Şimdi Ara

jquery belirli a tagları için click fonksiyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle jquery ile yeni olduğumu söylemeyeliyim. şuanda işlevleri anlamak için denemeler yapıyorum. ilk karşılaştığım ve bikaç yöntemle aşabilsemde tam olarak aşamadığım bir sorunu sormak istiyorum.

php üzerinde çalışıyorum ve php içindeki kodlarım şu şekilde

echo " 
    <script type=\"text/javascript\">
    $(document).ready(function(){
    $('a').click(function(){
    var pageName = $(this).attr('page-name');
    $('#sayfa').load(pageName);
    });
    });
    </script>
    ";
    echo "<div><a href=\"#\" page-name=\"sayfa1.php\">tıkla1</a></div>\n";
    echo "<div><a href=\"#\" page-name=\"sayfa2.php?qwe=123\">tıkla2</a></div>\n";

echo "<div id=\"sayfa\"></div>\n";

yukarıda da görebileceğiniz gibi click fonksiyonu tüm a tagları için geçerli. ancak benim istediğim belirli bir a tag grubuna bu işlevi uygulatmak. bunun için kodu şu şekilde değiştirdim ama çözüm olmadı

echo "<script type=\"text/javascript\" src=\"js/jquery-1.4.2.min.js\"></script> 
    <script type=\"text/javascript\">
    $('#asd').click(function(){
    });
    });
    </script>
    ";
    echo "<div><a href=\"#\" id=\"asd\" page-name=\"sayfa1.php\">tıkla1</a></div>\n";
    echo "<div><a href=\"#\" id=\"asd\" page-name=\"sayfa2.php?qwe=123\">tıkla2</a>
    </div>\n";

echo "<div id=\"sayfa\"></div>\n";

tabii sayfada başka a tagları olduğunu düşünerek üstteki kodları değerlendirmeniz gerekiyor. her a tagına ayrı birer [B]id[/B] verip javascript içinde de farklı fonksiyonlar yazabilirim ama bunu istemiyorum. bunu yapabilmemin bir yolu var mı acaba?

• tag grubu için tag'ı yazman yeterli fakat her işlemde aynı çalışmayabilir. bunu garantiye almak için each ile bir döngü kurmalısın

$("tag").each(function() {
    $(this).click(function(){
    });
    });
    });

a yani link tagı ile denedim çalışıyor.

aynı metoda dayanarak normal bir siteyi sadece jquery ile ajax'lı hale getirebilirsin teorik olarak.
  • @ orcnd

bahsettiğim şey tam olarak bu değil. zaten a tagları için ilk verdiğim kod bölümü işimi görüyor. ancak benim istediğim farklı. örneğin 5 tane a taglı link var ancak ben bunlardan sadece 3 tanesinin bu şekilde çalışmasını istiyorum diğer 2 tanesinin post yöntemiyle farklı bir veri göndericem. umarım anlatabilmişimdir. eğer isterseniz istediğimi kodlara dökerek anlatabilirim.
  • ya o 3 tanesini ayıracak bir şey koyman lazım yada geri kalan 2 tanesini ayırmak için bir şey koyman lazım.
    bu şeyin class(stil) olması faydalı olacaktır.
    örnek olarak

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=40887725&url=#" class="benibul" page-name="wqeqw" data-href="#" class="benibul" page-name="wqeqw">qwehjqwje</a>
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=40887725&url=#" class="benibul" page-name="asdsadsad" data-href="#" class="benibul" page-name="asdsadsad">asdsadasdsa</a>
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=40887725&url=#" page-name="zxcxzczxc" data-href="#" page-name="zxcxzczxc">zxcxzczxzxcxzc</a>
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=40887725&url=#" class="benibul" page-name="gfhgfhgfh" data-href="#" class="benibul" page-name="gfhgfhgfh">gfhfhfhfhgf</a>
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=40887725&url=#" page-name="ytuytuytuytu" data-href="#" page-name="ytuytuytuytu">tyututyuytuytu</a>

<script>

$("tag.benibul").each(function() {
    $(this).click(function(){
    });
    });
    });
    </script>

• @ orcnd

çok teşekkürler. id yapıyorum olmuyor name yapıyorum olmuyor class hiç aklıma gelmemişti halbuki olay orda dönüyodu haklısın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.