Şimdi Ara

Jbl p1222 kapalı kabin deneyimi ve tonlama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir türlü işin içinden çıkamadım. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Şimdiki aracıma bir önceki aracımdaki ses sistemimi taşıdım. Ancak bass sesinde bir türlü istediğim tonlamayı yakalayamıyorum. Daha öncesinde 50 litrelik çift portlu kabinde jbl p1222 subwooferımın ses şiddetinden gayet memnundum. Şiddetinden diyorum çünkü daha öncesinde bass seslerindeki titreşim ve şiddet benim için ses kalitesiyle doğru orantılıydı, ta ki kapalı kabin dinleyene kadar.
    Şimdiki aracımda olabildiğince ses kalitesi üzerine kurulum yapmaya karar verdim. Tüm kapıları ve bagajı bitüself, termaflex ve echobon kullanarak ses yalıtımı yaptım.
    Jbl p1222nin kapalı kabin önerisi 28lt. Ben de mdfden ön ve arka paneli 30 derece eğimli 28 litrelik kabin yaptım. İçini piramit süngerle güzelce kapladım. Sonuç ise mükemmeldi. Portlu kabine göre bass şiddetinde ciddi bir azalma oldu ancak artık bass sesler müziğin içinde. Basslar daha tok, gecikme yok, gereksiz uğultular yok, port sesi yok, bagajda yer sıkıntısı yok. Ben portlu kabine kıyasla kapalı kabini daha çok beğendim. Dinlerken çok daha fazla keyif alıyorum. Ama hala tonlamada bir eksiklik hissediyorum. Mesela bugün kabinin içine çok sıkışık vaziyette olmamakla beraber elyaf doldurdum. Amaç kaliteyi olabildiğince arttırmak lakin basslar yumuşadı. Sesi de azaldı gibi.

Sanırım ben sert bass sesi veren wooferları seviyorum. Farklı wooferlar ile bir tecrübem yok. Daha öncesinde Jbl gt4 gt5 dinlemiştim sadece. P1222yi ise hem görüntüsü şaşalı hem de desibel hassasiyeti yüksek diyerek almıştım. Tavsiye eden de çoktu.

Amfimin ayarları ise kendimce ayarladım. Frekans kesimi ve bass level en yüksekte. Gain ayarını ise kulağıma göre bir ayar yaptım.

Sorum ise şu müzik dinlerken böyle güm güm sert bir şekilde çalsın istiyorum. Hatta bass seslerini subwoofer değilde, çok güçlü full range hoparlörden alıyormuşum gibi. Bunun için kabinde mi değişiklik yapmalıyım, yoksa amfi ayarlarını mı değiştirmeliyim? Ya da ben aslında yanlış woofer kullanıyorum, wooferi değiştirip kicker tarzı bir woofera mı geçmeliyim? Bunda da pek emin değilim, çünkü daha önce hiç kicker dinlemedim.

Ses sistemimin woofer bağlatısını ise şu bileşenleri kullanarak kurdum.

Araç c4 grand picasso

Ana ünite fabrika çıkışı orjinal mp3 çalar
    4awg power kablo 150 amp sigorta
    Earthquake ph2000d1.1 mono amfi
    Jbl p1222

Earthquake ph2000d1.1

Class: "J"
    Channels: 1 (Mono)
    THD: >0.01%
    Signal-to-Noise Ratio: >95dB below rated power
    Max Power: 2000W
    RMS Power 1-Ohm: 1000W
    RMS Power 2-Ohm: 1000W
    RMS Power 4-Ohm: 500W

Jbl p1222

Peak Power Handling 1600 watts

RMS Power Handling 400 watts

Voice Coil(s) Dual

Impedance (Per Voice Coil) 2 ohms

Voice Coil Diameter 3"

Frequency Response 23 - 450 Hz

Sensitivity 97 dB

Xmax (millimeters)14.00 mm

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Tecrübeli olanlar yazdıklarımdan bir sonuç çıkarabilirler diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macgyvercan -- 20 Eylül 2016; 1:03:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• macgyvercan M kullanıcısına yanıt
    Maddi durum el veriyorsa kicker a geçin

tabi bagajda yerde önemli

2 adet 12'' CompR

yada 1 adet 15'' lik L7

yada 2 adet 12'' l3-l5
  • quote:

Orijinalden alıntı: probody08

Maddi durum el veriyorsa kicker a geçin

tabi bagajda yerde önemli

2 adet 12'' CompR

yada 1 adet 15'' lik L7

yada 2 adet 12'' l3-l5

Aslında ne bütçeyle ne de bagajla alakalı bir durum söz konusu değil. Bass seviyesinden memnunum. Daha fazla bass sesi istesem jbl p1222leri 2 adet yapıp amfime 2 ohm sürebilirdim. Amfim çok rahat da kaldırır ancak benim aradığım şey sadece ton. O yüzden 2 adet subwoofer veya deprem makinası olan 15lik l7 düşünmüyorum. Bir adet 30 cmlik subwoofer işimi görür diye düşünüyorum. Fırsat bulabilirsem 30 cmlik kickerları dinlemeye çalışacağım. 30 cmlik kicker l7 alırım belkide.

Öneriniz için de teşekkür ediyorum.

• Kabinin içine doldurduğum elyafı çıkaracağım. Acaba kabin içi yalıtımı komple söksem mi. Kaliteli sert dokulu yanmaz piramit sünger döşemiştim.

Kafam iyice karıştı. Fikri olan ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.