Şimdi Ara

javada json verileri kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde C# ile geliştirme yaparım ama biraz java kurcalamak istedim bende ilk aklıma gelen örneği yapmaya çalıştım kısmen yaptım da diyebiliriz ama bir yerde kaldım Json dosyasında tek bi' veri olunca sıkıntı yokda birden çok veri olunca hata alıyorum. Şöyle gösteriyim ben:

Json dosyam:

{
    "ID": 1,
    "FirstName": "x",
    "LastName": "x",
    "Company": "x",
    "EMail": "x",
    "PhoneNo": "x"
    }

bu dosyayı okumak için bi' fonksiyon yazdım geriye String döndürüyor yani bu json verisini döndürüyor daha sonrada bir kütüphane yardımıyla bunu class'a dönüştürüyorum(deserializetion işlemi):

String json = getJSON().substring(getJSON().indexOf("[")+1,getJSON().indexOf("]")); 
    Users user = new Gson().fromJson(json, Users.class);
    WriteLine("["+user.getID()+"]"+" "+user.getFirstName()+" "+user.getLastName()+" "+user.getCompany()+" "+user.getEMail()+" "+user.getPhoneNo());

Sorun şurda ben json dosyasına bir veri daha eklediğimde yani dosya şöyle olunca:

{
    "ID": 1,
    "FirstName": "x",
    "LastName": "x",
    "Company": "x",
    "EMail": "x",
    "PhoneNo": "x"
    },{
    "ID": 2,
    "FirstName": "y",
    "LastName": "y",
    "Company": "y",
    "EMail": "y",
    "PhoneNo": "y"
    }

Şu hatayı alıyorum: Caused by: com.google.gson.stream.MalformedJsonException: Use JsonReader.setLenient(true) to accept malformed JSON at line 1 column 136

Sorun nerdedir değerli üstadlarım yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.

EDİT: Sorun çözülmüştür arkadaşlar aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa çözüm şu şekilde:
    Users[] usersList = new Gson().fromJson(json, Users[].class); 
    for (Users user : usersList) {
    WriteLine("["+user.getID()+"]"+" "+user.getFirstName()+" "+user.getLastName()+" "+user.getCompany()+" "+user.getEMail()+" "+user.getPhoneNo());
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür beyin -- 26 Haziran 2013; 11:29:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Php veri programlama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.