Şimdi Ara

Javascript ve JS dosyası problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asp.NET projem üzerinde bir formum var. Form üzerinde validation yapmam gerekiyor. Çok farklı bir tasarım istendiğinden hazır validatorlar kullanamıyorum. Dolayısıyla kendi validatorumu yapıyorum. Sayfamda document.ready olayını kullanarak javascript kodlarımı yazmaya başladım. Fakat bu kodların tamamı head arasına yazıldığı için "kaynak görüntüle" dendiğinde kötü ve amatör bir görüntü oluşuyor. Bu kodlarımı bir js dosyasında yazdığımda ve o dosyayı sayfama eklediğimde de bu kez kodlar çalışmıyor. Daha doğrusu form elemanlarını yakaladığım bölümler çalışmıyor. Örnek aşağıdaki gibi. Bu tip kodları JS dosyasında nasıl çalıştırabilirim ya da form elemanlarımı js dosyasının içerisinde bir fonksiyona nasıl gönderebilirim. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Teşekkürler.

Bu kodlar head arasına yazıldığında düzgün bir şekilde çalışıyor.

$('form').keyup(function () {
    test();

if ($('#<%=txtKul.ClientID%>').val() == "") {
    $('#<%=txtKul.ClientID%>').attr("class", "buyuk uyari");
    }
    else {
    $('#<%=txtKul.ClientID%>').attr("class", "buyuk");
    }
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven233 -- 30 Mayıs 2012; 10:49:37 >

• Bir tane .js sayfası oluştur. Javascript veya Jquery kodlarını bunun içine yaz
    daha sonra aşağıdakine benzer şekilde ekle
    <head>
    <script type="text/javascript" src="./js/test.js"></script>
    </head>
  • quote:

Orijinalden alıntı: justify

Bir tane .js sayfası oluştur. Javascript veya Jquery kodlarını bunun içine yaz
    daha sonra aşağıdakine benzer şekilde ekle
    <head>
    <script type="text/javascript" src="./js/test.js"></script>
    </head>

İlk mesajımda bunun olmadığını belirtmiştim. Bu şekilde oluşturduğunuzda sayfadaki inputları yakalayamıyorum. Diğer kodlar çalışıyor ama "id" üzerinden bir inputa ulaşıp onun değerini alamıyorum.
  • form aspnet formu değilmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.