Şimdi Ara

jetta 1.2 tsi mı, focus 1.0 ecoboost mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
13.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: of dead
    Verimlilik sadece yakıttan ibret değil sanıyorum.

Siz verimliliği nasıl ölçtüğünüzü söyleyebilir misiniz?
  • 1.4 tsi 160 hp dsg vw touran test ettim. araç yaklaşık 1600 kg artı 3 yetişkin. araç ne zaman nasıl 120lere geldi anlamadım. vites geçişlerini zaten hissetmiyorsunuz ve formula pilotu ancak bu kadar hızlı vites atabilir. 122 hp olanların da oldukça performanslı oldukları bilinen birşey. tüketim olarak da ort 7 lt bulmakta. sonuç olarak 1.4 tsi 122 hp kendini kanıtlamış çok başarılı bir motor ve tavsiye edilir. 1.2 henüz kendini kanıtlamadı zamana ihtiyacı olacak.

focus 1.0 mersinde birisi tarafında test edildi ve şaşırtıcı derecede performanslı olduğu ortaya çıktı. 125hp 180 tork ort 6.5 lt tüketim. aynı zamanda yılın motoru ödülü aldı. ford marka olarak motorlarının sağlamlığıyla bilinmekte. bir sürpriz çıkarağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Jetta hormonlu polo kalitesinde.. Fazla söze gerek yok...

polo jettadan kaliteli.
    binildi görüldü.
    haksızlık etmeyin poloya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 25 Temmuz 2012; 12:42:56 >
  • 1.2 tsi umuldugu kadar ekonomik olamadi vw de 1.0 tsi gelistirmeye basladi o motor basarili olabilir mi bekleyip gorecegiz. 1.0 ecoboost u test etmedim ama bana nedense bu motor guven veriyor saglamlik ve ekonomiyi bir arada sunabilecek bir motor gibi geliyor bana en kisa zaman da test edecegim ve ilerki donemlerde de bu motora sahip bir fiesta almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 25 Temmuz 2012; 12:49:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus 1.0 ecoboost çok satırabilir birde vergi avantajı var,ama bizim vatandaş 1.2tsi de oldugu gibi gene başlar yok bu kasayı kaldırmaz,gitmez,yokuş çıkamaz derler halada söyleyenler var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

polo jettadan kaliteli.
    binildi görüldü.

Polonun koltuk tasarımı çok başarısız geldi bana. Yoksa Jetta'nın koltuklarını al, poloya tak canavar

Bir 2000 model Skoda Octavia'ya bakıyorum. Bir de 2012 Jetta'ya bakıyorum. VW grubunun 12 senede nasıl gerilediğine çok acı şahitlik ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Verimlilik sadece yakıttan ibret değil sanıyorum.

Siz verimliliği nasıl ölçtüğünüzü söyleyebilir misiniz?

Söylemem gerek varmı? motor değerleri yeterli sanırım Ps,Tork,Motor ömrü vs. tabiki bunların arasında yakıtda var.
  • quote:

Söylemem gerek varmı? motor değerleri yeterli sanırım Ps,Tork,Motor ömrü vs. tabiki bunların arasında yakıtda var.

Ben hepsini hesapladım. 1.2 Tsi daha verimli çıktı. Siz 1.4 Tsi'yi nasıl daha verimli olarak hesapladığınızı bize anlatabilir misiniz?(Motor gücü, hiç bir zaman doğrudan verimlilik ölçüsü olmamıştır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 25 Temmuz 2012; 13:42:16 >
  • quote:

tüm modeller bazında gerileme yok,aksine ilerleme var.
    sadece her marka belli modelinde işi batırır sıvar,volksta da bu jetta modelinde yapıldı maalesef.
    O tank gibi kasanın içine ettiler.
  • quote:

quote:

Ben hepsini hesapladım. 1.2 Tsi daha verimli çıktı. Siz 1.4 Tsi'yi nasıl daha verimli olarak hesapladığınızı bize anlatabilir misiniz?(Motor gücü, hiç bir zaman doğrudan verimlilik ölçüsü olmamıştır.)

Doğrudan verimlilik ölçüsü demedim zaten sanırım eksik yada yanlış okuyorsunuz değerleri hesaplamaya gerek yok zaten 1.4TSI devamlı kullandığım bir motor fazla söze gerek yok heralde.

