Şimdi Ara

k850i Açılmıyor , Kırmızı ışık yanıp sönüyor . Yardım lütfen :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha 2 hafta önce elden aldigim k850i cihazın hiçbir problemi yoktu ..

Az önce şarjı bitti kapandı tel , şarja takim dedim şarj oluyor dedi , sim kart şifremi girdi ekran gitti . Sonra tekrar şarjı çıkarip taktım.. açma kapamaa düğmesinde kırmızı ışık yanıp sönüyor , tuş takimi ışıkları yanıyor arka camera mavi ışıgıda yanıyor . Ama açılmıyor telefon :(

durduk yere neden böyle birşey olsun arkadaşlar :( yardmlarınızı bekliyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: Déathklaat

Daha 2 hafta önce elden aldigim k850i cihazın hiçbir problemi yoktu ..

Az önce şarjı bitti kapandı tel , şarja takim dedim şarj oluyor dedi , sim kart şifremi girdi ekran gitti . Sonra tekrar şarjı çıkarip taktım.. açma kapamaa düğmesinde kırmızı ışık yanıp sönüyor , tuş takimi ışıkları yanıyor arka camera mavi ışıgıda yanıyor . Ama açılmıyor telefon :(

bence sorunu burda değil iyi bir teknik servisde elinde setool box ı olan bir teknik servise ver donanımsal gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr_karizma_54

quote:

Orijinalden alıntı: Déathklaat

bence sorunu burda değil iyi bir teknik servisde elinde setool box ı olan bir teknik servise ver donanımsal gibi görünüyor

Kendim birşey yapamaz mıyım ?
    Birde istanbulda nerde var böyle bir servis ? Garantisiz cihaz , Kvk bakar mı ?

*geçen gün pc'e usb ile baglamiştim ,Pc den kapatmadan usb yi çekmiştim yanlişlikla , bundan olabilirmi birde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi towyedi -- 16 Şubat 2010; 16:43:46 >

• Sony Ericsson sitesinden telefonunu güncellemeyi dene.
    Telefon yazılım ile açılmaz ise; Asya Telekom servisine ver. Sony Ericsson servisidir. Garantisiz cihazları da makul fiyata yapıyorlar.
    İstanbul Forum un az ilerisinde üst tarafında bulunan Mega Center in içinde ve en arka kısmındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİRENOM

Sony Ericsson sitesinden telefonunu güncellemeyi dene.
    Telefon yazılım ile açılmaz ise; Asya Telekom servisine ver. Sony Ericsson servisidir. Garantisiz cihazları da makul fiyata yapıyorlar.
    İstanbul Forum un az ilerisinde üst tarafında bulunan Mega Center in içinde ve en arka kısmındadır.

k750i var hocam sanırım burda . K850 için link alabilirmiyim ?
  • quote:

Déathklaat

Kardeş telefonunda yazılımsal sorun oluşmuş telefonu ya SEUS(Sony Ericsson Update Servis) la güncelle yada şu an telefonda bulunan yazılım sürümüne ait Main dosyasını A2 uploader la telefona yükle telefon açılır.

Not: SEUS, A2 Uploader ve gereken yazılım dosyaları imzamda var alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolyo -- 16 Şubat 2010; 16:56:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolyo

quote:

Déathklaat

Kardeş telefonunda yazılımsal sorun oluşmuş telefonu ya SEUS(Sony Ericsson Update Servis) la güncelle yada şu an telefonda bulunan yazılım sürümüne ait Main dosyasını A2 uploader la telefona yükle telefon açılır.

Not: SEUS, A2 Uploader ve gereken yazılım dosyaları imzamda var alabilirsin.

Yazılım güncelledim telefon açıldı , cevap veren herkese teşekkür ederm arkadaşlar

• şaşdım doğrusu şarjdan kaynaklanan bir problem gibi gelmişti bana ondan donanımsal dır dedim ... aama sonucta olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr_karizma_54

şaşdım doğrusu şarjdan kaynaklanan bir problem gibi gelmişti bana ondan donanımsal dır dedim ... aama sonucta olmuş

olabilir hocam hepimiz yanılıyoruz bazen .
  • Kendim birşey yapamaz mıyım ?
    Birde istanbulda nerde var böyle bir servis ? Garantisiz cihaz , Kvk bakar mı ?

*geçen gün pc'e usb ile baglamiştim ,Pc den kapatmadan usb yi çekmiştim yanlişlikla , bundan olabilirmi birde ?

