Şimdi Ara

JBL T696 Limited (150W nom - 600W max)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım peugeot 207 hb, ana ünite pioneer-avh3250dvd double din
    ön kapılar orijinal, arka kapılar iptal
    18 mm mdf den pandizot yapıp jbl t696 ları taktım
    yalnız ses 14-15 te bozuluyor, bası arttırdığımda ise daha erken boğuluyor, tatlı bir bas alamıyorum
    önlere comp olarak ne tavsiye edersiniz
    comp ve jbl için amfi tavsiyeniz nedir
    comp ve amfi desteğiyle güzel bas alır mıyım
    eğer bas alamazsam
    jbllerin arasına yüzeye subw. olur mu yoksa mutlaka kabinli mi olmalı

• 696 ları ne ile besliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

696 ları ne ile besliyorsun

hocam araçta şuan amfi yok
    pioneer 3250 double din, önler orjinal hoparlör ve arka 18mm mdf pandizotta t696 lar var

eski arabam skoda felica hb te, pioneer 6950 teyp ve arkada pioneer ts-a6946 ovaller vardı, amfisiz çok güzel ve tatlı bas alıyordum

bunlarda ise nası desem daha küt vuruyor
    daha dolgun ve tatlı bas almak için ne yapmalıyım
    (malum araç hb olduğundan şimdilik subw. düşünmüyorum, ama gerekirse takabilirim)
  • hocalarım yok mu tavsiyeleriniz
  • 150 RMS lik kolona teyp çıkışı ne yapsın.
    2x200 watt RMS bir amfiyle besleyin de kolonlar kendine gelsin.
    Zaten teyp çıkışları kalitesizdir, sesin bozulması çok normal.
    Ayrıca madem woofer koyacaksınız, oval kolon neden kullanıyorsunuz.
    Oval kolon kullanmanın sebebi çok para vermeden, woofer falan bağlamadan ses almaktır.
    Ayrıca oval kolon kullanmak amatörcedir.
    Ön kapılara güzel bir mid takımı, bagaja da kapalı kutuda woofer ve uyumlu bir ya da iki amfi en idealidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 17 Mart 2011; 13:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

150 RMS lik kolona teyp çıkışı ne yapsın.
    2x200 watt RMS bir amfiyle besleyin de kolonlar kendine gelsin.
    Zaten teyp çıkışları kalitesizdir, sesin bozulması çok normal.
    Ayrıca madem woofer koyacaksınız, oval kolon neden kullanıyorsunuz.
    Oval kolon kullanmanın sebebi çok para vermeden, woofer falan bağlamadan ses almaktır.
    Ayrıca oval kolon kullanmak amatörcedir.
    Ön kapılara güzel bir mid takımı, bagaja da kapalı kutuda woofer ve uyumlu bir ya da iki amfi en idealidir.

peki hocam bundan sonra dolgun bir bas almak için ne yapılabilir
    2x200rms anfi yeterli olurmu yoksa yüzeye freeair bas konulabilir mi(bagajdan dolayı kabinli koymak istemiyorum)

• bir adet jbl gto 1004 amfiyle sorun çözülebilir kanaatindeyim. öndeki compların bağlı olduğu kanallar kısılır, 696 ları %100 beslemese bile tatmin edicek derecede besileyecektir.
  • xetec 200.4 bakın derim.
  • peki arkadaşlar amfi sayesinde dolgun bas alacakmıyım
    çünki şuanda küt küt vuruyor

alternatif olarak pandizota pioneer ts-w258f free-air subwoofer (t696 ların arasına anca o sığıyor)
    düşünülebilir mi jbl1004 ile birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayel -- 18 Mart 2011; 22:22:28 >
  • Tabiki çalışır neden çalışmasın :). Ayrıca midleri teybe bağlarsanız alıcağınız ses boğuk olur tam performans alamazsınız. Kötüde olsa stereo çıkışlı bir amfide o midler daha performanslı, verimli çalışır öncelikle bass şu anda elinizdemi yoksa alıcakmısınız? Eğer elinizdeyse tabii ki değerlendirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Tabiki çalışır neden çalışmasın :). Ayrıca midleri teybe bağlarsanız alıcağınız ses boğuk olur tam performans alamazsınız. Kötüde olsa stereo çıkışlı bir amfide o midler daha performanslı, verimli çalışır öncelikle bass şu anda elinizdemi yoksa alıcakmısınız? Eğer elinizdeyse tabii ki değerlendirebilirsiniz.

şuanda sadece t696 lar ve ön kapılarda aracın orijinal hoparlörü var
    anfi , subw. ve mid yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayel

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Tabiki çalışır neden çalışmasın :). Ayrıca midleri teybe bağlarsanız alıcağınız ses boğuk olur tam performans alamazsınız. Kötüde olsa stereo çıkışlı bir amfide o midler daha performanslı, verimli çalışır öncelikle bass şu anda elinizdemi yoksa alıcakmısınız? Eğer elinizdeyse tabii ki değerlendirebilirsiniz.

şuanda sadece t696 lar ve ön kapılarda aracın orijinal hoparlörü var
    anfi , subw. ve mid yok

Anladım eğer pandizota subwoofer koymak istiyorsanız, Pioneer 308F , F olması önemli serbest havada çalışacağı için bu modeli almanız iyi olacaktır.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-pioneer-308f-free-air-type-30cm-subwoofer-stoklarimizda-35384866/detay?

• quote:

peki arkadaşlar amfi sayesinde dolgun bas alacakmıyım

alternatif olarak pandizota pioneer ts-w258f free-air subwoofer (t696 ların arasına anca o sığıyor)

Hb aracın pandizotuna kesinlikle freeair subw önermem pandizotta free air sub sedan araçlarda verimli çalışır.

jbl 1004 amfi öndeki midleri ve t696 ları besliceksiniz, subwoofer düşünürseniz ayrı bir subwoofer amfisi almanız gerekicek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

quote:

Hb aracın pandizotuna kesinlikle freeair subw önermem pandizotta free air sub sedan araçlarda verimli çalışır.

jbl 1004 amfi öndeki midleri ve t696 ları besliceksiniz, subwoofer düşünürseniz ayrı bir subwoofer amfisi almanız gerekicek.

peki hocam neden hb araçlarda tavsiye etmiyorsunuz
    çok aşırı bir ses istemiyorum zaten
    benim için önemli olan 10-15 ses seviyesinde dolgun bas almak
    bu pioneer ts-w258f bunu sağlamaz mı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

quote:

peki hocam neden hb araçlarda tavsiye etmiyorsunuz
    çok aşırı bir ses istemiyorum zaten
    benim için önemli olan 10-15 ses seviyesinde dolgun bas almak
    bu pioneer ts-w258f bunu sağlamaz mı

free-air subwooferlar sedan araçlarda bagajı kabinmiş gibi kullanırlar. hb araçlara nazaran sedan araçların bagajlarında hava akışı çok daha az olur Yani kapalı bir kutu gibidirler. sedan aracın bagajı büyük litreli bir kabin gibidir. hb araca free air subwoofer illa koymayı düşünüyorsanız hissettiricek kadar bas sesler alırsınız, tabi daha güçlü free air subwoooferler hb araç pandizotunda her ne kadar biraz daha sarsıcı çalışıcak olsa da free airi sadece sedan araca öneririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.