Panter 155mm'nin linki buyrunwww.trmilitary.com/ forum/viewtopic.php?f=46... Panter 155mm/52 Kalibre TEKNİK ÖZELLİKLER
Çap :155 mm Toplam Ağırlık : 4176 Kg Namlu Ağırlığı : 2240 Kg. Namlu Boyu :8100 mm Yiv Set Sayısı : 48 Kama Payı Ağırlığı :200 Kg Ateşleme Türü :Mekanik Tahrkli, kolla yada uzaktan Kama Ağırlığı :30 Kg. kesik konik vidalı-hidropnomatik Atım Adedi :Normal 4 atım/dak.Ani 15 saniyede 3 atım.Sürekli 2 atım/dak. Menzil :M107 ile 19 Km.Modern mühimmat ile 30 Km.Erfb/Base Bleed ile 40 Km. Namlu Tipi :Monoblok, dövme, otofretajlı
bu araca bayılıyorum ben...%100 yerli yapımı otokar cobra...yurtdışınada ihrac ediliyo aynı zamanda...
quote:
Orjinalden alıntı: manhack
artık kendi teknolojimizi geliştiriyoruz....
bu araca bayılıyorum ben...%100 yerli yapımı otokar cobra...yurtdışınada ihrac ediliyo aynı zamanda...
Geliştiriyoruz ama bağımlı olarak.Tam olursa f-16'lardaki dost-düşman tanımayı değiştirebilirdik meselaKeşke silah ve teknolojilerde tam bağımsız olabilsek.Bunlar bazı alanlarda bağımsız olduğmuz şeyler.
dostum cobralar tamamen bağımsız olarak üretildi...birilerine bağımlı olsaydık bu konuda yurt dışına ihrac edemezdik
quote:
dostum cobralar tamamen bağımsız olarak üretildi...birilerine bağımlı olsaydık bu konuda yurt dışına ihrac edemezdik
Dostum ben zaten cobra'yı demiyorum..F-16 teknolojisi ve diğerlerinden bahsediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: hüso58
quote:
Dostum ben zaten cobra'yı demiyorum..F-16 teknolojisi ve diğerlerinden bahsediyorum.
hüso58 F-16 lar için yazılımlar hazırlandı ama ABD buna izin vermiyor. Bu yazılımları ilk çözen ASELSAN mühendislerde intihar ettiler deniyor ama bu millet ne kadar yer tartışılır. ATAK projesi de geliştirilmeye devam ediyor. ATAK Türkiye'nin ilk milli helikopter projesidir. MİLGEM(Milli Gemi) Projesi de aynı hızla devam etmektedir.
Ancak birkaç ekleme yapalım. MİLGEM projesi ABD'nin oyunuyla durdurulmaya çalışılmış bir projedir. ABD 2 eski gemisini Türkiye'ye satış yoluyla(biri hibe) bu projenin durdurulmasını istemiş. Türkiye de cevaben ilk olarak EVET demiştir. Ancak daha sonra yapılan çalışmalarda gemilerin çok eski olduğu anlaşılmış, yapılacak olan modernizasyonun maliyetinin yüksek olduğu sonucuna varılmıştır. Türkiye alımdan son anda vazgeçerek Milli Gemi'nin üretilmesine hız verdi.
@Güneydoğu
benim yerime cevap verdiğin için saol....bu arada yeni geliştireceğimiz radarlarımızıda unutmayalım....
Arkadaşlar ben zaten onu açıklamaya çalışıyorum ama anlaşılmamış galiba.