Şimdi Ara

JUNGLE OYNANAN BİR OYUNDA ORMANDA FARM SIRASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhabalar;konuyu öncelik ile kapatmamanızı rica ediyorum.Bu konuyu bilgilenmek ve fikir paylaşımı için açtım sizden ricam kapatmamanız anlayışınız için teşekkürler.

Soruma gelicek olursak arkadaşlar 2 senedir lol oynuyorum.İyide oynarım kendimi övmek gibi olmasın lakin bir türlü jungle yapamıyorum.Ormanda farm sırası nasıl olmalı?Örnek olarak vericek olursak kırmızı buffu yardımla alıyorum fakat daha sonra ufak buffsuz olanları kesmeye çalışıyorum küfürler havada üçuşuyor omgg noob v.b nedir benim yanlış yaptığım bu jungle oynadığımdan lütfen aydınlatsın birisi

• - Wolwes

- Smiteless Blue

- Red

- Gang Midlane

- Golem

- Gang Botlane

- Base
  • 15. dk 70, 20 dk 100 iyi bence. Farm odaklı oynarsan benim gibi, yeterince gankta bulunamazsın ve oyunu kaybetmene sebep olabilirsin. Jungler gank atarakta gold ve xp kazanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hydrogena

- Wolwes

- Smiteless Blue

- Red

- Gang Midlane

- Golem

- Gang Botlane

- Base

Teşekkürler
  • Oynadığın karakterden kaynaklanıyor olabilir. Hızlı dönemezsen hem farmda hem gank konusunda yetersiz kalırısn. Wolf veya wraithlerden başlayarak ilk buff yardımla smitesız alınır, sonra duruma göre tam karşıdaki rakip buffına -risklidir, rakip eğer ondan başladıysa vakit kaybettirir önceden wardlanmalı- gidip alabilirsin veya kendi buffına gidersin. Smitesız aldığın için direk ikinci buffa geçerek 3 level olursun sonra geçilir wolf wraith vs. küçük monsterlara. İlk jungle turunda golem denemen hem hp olarak hem hız olarak bayağı zayıflatabilir genelde -bazı karakterler rahat golem alır, fiddle mesela. Duruma göre hareket etmeli-. 4-5'ten önce junglerın golem alması dezavantaj bence. Ha ilk turu sol taraftaysan bota, sağ taraftaysan topa gank atarak bitireceksen en son golemları alıp gank atar sonra da base dönersin.

Kaldı ki her şeyi kusursuz da yapsan birinin lane kaybetmesine engel olamazsın. Adam salaktır ve sürekli gank bekler, gidemezsen lane kaybettiği için seni suçlar vs. jungle oynamanın klasiğidir bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fablable -- 24 Mayıs 2013; 12:19:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

15. dk 70, 20 dk 100 iyi bence. Farm odaklı oynarsan benim gibi, yeterince gankta bulunamazsın ve oyunu kaybetmene sebep olabilirsin. Jungler gank atarakta gold ve xp kazanabilir.

Teşekkürler
  • Teşekkürler dostum Lee Sin ve Warwich denedim bugüne kadar Wukong ile çok iyi gang atılır diye düşünüyorum oynanırmı sizce wukong jungle?
  • Arkadaşlar bide benim bir sorum olucak bende jungle için meraklı birisiyim ama hep ormanı temizledikten sonra canım az oluyor gang atamıyorum ne yolu izlemeliyim bi türlü anlamadım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGoFHell_

Arkadaşlar bide benim bir sorum olucak bende jungle için meraklı birisiyim ama hep ormanı temizledikten sonra canım az oluyor gang atamıyorum ne yolu izlemeliyim bi türlü anlamadım gitti

Tam üstüne bastın dostum bende unutmuşum bu konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eddard.Stark

Teşekkürler dostum Lee Sin ve Warwich denedim bugüne kadar Wukong ile çok iyi gang atılır diye düşünüyorum oynanırmı sizce wukong jungle?

Riskli çünkü Wukong eşyaya, dolayısıyla farma ihtiyacı olan bir karakter. Jungle karakterlerine dikkat ettiysen yüksek farm yapılamadığı için ucuz eşyalar kullanabilen ve (LOIS, Ancient Golem vb.), genellikle skill efektleri için oynanan karakterler (J4, Maokai, Vi vs.) seçiliyor. Misal Jax da hızlı döner, iyi de gank atar ama ihtiyacı olan farmı alamadığı için genelde geride kalır.

Warwick oynarken sen 6 level olana kadar 4v5 oynar takımın. Küfürleri bu yüzden yiyor olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fablable

quote:

Teşekkürler dostum Lee Sin ve Warwich denedim bugüne kadar Wukong ile çok iyi gang atılır diye düşünüyorum oynanırmı sizce wukong jungle?

Riskli çünkü Wukong eşyaya, dolayısıyla farma ihtiyacı olan bir karakter. Jungle karakterlerine dikkat ettiysen yüksek farm yapılamadığı için ucuz eşyalar kullanabilen ve (LOIS, Ancient Golem vb.), genellikle skill efektleri için oynanan karakterler (J4, Maokai, Vi vs.) seçiliyor. Misal Jax da hızlı döner, iyi de gank atar ama ihtiyacı olan farmı alamadığı için genelde geride kalır.

