Şimdi Ara

JBL 75.4 besleyebilecekleri hakkında önemli...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumu karıştırdım ama tam karşılığını bulamadım,öncelikle herkese merhaba,önümüzdeki haftasonu parçaları almayı düşünüyorum,sorum JBL 75.4 amfinin,2adet 6507 comp takım ve 1 GT512 sub besleyip besleyemeyeceği?? Ayrıca tüm bunlara 575-YTL fiyat aldım nasıl sizce sıfır olarak?? Son olarak aracımın (Corsa-D) orjinal teybine uygulamayı düşünüyorum,herhangi bir problemle karşılaşırmıyım... Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler...

• jbl 75.4 bu dediklerini besler beslemesine de bu 575 ytl fiyata anfi dahil mi yoksa anfi zaten var mı ?
  • @flyer besler diyorsa besler :) usta ne diyorsa o..
    ama fiyatlar nette söyle:
    jbl 75.4 anfi: 250 ytl ortama
    1 takım 6507 comp: 140 ytl ortama
    gt5-12 de: 100 ytl
    toplamda: 490 ytl. netten alırsan daha uygun fiyatlar... tabi buna birde taktırma parası eklemen lazım. 70-90 ytlde o... tanıdık varsa beleş tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: srkn07

@flyer besler diyorsa besler :) usta ne diyorsa o..
    toplamda: 490 ytl. netten alırsan daha uygun fiyatlar... tabi buna birde taktırma parası eklemen lazım. 70-90 ytlde o... tanıdık varsa beleş tabii

srkn07 öncelikle teşekkür ederim ama benim de öyle ustalık bir durumum yok sadece kendi ses sistemi alırken yaptığım araştırmalar sonucu bu forumdaki arkadaşlardan öğrendiklerimi yine bu forumdaki arkadaşlara elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum hepsi bu ama yine de saolFiyatlara bakıcak olursak ben anfi var mı yok mu anlamadım ama bende ortalama bir fiyat yazayım

1 Adet Jbl Gt5+Kabin=150 ytl garantili
    2 Takım Jbl 6507c=220 Ytl garantili
    Jbl 75.4=250 Ytl ortalama ama bunların garantili olduğunu sanmıyorum genelde made in usa yani kaçak mallar oluyor ama bu gerçek jbl olmadıkları anlamına gelmesin

Yani bu durumda anfi fiyata dahilse gerçekten iyi fiyat almışsın ürünler sıfır ve garantiliyse ama yok anfisiz fiyatlar buysa çok fazla pahalı ben sana bunları 375e bulurum 200de cebine kalır ama eğer anfi dahilse fiyat çok iyi nerden aldığını bize de söylersen seviniriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyer17 -- 15 Nisan 2008; 1:39:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Flyer17

quote:

srkn07 öncelikle teşekkür ederim ama benim de öyle ustalık bir durumum yok sadece kendi ses sistemi alırken yaptığım araştırmalar sonucu bu forumdaki arkadaşlardan öğrendiklerimi yine bu forumdaki arkadaşlara elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum hepsi bu ama yine de saolFiyatlara bakıcak olursak ben anfi var mı yok mu anlamadım ama bende ortalama bir fiyat yazayım

Jbl 75.4=250 Ytl ortalama ama bunların garantili olduğunu sanmıyorum genelde made in usa yani kaçak mallar oluyor ama bu gerçek jbl olmadıkları anlamına gelmesin

Yani bu durumda anfi fiyata dahilse gerçekten iyi fiyat almışsın ürünler sıfır ve garantiliyse ama yok anfisiz fiyatlar buysa çok fazla pahalı ben sana bunları 375e bulurum 200de cebine kalır ama eğer anfi dahilse fiyat çok iyi nerden aldığını bize de söylersen seviniriz

Anfi dahil fiyata,kalem kalem yazmak gerekirse;

Jbl 75.4 anfi: 215-YTL
    2 takım 6507 comp: 220-YTL
    Gt5-12 KABİNLİ: 140-YTL

TOPLAM : 575-YTL

Fiyatlar Dogubank'tan dün alınmıştır...

• quote:

Valla yok tanıdığım biri yapacak,ilk defa giriyorum bu tesisat işine,aslında bide bunların montajını yaptırabileceğim sağlam bir yer varsa güvendiğiniz,önerebileceğiniz cok sevinirim arkadaşlar... İstanbul içinde tabii

