Benım bir ricam olucaktı JavaScript konusunda. Ben bir site yapıyorum ve sitenin üst kısmında bir tab menüm var burda mesala ürünlerin üstüne gelındığınde "onClickover" ile td nin bg sini değiştirebiliyorum. Buraya kadar herşey tamam. Şimdi benim istediğim ise şöyle mesala ziyaretçi geldi ürünlere tıkladı ve ürünlerin bulunduğu td nin beyaz olmasını Shopping yazan yerinde siyah olmasını istiyorum. Bu tab menüyü alttaki tablo ile buluşturmam gerekiyor. Bunu hangi yöntemle çözebilirim ayrıca ust kısmı ana sayfaya include yöntemi ile gelmekte. Bu yüzden her sayfada manuel olarak değiştirme durumum yok. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
ayrıca onclickover yerine yine stillerden birşeyler yapabilrsin yeni trend bu diye biliyorum ben webikisıfırda yani
Css Menu diye arattır beyeniceğin şeyler bulacağına eminim
Merhaba
fakat öyle yaptığımızda tüm hücrelerin rengi değişicek. Sayfaya girildiğinde ürünler beyaz olucak servislere girildiğinde servisler beyaz olucak. İnclude yaptığım için biraz zor olcak gibi.
sen menünün kodlarını yazarsan daha iyi olcak gibimi geliyor include olayı önemli değil önemli olan include edilen sayfanın hangi sayfada olduğundan haberdar olması 2. yol ise menülere ad vermek ve js ile sayfa açılışında değiştirmek
<script> function secilengelsinsengit(secilicim) { document.getElementById(secilicim).style.backgroundColor="Sümük-Yeşili"; } </script> </head> <body onLoad="secilengelsinsengit('<? echo $secili_sayfa ?>')" > <!-- include --> <table><tr> <td id="Anasayfa">Anasayfa</td> <td id="Hakkımızda">Hakkımızda</td> <td id="Referanslar">Referanslar</td> <!-- include --> </tr> </td>
Daha faydalı bilgi için daha çok ayrıntı vermen gerek menü kodlarını yazarsan daha iyi anlaşılır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme