5200 birine yeter,fx-12 internette bulamayabilirsin 2.el çıkar belki,yukarıda verdiğim linkteki subwooferın aynısı sayılır,görüntüsü de aynı.
edısona forumlarda dandık dıyolar yaramaz dıyolar benım butçeyı şimdı fazla zorlamadan tek 306 dvc çift bobını beslıcek bı amfı kararlaştırsak sonra subu 2 ye çıkardığımızda 2 suba tek amfı düşünürüz çıkanıda kompları beslerız böylesı daha ıyı olmaz mı sence bı de bu çift bobını kaç ohomda çalıştıracagız yada bu 2 4 1 denılen ohomlar nedemek ben bu ohm dan bışıy anlamıyom ohm lafı bıraz havada kalıyo da
bışı unuttum bu çift bobını nasıl baglantı yaparak çalıştıracağız ve ohom denılen şey kaç olacak bu verdığın bılgılere göre sıstemı montajlıcak kışıye söylıcem kı bana bılmışlık taslayıp kara düzen bağlamasın dımı sonra ses yok falan dıye başımız ağrımasın ılgıne ve fıkırlerıne çooook teşekkür ederim yüzbasım
edison iyi değildir ama güçlüdür ilginç bir amfi.tek 306dvc için 2ohm da çalışıp 400w rms verecek bir amfi lazım hemde 300 ytl civarı olacak biraz zor açıkçası, 75,4 ün köprüde 2ohm çalışması sağlıklı değil o yüzden sana jbl 301.1 önerebilirim bu amfide yeterli gelmeyecek aslında, o fiyatlara maalesef 400w güçte bir amfi yok. sana önerim tek bobinli al ve 75,4 amfi aldınmı şimdilik idare eder,daha sonra comp.ları bağlarsın 75,4 e,2. sub.aldınmı mono amfi alırsın böyle daha iyi olur.çift bobinle filan kafanı karıştırma hiç.
verdiğin bılgılere tşk ederım sağol 301,1 değilde taksıtle alıcam nede olsa 600,1 alsam kendımı bıraz zorlasam çift bobın olayını çalıştırır mı ? bı de 1-2-4 ohom açılımı ne yanı hangısınde ne derece performans alınabılır.........?
kendimi biraz zorlayıp daha pahalısını alırım diyorsan 600.1 alma sakın,bu amfiyle tek 306dvc yi çalıştırabilirsin,600,1 ile aynı fiyatlara sana tavsiye edebileceğim tek amfi vardır o da xetec G-500 bu modeli araştır gücü 2 tane 306dvc ye fazlasıyla yeter ve 1ohm çalışabiliyor bu amfi kesinlikle memnun kalırsın.tek kelimeyle mükemmeldir. ohm olayını kısaca açıklarsak; çift bobinli subwooferlar genelde 2+2, 4+4, 6+6 ohm diye ayrılır,bu demektirki tek subwoofer ile 2 tane sub. varmış gibi seri veya paralel bağlantı yapabilirsin,seri bağlayarak omajı yükseltirsin,paralel bağlayarak düşürürsün,omaj düşünce gücü arttırırsın. böylece çeşitli bağlantılar yaparak amfiden daha fazla güç almana yarar ama her amfi 2 veya 1ohm a düşmez,önemli olan nokta bu.
fiyat yukselınce seçenek çoğalmaya başladı ama ınsanın kafasında saç kalmıyo düşünmekten g-600 var bıde otopolde o nasıl g-500 den 60-70 ytl bırazdaha ucuz fazla açılmamak ıçın dedım
pekı g-500 aldığımızda 2 sub çift bobını verımlı kullanabılecegız mı?
g600 4 kanallı olması lazım,mono amfi gibi olmaz ve 2 306dvc bağlanmaz. bu arada otopol den mi alacaksın?
quote:
Orjinalden alıntı: MAHMUTQ
pekı g-500 aldığımızda 2 sub çift bobını verımlı kullanabılecegız mı?
kullanırsın hemde güçlü bile gelir,tek bobinlisini alırsan 3.yü bile bağlarsın
otopolde bulabıldım araştırmak ıçın ama ben ankaradan tanıdık elektronık mlz satan arkadaşlar var esnaf onların fıyatlarda baya katkısı oluyo onlarında bılgısı yok ben marka model verırım onlar en uygun fıyata bulur getırır tabı garantısı yok buarada madem çıft bobın 2 sub kadar güçlü oluyo benım 2 tane 30 cm almama gerek yok o zaman uygun bı amfıyle 2 veya 4 ohm da kullanarak fazla açılmadan bız bu sub işini hallederız doğrumu eger kı çift bobın olayı bıtırıyosa benım abartı 2 suba ıhtıyacım yok o zaman sen bana bu çift bobınlıyı hangı amfıyle çalıştırabıkırım ve çift bobın oldugu için amfı yıne çıft subu kaldıracak özellıkte olupta tek subumu kaldıracak bunlar gerçekten çok teferruatlı ve bılımsel oldu kafayı zamanında yorsaydık demek kı bızden ne muhendıs çıkarmış ya.....
