Şimdi Ara

jean christophe grange kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fransız yazarın eserlerini okuyan arkadaşların yorumlarını merak ettim.
    çok mu beğenirsiniz az mı? dünya edebiyatında ünlü bir konumu var. eserlerinden en çok hangisini beğendiniz.

kısaca grange in kitaplarını konuşup, düşüncelerimizi paylaşacağımız bir konu oluşturayım dedim. bakalım ilgi görecek mi?

• dostumm ben kurtlar imparatorlugunu okudum bayaagii hosuma gitti ama ceviriyi yapan kişi sanirim sonunu iyi bitirememiş yadaa grange yapamamis amaa bayagii iyi bir yazar polisiyeede kii bir fransiziin turkiye hakkında bukadar iyi konuya hakimolmasi beni sasirti dogrusu diger kitabınıda okuyacaktim ama oncesinde filmini seyrettigim icin (kizil nehirler) okumak istemedim.. zaten grange'in bildigimkadari ile turkiyede yayinlanmis 4 kitabi olmasi lazim ben kurtlar imparatorlugu'nun filmini merak ediyorum cekildigini biliyordum sanirim bitmis omasi lazim artik montaj asamasinda falanlardir artik..

Reno'yu da severim o oynuyor..
  • valla kardeş kızıl nehirleri seyrettim diyorsun ama okumanı tavsiye ederim. ben önce kitabını okumuştum sonra filmini seyrettim ama kıyas dahi edilemez. kaldı ki farklı yanları çok. en azından sonu bile farklı. aslında film ile kitabın içine etmişler(kusura bakmayın). türkçeye çevrilen 4 grange kitabını da okudum. kızıl nehirleri tek geçerim. kurtlar ikinci tercihim olur.
    diğer kitapları ile ilgili olarak da yorumlar geldikçe bende kendi yorumlarımı söylerim.
  • bu arada grange ın özelliği bu yani konunun geçtiği yerleri çok ama çok iyi etüt ediyor olması.
  • kesinlikle kurtlar imparatorlugu nu tek geçerim ilk defa bi kitatan bu kadar keyif aldım okumadıysan kesin tavsiye
  • Leyleklerin Uçuşu diye bir kitabını alacaktım ama çok pahalıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 26 Şubat 2005, 20:56:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

Leyleklerin Uçuşu diye bir kitabını alacaktım ama çok pahalıydı

kurtlar imparatorluğunu okumadıysan leyleklerin uçuşundan ziyade onu okumanı öneririm.

daha sonra leylekler ve taş meclisi.

bizden unsurlar taşıdığı için kurtlar imparatorluğu daha çok beğeniliyor. ama beğenilmeyecek gibi de değil ki. umarım filmi kitabına yakışan ve yansıtan bir film olur.(kızıl nehirleri, filmde katletmişlerde)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Watchmen Çizgi Roman PDF
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 kitabını da okudum. Güzel denebilir; ama Taş Meclisi çok saçma, hiç sevmedim.

En güzeli tabikii kızıl Nehirler. Ayrıca filmle alakası yok.

Tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbey22 -- 27 Şubat 2005, 5:50:35 >
  • kardeş ben kurtlar imparatorluğu nehirler kırmızı akar (yada kızıl nehirler) kitaplarını okudum adam zaten müthiş ama polisiye yazayım diye kasmıyo hani kitabın sonunda
    _hade beee bu muymuş? katil derler ya öle bişey yok konunun kendisi gizem dolu
    eğer hiç okumadıysan bi tanesini al diğerleri de poşinden gelir
    hızlı bir okuyucu isen iki aya kalmaz 5-6 kitabını hatmedersin çok sürükleyici bir yazar tabi bide fransız üslubuna tamamen hakimiyeti de söz konusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbey22

4 kitabını da okudum. Güzel denebilir; ama Taş Meclisi çok saçma, hiç sevmedim.

En güzeli tabikii kızıl Nehirler. Ayrıca filmle alakası yok.

Tavsiye ederim...

evet taş meclisi beni hayal kırıklığına uğrattı. yani diğer 3 kitaptan sonra taş meclisi biraz yavan kalmış gibi. bilim-kurgu olmuş resmen.

taş meclisinin hoşuma gitmeyen bir yanı da sıradan bir kadının tüm zorlukların üstesinden gelmesi, gizli servis ajanlarını rahatça öldürebilmesi.... gibi bir durum söz konusu. kurtlar imparatorluğunda da böyle bir kadın var (adı sema idi sanırım) ama romanın ilerleyen bölümlerinde semanın eğitimli olduğu anlaşılıyor.
  • ben butun kıtaplarını okudum grange'nın tek kelımeyle mukemmel.taş meclisinde shamanlardan ve buyulerden bahsetmıs bence ılgınc bır yaklasım benım hosuma gıttı ama en cok hangısını sevdın dersenız kızıl nehirler derim.okumayanlar ıcın buyuk kayıp..
  • leyleklerin uçuşu diğer kitapların yanında biraz yavan kalıyor gibi bence zaten ilk 30 sayfadan sonra birçok şey anlaşılıyor en azından ben anladım ve okumayı bıraktım ama herkesin dediği gibi kurtlar imparatorluğu tek kelimeyle harika kızıl nehirler ona keza ama kitapla film arasında dünya fark var
  • evet sanırım 4 kitap arasında en az beğenileni taş meclisi. ve en iyi eseride; kurtlar ile kızıl nehirler eşit gibi.
  • Şimdi Taş meclisini bitirmek üzereyim.Buraya kadar akıcı geldiğini söylemeliyim.Henüz sonunu okumadığımdam tam bir yorum yapmak istemiyorum fakat Diane biraz abartılı bir karakter olmuş.Duyduğuma göre kitabın sonu hayal kırıklığı yaratıyormuş.Akıcı bir kitap fakat Diane tamamen Lara Croft misali bir karakter.Diğer kitaplarınıda alıp okumayı düşünüyorum.Kızıl Nehirler'i izlerken uyuyup kalmıştım.En iyisimi kitabınıda okuyup daha sonra filmi izlemek.Aynı şey Kurtlar İmparatorluğu içinde geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demon -- 12 Ocak 2006 0:18:28 >
  • Konu hakkında daha önce de yazmıştık ama burda tekrarlayayım.Çıkan 5 kitabını da okudum.Kızıl nehirler ve Kurtlar imparatorluğu oldukça iyiydi.Siyah kan da fena değildi ama bu iki kitaba nazaran vasattı bana göre.Leyleklerin uçuşu ise nası diyim okuyosun ama öylesine işte.Bence en kötüsü taş meclisiydi,çünkü grange ipin ucunu kaçırıp sapıtmıştı bu kitapta.Bu arada kurtlar imparatorluğunun sonu bende de hayal kırıklığı yaratmıştı.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.