Warwick oynarken sen 6 level olana kadar 4v5 oynar takımın. Küfürleri bu yüzden yiyor olabilirsin.

Doğrudur dostum ozaman wukong atmayız

Hahah Warwick konusunda haklısın galba :D

• quote:

- Wolwes

- Smiteless Blue

- Red

- Gang Midlane

- Golem

- Gang Botlane

- Base

Ne zamandan beri wraithlere dokunmuyoruz acaba?
  • quote:

- Wolwes

- Smiteless Blue

- Red

- Gang Midlane

- Golem

- Gang Botlane

- Base

gang atmanın sırası olmazki. Ben blueyi yarıda bırakıp gang attıgımı bilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerf yemeden nunudan faydalanın
  • quote:

oynanır kadeşim beni bazen sarmıyor diğer şampiyonlar blitz soraka leona thresh jungle yapıyorum özellikle blitz ve thresh cok komik oluyor hemde etkili :D
  • bence çok alışma wolves - smitefree blue - gank olayına. çünki jungle süresi değişecek gelecek patch'te. hepsi 1:55'te çıkacak ve smitefree jungle dönmen zor olacaktır. ya smite'la kırmızı alıp karşı jungle basman gerekecek ya da 3-4 lv'a kadar sadece farm yapman gerekecek. çünki jungle süresi değişti mi; tüm oyunun dengesi değişiyo, sen kurtları kesip mavı aldıktan sonra direkt kırmızıyı keserken kurtlar doğar. gank atamazsan wraith'ları alıp tekrar kurtlara dönerdin. armor yönünden biraz zayıfsan golemler fazla vurur bu arada. şimdi ise blue alıp, o kısmı temizleyip, red aldıktan sonra erken gank için base atmak zorunda kalabilirsin. sonuçta süre de ilerliyo ve geç çıkan jungle sonucunda, blue aldıktan sonra mid ve top lane çoktan 3-3,5-4 lv olmuş olabilir.
  • wolves
    smiteless blue
    red (bu sırada 3 level oluyoruz direkt)

sonrasında gerçekten uygun bi lane varsa gank atıyoruz.

yoksa:
    whraits
    wolves

gank şansımız var mı bakıyoruz yine.

golems
    whraits
    wolves

gank şansımız var mı diye bakıyoruz.

bufflar çıkana ya da canımız bitene kadar böyle. standartı budur yani. counterjungle yapabilirsin uygun şampiyonun varsa. tehlikeli durumları görüp o lane e çok hızlı şekilde ulaşıp olayları tersine çevirebilirsin. bunlar hep tecrübeyle olacak şeyler. jungle tecrübe isteyen bi roldür.

warwick, lee sin falan geldiğine göre jungle deyince aklına, muhtemelen pek bilmiyorsun. şampiyon olarak aşağıdaki şampiyonları öneririm. bu benim bu sezona uygun tier 1 listem. bence en iyi 15 jungler bunlar şu anda:(rip mundo)

nasus
    vi
    nocturne
    elise
    udyr
    hecarim
    nautilus
    trundle
    maokai
    cho'gath
    jarvan IV
    xin zhao
    amumu
    volibear

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 24 Mayıs 2013; 12:38:59 >

• Hecarim oynuyorsan Avcı palası+pot alıp smiteless blue+red buff+golemleri yapıp base at ve ayakkabı alıp gank git.Çok işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasengingultekin

bence çok alışma wolves - smitefree blue - gank olayına. çünki jungle süresi değişecek gelecek patch'te. hepsi 1:55'te çıkacak ve smitefree jungle dönmen zor olacaktır. ya smite'la kırmızı alıp karşı jungle basman gerekecek ya da 3-4 lv'a kadar sadece farm yapman gerekecek. çünki jungle süresi değişti mi; tüm oyunun dengesi değişiyo, sen kurtları kesip mavı aldıktan sonra direkt kırmızıyı keserken kurtlar doğar. gank atamazsan wraith'ları alıp tekrar kurtlara dönerdin. armor yönünden biraz zayıfsan golemler fazla vurur bu arada. şimdi ise blue alıp, o kısmı temizleyip, red aldıktan sonra erken gank için base atmak zorunda kalabilirsin. sonuçta süre de ilerliyo ve geç çıkan jungle sonucunda, blue aldıktan sonra mid ve top lane çoktan 3-3,5-4 lv olmuş olabilir.

smiteless konusu hakkında bir şey değişmez ki. sadece wolflerden başlayamazsın. ve buffların xp'sini arttıracakları için o da çok sorun olmayacak. tek sorun whraitten başlayan mid laner, golemden başlayan bot lane falan için olacak. jungle konusunda tek fark wolflerden başlamamak olur. ki aynı xp yi alabiliyorsan daha bile iyi bir şey bu.

• ward işi junglamı düşüyor supp'a mı supp yoksa ward jungle mı yapmalı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.