dur bir yanlış anlaşılma var,çift bobin olunca aynı modelden 2 tane kadar güçlü olmuyor,tek özelliği paralel bağlayarak amfinin omajını düşürüyorsun ve amfi daha fazla güç veriyor. sana tavsiyem neyin ne olduğunu tam öğrenmeden böyle tefferuatlı tesisat yapmaya kalkma,biraz daha araştır çeşitli kavramları öğren ondan sonra yap tesisatı.çünkü anlamayan çoğu kişi kafasına göre modeller alıyor,bilinçsizce bağlantılar yapıyor,ondan sonra da amfi bası beslemiyor,basım yandı,parazit yapıyor deyip ağlaşıyor.
o zaman çift bobınlı 2 sub almamız demek amfının daha verımlı çalışması demek oluyor doğrumudur. e o zaman jbl 30cm 250 rms bundan çift almış olsak 30cm 400rms çift pıoneer kadar verımlı olurmu arada rms farkı var ben zaten bu sıstem olayında merakım kaldı dıye bıraz geçde olsa o hevesımı alıyım dıye düşündüm vallahı aptallaştım haaaa.......... baba sen bana şunları söyle bız teferruata gırmeden bı konuyu ele alalım 1. bana 4 kanallı bı amfı söyle ve doyuracak kışıyı tatmın edecek sub söyle bu dedığım normal bı sıstem 2. bır adet 306c veye dvc farklı seçenek olarak 306 yı çalıştıracak mono amfı bu dedıklerımı en makul fıyatta orta hallı bı amfı marka ve fıyatı söylemenı rıca edıcem xetec ve jbl harıcı uygun fıyat bı amfı sadece kafa allak bullak oldu nerden gırdık kı bu sevdaya anlamadım gıttı
tabı kı xetec ve jbl olarakta marka model öner ama bunlara artı alarak bı iki marka ve model söylersen yelpazeyı bıraz daha genış tutup daha verımlı karar verebılırız...
xetec ve jbl dışında aynı fiyata daha güçlü ve kaliteli amfi bulamazsın,bulduklarının da ömrü kısa olur.sana 2 tane istediğin gibi sistem yazıyorum bunlardan birine karar ver,çok düşünürsen kafayı üşütürsün
1_ jbl 75,4 + 2 tane gt4-12 2_ xetec g500 + 2 veya 3 tane ya da 1 taneylede başlayabilirsin pioneer 306c (dvc değil)
XETEC4G-600 var 4 kanal 4ohm 4x110/2x380 dıyo benım fıkrım aslen su 4 kanal amfı alıp 2 kanalla bır sub beslemek 306 c veya dvc dığer iki kanallada komp beslemek olakı ılerde bu tek sub benı tatmın etmezse dığer ıkı kanalada bır sub daha takmak ve komp ıçin başka amfı almak işin özü 4 kanal olacak ve 2 sub beslıcek
senın dedığın 240.4 jblgt4 ten 2 tane besleyebılır mı? benım 306 takıntısı aslen 400 rms olmasıbır sub benı keserse sorun yok ama kesmezse işte o zaman çift yapıcaz
4 kanalla amfı beslemek olmaz demıştın daha önce ama aklıma takılan 4 kanal olduğu için mı olmaz yoksa gücünden ıyı bı verım mı alınmaz buda bı sorun
gt4 30cm için forumda harward 200+200 çıft gt4 beslıyo denılıyo eger kı çift gt4 alırsam bana fıyatı normal bı amfı söyleyebılır mısın? madem 306 dan vazgeçıyoz hıç olmazsa çift gt4 500rms olsun o zaman
daha önce de yazmıştım çift gt4 için 75,4 uygun olur,harward,jameson,osawa...bu markaları bana sorma
quote:
4 kanalla amfı beslemek olmaz demıştın daha önce ama aklıma takılan 4 kanal olduğu için mı olmaz yoksa gücünden ıyı bı verım mı alınmaz buda bı sorun
4 kanalla beslenir ama senin bağlamayı düşündüğün sub.lara yazdığın amfilerin hepsi yetmez,mono amfiyle beslemek en iyisidir daha az akım çeker.
quote:
senın dedığın 240.4 jblgt4 ten 2 tane besleyebılır mı?
75,4 kadar verim alamazsın ama ilerde mono amfi alıp bunu comp.amfisi olarak kullanmayı düşünürsen olabilir.
verdığin bılgılere tşk ederım tekrar görüşürüz yuzbasım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme