacak.

Average waiting ve maximum waiting time hesaplamasinin detaylari yok , "Health outcomes give the patients when 4 patients in the outcome queue." cumlesi sacma. En az 4 hasta outcome queue sune girdigi zaman sonuc verir mi demek istemis, ornegin 5 tane hasta varsa ilk 4 une sonuc gelecek, sonraki eleman bekleyecek mi 3 kisiyi daha, sonuclarin hesaplanmasi kac dk surecek gibi detaylar yok.

Ama burada ogretmek istedigi sanirim kendi comparator'unle pq implementasyonu yapman. Java API'sinde var detaylar. JDK8 kullaniyorsan lambda ile yap.

Ben olsam minmaxHeap ile cozdururdum, hazir priorityqueue kullandiktan sonra pek anlami kalmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler deniyeceğim
  • Yapamadın mı, bana mesaj atmışsın? Mpehalayın dedikleri doğru, öyle yap. Bir Hasta class'ı yaz, ad yas bekleme_suresi field ları olacak. Sonra şöyle q. tanımla

Queue<Hasta> hastalar = new PriorityQueue<>( /* burada comparator lambda */ );

sonra hastalar üzerinde iterate edeceksin, her turda kanalma kuyruğunda bekleyenlerin süresine 3 ekleyeceksin, max süreyi tutacaksın, bitince ort. hesaplayacaksın

output ekranlarına bakarsan ne yapman gerektiği belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 31 Temmuz 2018; 12:3:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    excel yardım
    11 yıl önce açıldı
    Sql yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.