Şimdi Ara

KİA RİO CRDİ ŞEHİRİÇİ:10LT :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • nasıl motor var bunda kardeşim!! şirket aracı kullanıyorum megan2 HB 1,5 dci 80 hp
    genelde yuksek devir kullanıyorum aracı 5,9 litre yakıyo. reno farkı
  • reno farkı degil
    80 bg le 110 bg farkı.
    rio yu bu motor ucuruyor. bastıkca yakar. ama 10 lt cok fazla yanlıslık var.
    quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

nasıl motor var bunda kardeşim!! şirket aracı kullanıyorum megan2 HB 1,5 dci 80 hp
    genelde yuksek devir kullanıyorum aracı 5,9 litre yakıyo. reno farkı
  • Herkes doğal olarak kendi şehir içi tüketimini yazmış ama şehir içi şehirden şehire çok farkeder. İstanbulun trafiğiyle bir anadolu şehrinin ki bir mi? İstanbulda 7 lt yakmak normalken başka şehirde 6 lt yüksek olabilir. Daha önce bir arkadaş kendi şehir içi değerlerini vererek bizim değerlerin çok yüksek olduğunu söylemişti ama ortalama hızı karşılştırdığımızda çok büyük fark vardı. Onun şehir içi ort. hızı 40 km benim ki 18 km idi ceyhun arkadaşımızın 10 km . Ben geçen pazar urlaya(İzmirin ilçesi) gittim şehirler arası sayılabilecek bir yol olmasına rağman ort. hızım 38km idi arkadaşın verdiği 40 km yi şehirler arası yolda bile tutturamadım. Bu yüzden yakıt değerlerini karşılaştırırken ort. hız,şehir,güzergah uzunluğu gibi verilerin olması daha sağlıklı sonuçlar almamızı sağlayacaktır.
    Mevsimin kış olmasınında tüketimi artırıcı etkileri olacaktırir. Arabanız 8000 km ye gelmiş bundan sonra da tüketimde düşüşler olabilir ama ilk zamanlardakine göre bu düşüş daha az olacaktır.

• bugün clio dizel aracımın ibresi yarıdan biraz üstte olan deposunu doldurdum malum dizelin deposunu boş bırakmıcaksın kış olması debebiyle uzun yola çıkamıyorum hep şehir içi kullandım 2007 ocak ayında , 43 küsür ytl lik euro dizel aldı pompacı 45 ytl ye tamamladı , km göstergemi kontrol ettim 334 km gösteriyordu hemen hesabımı yaptım , 134 krş yakıt sariyatım varmış bu bana cidden çok geldi çünkü daha önceden 115 krş filan çıkıyordu gerçi kış günü ve şehir içi trafiği olunca normal , burda yazılanları görünce aracımı daha çok sevmeye başladım , üşenmedim 100 kmdeki yakıt hesabımı yaptım 5,2 lt şehir içi yaktığım mazot hemde kış günü , bence dizelin tek kötülüğü kışın zor ısınması kısa yolculuklar yapıyorum 10 - 15 km araç harareti zar zor normale dönüyor tabi ısınana kadar biz içeride donuyoruz eeeeee naparsın gülü seven dikenine katlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 4 Şubat 2007; 20:00:09 >

• yarisi almadan önce rio yu da çok düşünmüştüm. bayisine gittim baktım falan. şimdi arkadaşın değerlerini okuyunca iyi kurtarmışız diyorum. biraz önce ortalama yakıt tüketimini sıfırlayıp bahçeşehir-üsküdar-bahçeşehir yaptım. yaklaşık 100km yol, ortalama tüketim 4.2lt ...
  • Kia Rio'nun 10 LT yakması bence çok ama çok fazla, çünkü benim 2.5 lik Starex 10 litre yakıyor vede ağırlığı 2120 kg
  • Arkadaşlar yol bilgisayarının yalancısıymışım 75 ylt lik eurodizel ile 500 km yol aldım ankara içinde. Ortalama 0,15 YTL ye tekabul ediyor. Umarım ilerleyen zamanda daha da düşer. Gereksiz yere sansasyon yarattiğim için özür diliyorum :) 110 bg, 1200kg' luk bir araç için iyi olsa gerek..

Bu arada söylemeden geçemicem bazı arkadaşların Kia'ya önyaragılı yaklaşmasını yanlış buluyorum. Çünkü gerçekten Fiyat/(performans,kalite,donanım vb..) en yüksek puanı alcaklardan biri bence. Tartışma konusu olsun diye söylemiyorum sadece paylaşmak istedim. Beni en memnun eden tarafı ise motoru ve ses yalıtımı. Dizel motoru hissetmiyosunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necromancerr -- 5 Şubat 2007; 13:20:13 >
  • Daha 1580 kmdeki Rio mu hep performanslı kullandığım halde şehiriçi sayılacak günlük kullanımda 15 kuruş/km yi geçmedi daha da düşeceğine inanıyorum seninki de öyle olacaktır. Yakıt aldıkça ortalama yakıtı litre olarak gösteren göstergeyi sıfırlamanı tavsiye ediyorum ben bazen günlük olarak bile sıfırlayıp bugün ortalama kaç litre yaktım diye bakıyorum. Eurodizel kullanıyorum Riomu seviyorum. :))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.