Şimdi Ara

JQuery'lerin Çakışması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi konu başlığına bakılınca ne alaka denilicek ama bu sorun aslında Master Page ile Web Form arasında gerçekleşiyor. Şöyleki;

Şimdi bir Master Page ile buna bağımlı bir Web Form'um var... İkisinde de ayrı ayrı JQuery Scriptleri kullanmaktayım fakat ikisinden birinde çakışma yapıyor, Visual Studio programına Break Contunie şeklinde bir hata ekranı çıkıyor. Ben istiyorumki Web Form'un içinde bulunan Place Holder'ların içinde JQuery dosyaları, Master Page'den gelen JQuery dosyaları ile çakışmasın, birbirini görmesin. Zaten Master Page'deki dosyaların hiç birinin Web Form Klasörü ile bir ilgisi yok, ayrı css ve js tanımlıyorum ama hata veriyor ne yazıkki. Acaba CSS'lerdeki gibi important özelliği tarzında bunada böyle birşey yapabilirmiyiz? Çok yol denedim ama hep çakışıyor, yada denediklerimde patlıyorum...

Şimdiden Teşekkürler..

• yapmıs oldugun bırserden dolayı hata alıyorsun bence. jquery cakısmasını ben daha once jquery farklı versıyonlarında yasadım. ancak baska bırsey de yasaamadım. bu yuzden kodlarında hata var bana sorarsan. kodları yazarsan en azından bakabılırız.
  • Şimdi hocam şöyle izah edeyim. Aslında ben kodlarda hata olduğunu düşünmüyorum şöyleki;
    Tek tek ayrı sayfalarda denemeler yaptım, Master Page'deki js dosyasını kaldırdığımda da sorun gidiyor, tek sorun onu koyduğumda gerçekleşiyor aslında. Normalde ikisinide ayrı ayrı çalıştırdığımda hiçbir sorun yok, ama ikinci js dosyamı master page ten türetilmiş aspx sayfama attığım zaman patlıyor kodlar... Şimdi bana lazım olan öyle bir kod aralığıki, Master Page'den etkilenmeyecek türden olmalı, tek başına aspx sayfama hakim olabilmeli... Yani Master Page'deki js Master Page'in işini görsün aspx e karışmasın, aspx deki js de master page'e karışmasın, görmesin...
  • arkadas ılk once master page kavramının ne oldugunu bılıyorsundur dıye dusunuyorum. master page de yazmıs oldugun kodları master pageden tureyen sayfalarda da kullanırsın. master pageden turemıs oldugun sayfaya da jquery ekledıgınde o sayfada kullanırsın. ama bu urettıgın sayfada master page de kullanmıs oldugun jquerylerı de gorursun. hata aldıgın yerı yada jquery dosyaların ne oldugunu soylersen en azından yardımcı olurum. ama dedıgım gıbı jquery de su ana kadar yasamadım oyle bır sorun. tek yasadıgım sorun jquery versıonları farklı farklı oldugunda cakısıyordu.
  • Bunlar Master Page'den türeyen aspx sayfasında kullanılması gereken kodlar;

<script src="jquery-1.3.2.min.js"></script>
    <script src="jquery.uploadify.v2.1.0.min.js"></script>
    <script src="swfobject.js"></script>
    <link href="upload.css" rel="stylesheet" />

Buda master page'de olan, sayfalar için ortak kullanılan all.js javascript kodu ama bunu bir tek sayfada aktif olmasını istemiyorum.

All.js'nin içinde v1.7.1 böyle bir versiyon bilgisi mevcut. Sanırım istediğiniz bilgileri sağlayabildim?

Teşekkürler...
  • <script type="text/javascript" >
    $(document).ready(function () {

$("#<%=FileUpload1.ClientID%>").PhotoGalleryUpload({
    'uploader': 'PhotoGalleryUpload/uploadify.swf',
    'script': 'Upload.ashx',
    'cancelImg': 'PhotoGalleryUpload/images/cancel.png',
    'folder': 'PhotoGalleryUpload/PhotoUpload',
    'multi': true,
    'buttonText': 'RESIM SEC',
    'auto': true,
    onAllComplete: function (event, data) {
    location.reload();
    }

});
    });
    </script>

evet buda var ve sorun aslında buymuş.. yani aspx sayfasından bunları kaldırınca gidiyor...
    son olarak şunu söyleyebilirimki all.js kaltımı sıkıntı yok, yada yukardaki kodlar kalktımı gene sıkıntı yok. İkisi bir arada kullanılınca sorun ortaya çıkıyor... Tabi bu benim Jquery eksikliğimden kaynaklanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer61 -- 22 Mart 2013; 0:23:58 >

• PhotoGalleryUpload bu bir jquery kutuphanesi sanırım. bana sorarsan buna baglı kutuphaneyı eklemıyorsun. hatayı da bu verıyor. yada jquery versiyonunu yukselt. bir oyle dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki hocam madem öyle son bir soru sorayım. Bir sürü Jquery dosyam var, yükseltmem gereken <script src="jquery-1.3.2.min.js"></script> bumu acaba?

Yardımların için teşekkür ederim...
  • evet jquery kutuphanesı o. kolayca yukseltmen ıcın juery ui sayfasına gıt. oradan ındır.
  • Yardımların için teşekkürler. Ne yazıkki olumlu neticeyi alamadım. Artık kendi çabalarımla birşeyler yapmaya devam etmekten başka çağrem kalmadı. Tekrar teşekkür ederim, saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.