• quote:

Doğrudan verimlilik ölçüsü demedim zaten sanırım eksik yada yanlış okuyorsunuz değerleri hesaplamaya gerek yok zaten 1.4TSI devamlı kullandığım bir motor fazla söze gerek yok heralde.

1.4 TSI kötü diye birşey demedim zaten. LPG uyumu olsa favori motorlarımdan biri olur. Ama 1.2 TSI'nin, 1.4 TSI'den verimli olduğu gerçeğini değiştiremeyiz. 1.2 TSI+LPG olsa ne güzel olur.(Çok mu şey istedim?)
  • quote:

quote:

1.4 TSI kötü diye birşey demedim zaten. LPG uyumu olsa favori motorlarımdan biri olur. Ama 1.2 TSI'nin, 1.4 TSI'den verimli olduğu gerçeğini değiştiremeyiz. 1.2 TSI+LPG olsa ne güzel olur.(Çok mu şey istedim?)

İlk defa sizden duydum 1.2TSI motorun daha verimli olduğunu her neyse kendinize göre birşeylere inanmışsınız olabilir.TSI+LPG'ye gelince bence LPG taktırıpda yazık etmeye gerek yok performansın tadını almak o benzin kokusunu duymak bile bir başka şahsen ben taktırmadım taktırmayıda düşünmüyorum.

• quote:

İlk defa sizden duydum 1.2TSI motorun daha verimli olduğunu her neyse kendinize göre birşeylere inanmışsınız olabilir.TSI+LPG'ye gelince bence LPG taktırıpda yazık etmeye gerek yok performansın tadını almak o benzin kokusunu duymak bile bir başka şahsen ben taktırmadım taktırmayıda düşünmüyorum.

Önce "verim" kavramını irdelemek lazım.
  • bu 1.0 ecoboost kaç beygir kaç tork veriyor sitesinde bir bilgi bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

bu 1.0 ecoboost kaç beygir kaç tork veriyor sitesinde bir bilgi bulamadım

125 hp 170nm
  • quote:

Orijinalden alıntı: halit4121

quote:

125 hp 170nm

teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

125 hp 170nm

teşekkürler

rica ederim ne demek
  • quote:

VW nedense sansasyon yaptığı kadar motor yapamıyor. FSİ TSİ TDİ PD derken yaptığı bütün motorları eline yüzüne bulaştırdı. Tek sorunsuz motoru var oda 1.6 SR.

Ama Ford her zaman sağlamlığıyla bilinmiştir. Bu nedenle Ford diyorum ve 1.0 ecoboost'un kendini ıspatlayacağına inanıyorum.

Ha bir de iç mekan kalitesinde, yalıtımda ve sürüş dinamiklerinde Focus'u Golf ile karşılaştırın, Jetta ile değil lütfen.

yazdığın motorlar problemli öylemi bence biraz araştır bilmeden konuşma.

FSI : Audi,VW başta olmak üzere hala AUDI de ilk tercih edilen motor(TSI in atası) ve Dünyanın en hızlı binek otomobilinde kullanılan bir motordur(dikkat)

TSI : Yıllardır yılın motoru ödülünü alan ve benzinli turbo furyasının binek arbalarda başlamasına öncülük etmiş bir motor(muhteşem bir makina)

TDI : Common railli yeni nesilden bahsetmiyorsan common raile en son geçen VW grubu ,diğer pompa meme sistemli turbo dizel motor ise sınıfının,türünün en iyi motorudur.

allah aşkına hangisini eline yüzüne bulaştırmış

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

polo jettadan kaliteli.
    binildi görüldü.

Polonun koltuk tasarımı çok başarısız geldi bana. Yoksa Jetta'nın koltuklarını al, poloya tak canavar

Bir 2000 model Skoda Octavia'ya bakıyorum. Bir de 2012 Jetta'ya bakıyorum. VW grubunun 12 senede nasıl gerilediğine çok acı şahitlik ediyorum.

evet haklısın o yüzden amerikadaki satışları %65 artmış

dünyada üçüncü 3 sene sonra lider bu büyümeyle

• quote:

quote:

125 hp 170nm

fiyatı belli mi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.