• Birde 55-YTL'ye kablo seti fiyatı aldım aynı yerden,marka model vs hiçbir bilgim yok,alınması gereken birşeymidir onuda bilmiyorum ama aldım fiyatını ne olur ne olmaz... Alınması gerekirmi aradaşlar?? Marka model ne olmalı??
  • vallaha fiyatlar iyiymiş istanbulda olsam bende ordan almayı düşünürdümkablo setini alıp iyi etmişin aldığın parçalar arasındaki bağlantıyı bu kablolarla sağlıycaksın yani tesisatcıya bağlatmaya gittiğinde muhtemelen tesisatcı bu kablolar için senden 100 ytl falan isticekti şimdi sadece işçilik parası vericeksin iyiymiş sistem fiyatda uygun güle güle kullan
  • quote:

vallaha fiyatlar iyiymiş istanbulda olsam bende ordan almayı düşünürdümkablo setini alıp iyi etmişin aldığın parçalar arasındaki bağlantıyı bu kablolarla sağlıycaksın yani tesisatcıya bağlatmaya gittiğinde muhtemelen tesisatcı bu kablolar için senden 100 ytl falan isticekti şimdi sadece işçilik parası vericeksin iyiymiş sistem fiyatda uygun güle güle kullan

Yok almadım daha,kısmetse bu haftasonu alıcam... Sonuc olarak 75.4 problemsiz kaldırır diyorsunuz 1sub ve 2comp takımı,güzel bir ses alırım heralde...

Peki son olarak;

Arabanın orjinal teybini kullanmam bi sorun cıkarırmı??

Bazı arkadaslar anfi cıkısı lazım dediler,eger yoksa nolur??

Tesisat kablolarında marka model farkedermi??

Cokmu oldum acaba??

• evet ama söylediğin modelleri kaldırır yani merak etme ama gidip daha güçlü bişeyler alırsan sorun olur orjinal teypi kullanman teknik olarak bir sroun çıkarmaz anfi çıkışı yoksa dönüştürücüler var onlardan alarak kullanabilirsin ama yani orjinal teyple ne bilim pioneer jvc gibi bir teype bağladığında mutlaka ses kalitesinde bir farklılık olucaktır
  • bu arada kablolarda marka model tabii ki farkedebilir yani no name bir markanın kablosunu alıp bağlamak farklı stingerın kitlerini alıp bağlamak farklı tabii ki
  • Cok teşekkürler ederim bilgiler için... Şimdi gidip alıp uygun biyerde taktırmak kalıyo...
  • Rica ederim
  • aldığın anfiye teybi dönüştürücüsüs takabilirsin. bende aldı aynısından çünkü. bende orjinal teyp kullanıyorum. high level input girişi var. dönüştürücüye para verme bence. tesisatcı sana adi bişey satmat isteyecektir mutlaka :)))
  • quote:

aldığın anfiye teybi dönüştürücüsüs takabilirsin. bende aldı aynısından çünkü. bende orjinal teyp kullanıyorum. high level input girişi var. dönüştürücüye para verme bence. tesisatcı sana adi bişey satmat isteyecektir mutlaka :)))

Corsa-D teybine 75.4'ü bağladınız problemsiz yani,böyle maliyeti düşürücü seylerin cıkması önemli... Bilgilendirme için cok teşekkürler... :)
  • Evet,çoğu JBL modelinde hoparlör seviyesi giriş var,tabii ki RCA çıkış kadar kaliteli ses olmaz,özellikle yüksek seviyelerde,çünkü teybin çıkışındaki distorsiyon da amfiye gelecek,RCA'da böyle birşey yok,ama gain biraz yüksek ayarlanırsa ve teyp çıkışı distorsiyon yapacak seviyeye gelmeden sistemin sesi yükselmiş olursa o zaman distorsiyon sorunu olmaz.Sadece ses ayarının hassasiyeti biraz düşer o kadar.Dönüştürücünün de yaptığı şey aynı sesi RCA'ya düşürmek,çıkıştaki distorsiyon da aynen amfiye gider yine.Bu yüzden kesinlikle hoparlör düzeyi girişten bağlanmalı amfi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Evet,çoğu JBL modelinde hoparlör seviyesi giriş var,tabii ki RCA çıkış kadar kaliteli ses olmaz,özellikle yüksek seviyelerde,çünkü teybin çıkışındaki distorsiyon da amfiye gelecek,RCA'da böyle birşey yok,ama gain biraz yüksek ayarlanırsa ve teyp çıkışı distorsiyon yapacak seviyeye gelmeden sistemin sesi yükselmiş olursa o zaman distorsiyon sorunu olmaz.Sadece ses ayarının hassasiyeti biraz düşer o kadar.Dönüştürücünün de yaptığı şey aynı sesi RCA'ya düşürmek,çıkıştaki distorsiyon da aynen amfiye gider yine.Bu yüzden kesinlikle hoparlör düzeyi girişten bağlanmalı amfi.

Valla süper teknik bir açıklama olmuş,cok teşekkürler... Ama yeni yeni girdiğim için bu tesisat işine pek bişi anlamadım açıkçası,ama eminim cok yararlı bilgilerdir... Not aldım yaptıracağım yerde adamın başında durup söyliycem, çaylak zannetmesin... Sinir olur heralde...

• quote:

quote:

Subwoofer'larda garanti olmuyordu benim bildiğime göre.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.