Şimdi Ara

Jbl 500bt kısık ses + sol tarafta az ses sorunu çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorum kulaklık eski ve f/p bir ürün ama ben yaklaşık 2 senedir idareten başlıkta yazan sorunlarla kullanıyordum. Başka bir 500bt elime geçince tek tek hatanın nerden kaynaklandıgını aradım.

Pil, kablolar, temas eden yaylar. Tek tek kontrol ettim. Benim kulaklıkta ses kısık ve bass yok gibiydi.

Çalışan modelle karşılaştırınca hoparlöre yapısık plastiğin titremediğini farkettim. Arkadasındaki delikten üfleyince plastik dışarı doğru gerildi. Üzerinde demir tozu vardı. Bu tozlar plastiğin titremesi engelliyor içerdeki kanala sıkıştırıyordu. Mıknatısla (daha doğrusu yıldız tornavidanın ucuna mıknatıs gibi yapıştılar) yavaşta aldım. Başka bir işlem yapmadım.

Kulaklık şimdi 0 gibi oldu. Ses yüksek + sol sağ aynı ses yüksekliğinde + bass geldi. Bu kulaklık dumtıstıs yapabiliyomus. Çok üst düzey dinleyici değilim. Bu haliyle ben okeyim. 2yıl boşuna idare ettik :)

işine yarayan biri olur diye yazıyorum... iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kefaret -- 30 Haziran 2021; 16:10:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

JBL Kulaklıklarda Kısık Ses ve Sol Tarafta Az Ses Sorunu

JBL kulaklık kullanıcıları, özellikle JBL Tune Flex ve JBL 500BT modelleriyle ilgili olarak "sol taraftan az ses gelmesi" veya "sesin azaldığı" şikayetlerinde bulunmaktadırlar. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Olası Nedenler:

• Kirli Kulaklık Izgaraları: Kulaklıkların hoparlör ızgaraları kir veya kulak kiri ile tıkanabilir, bu da sesi boğabilir.
    • Hasarlı Hoparlörler: Kulaklıklar sert bir darbeye maruz kalırsa veya aşırı yüksek seslerde kullanılırsa, hoparlörler hasar görebilir.
    • Bozuk Kablolar: Kulaklığın kablosundaki hasar veya gevşek bağlantılar, ses kalitesini etkileyebilir.
    • Pil Sorunları: Kablosuz kulaklıklar, düşük pil seviyelerinde ses çıkışının azalmasına neden olabilir.

• Kulaklık Izgaralarını Temizle: Yumuşak bir fırça veya kulak pamuğu kullanarak kulaklık ızgaralarındaki kiri nazikçe temizle.
    • Hoparlörleri Kontrol Et: Hoparlörlerde hasar olup olmadığını kontrol et. Herhangi bir hasar görürsen, kulaklıkları onarım için yetkili bir servise götür.
    • Kabloları Kontrol Et: Kulaklık kablosundaki herhangi bir hasarı veya gevşek bağlantıyı incele. Hasarlı kabloları değiştir.
    • Pili Şarj Et: Kablosuz kulaklıkların pillerini tam olarak şarj et.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, aşağıdaki ek ipuçlarını dene:

• Kulaklıkları Sıfırla: Bazı JBL kulaklık modellerinde, kulaklıkları sıfırlamak için belirli bir düğme kombinasyonu vardır. Kullanım kılavuzuna bakarak sıfırlama işlemini gerçekleştir.
    • Bluetooth Bağlantısını Yeniden Kur: Kulaklıkları cihazından kaldır ve tekrar eşleştir.
    • Alternatif Bir Müzik Çalıcı Kullan: Farklı bir müzik çalıcı uygulaması kullanmayı dene. Bazı uygulamalar kulaklıklarla uyumluluk sorunlarına neden olabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala "JBL kulaklık sol taraftan az ses gelmesi" veya "sesin azaldığı" sorunu yaşıyorsan, kulaklıklarını yetkili bir servise götürmeyi düşün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.