KVK Teknik Servisler garanti harici telefonları da ücretli onarıyor fakat Sony Ericsson'a destek vermiyor. Şuanda sadece Blackberry, HTC ve NOKIA'ya destek veriyor.
  • bu kırmızı ışık nerede, hiç görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

bu kırmızı ışık nerede, hiç görmedim

kizilötesi portunun orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

bu kırmızı ışık nerede, hiç görmedim

kizilötesi portunun orda.

k850i de kızıl ötesi yok diyebiliyorum da
  • dogru ya k850 de kizil ötesi yok
  • bende aynı problem olustu.. ama kırmızı ısık devamlı yanıyo versıyon attım yıne degısme olmadı .. yardım lutfen
  • arkdaslar bendede aynı dalga var uptada serviceden güncellemeyi denedim zaten en son sürümmüş güncellemiyo main fs ve costum attım yine değişmedi yyine aynı durum bi yardım etseniz yasadıgım yer amasya olduğu için burda kimse yapamıyo veya uğraşmak istemiyo lütfen yardım edin cok sevindirirsiniz beni...
  • k850i aldım telefoncudan bir hafta bir sıkıntısı yoktu ara sıra kitlenip kalıyordu sonra tel kendiliğinden kapandı tuş takımı ışığı ve kameranın ışığı yanıyor ne kapanıyo ne açlılıyordu
    telefoncuya götürdüm format attılar düzeldi aldım telefonu tekrar aynı akşam kapandı telefon gene götürdüm gene yaptılar telefonuda geri almıyorlar iade olarak. ne yapmam gerekiyor bu problem neden olabilir anlamış değilim yardımcı olursanız çok sevinirim
  • iyi günler

K850 i telefonumun dün şarjı komple bitti, şarja taktım, telefonu açtım, bir sorun yoktu sarj oluyordu,2-3 saat sonra baktığımda telefonun sarj olmadığının halen %2 doluluk olduğunu gördüm, sarj soketini bir daha söküp taktım yine şarj almaya başladı, birkaç dk sonra baktım telefon kapanmış, Açmaya çalıştım açildığında sadece klave ışığı ve kamera lambası yanıyor....

Forumda biraz araştırdım benzer sorunu olan bazı arkadaşlada varmış bunların sadece 1 i çalıştırabilmiş..
    @tolyo dediğiniz gibi;
    SEUS ile güncellemeye çalıştım son yazılım yüklü diye güncelleme yapmadı,

a2uploader ile yazılım atmaya çalıştım "startin file systemde 2-3 dk bekliyor hata veriyor dosya sistemine girmiyor

neyapabilirim yardım ederseniz sevinirim
  • Arkadaşlar Bu sorunu çözdüm sağolsun tolyo'nun yardımı ile....

Şu anda sınavlarım var , sınavlardan sonra size güzel bir açıklama , yardım kılavuzu hazırlarım ....

Yine birşey olursa isteyen PM atabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin3323 -- 29 Kasım 2011; 20:15:44 >
  • Uzun süredir telefonu nasıl tamir ettiğimi buraya yazmak aklımdaydı ama boş zamanım yoktu
    Öncelikle tolyo nickli arkadaşıma yardımlarından dolayı teşekkür ederim

Benim sorunum suydu
    quote:

K850 i telefonumun dün şarjı komple bitti, şarja taktım, telefonu açtım, bir sorun yoktu sarj oluyordu,2-3 saat sonra baktığımda telefonun sarj olmadığının halen %2 doluluk olduğunu gördüm, sarj soketini bir daha söküp taktım yine şarj almaya başladı, birkaç dk sonra baktım telefon kapanmış, Açmaya çalıştım açildığında sadece klave ışığı ve kamera lambası yanıyor....

İlk önce telefonumuza uygun;
    .fbn ve .mbn dosyalarımızı indiriyoruz

NOT
    ilgili dosyaları tolyo'nun paylaşıma açtığı 4shared adresinde bulabilirsiniz
    .mbn dosyası için yazılım/MAİN
    .fbn dosyası için yazılım/FS klasörlerinde telefonunuza uygun .fbn ve .mbn dosyaları mevcut

. Şİmdi A2uploader'ı her ihtimale karşı yönetici olarak çalıştırın
    . Sağ taraftaki add butonuna basın ve sırasıyla .fbn ve .mbn ile biten dosyaları seçin (ikisi aynı anda seçilmiyor önce birini seçip tamam deyip 2. yi seçecez)
    . Bunda sonra yapmamız gereken şey basit..
    . Telefonuzu kapatın ve her ihtimale karşı bataryasını söküp 3-5sn bekleyip geri takın
    . A2Uploader'da sağ üst tarftaki Flash butonuna basın
    . Telefonuzun "C" tuşuna basılı tutarak USB kablosunu bağlayın
    . Altta yazılar kıpırdamaya başlayınca "C" tuşunu bırakabilirsin
    Bundan sonrası A2Uploader ın işi yaklaşık 6-7 dk içinde belki (daha fazla) işlem tamamlanmış olur. İşlem bittiğinde artık file system tool butonuna basıp telefonunzla ilgilii ekstra değişiklikler yapabilirsiniz.
    Bu dediğimi yaptıktan sonra telefonunuzun USB kablosunu çıkarıp Telefonunuzu açabilirsiniz.ilk açılış biraz uzun sürebiliyor bazen açılmıyor aynı arıza devam ediyor böyle olunca sebebini bilmiyorum ama telefonu normal şekilde USB ile bilgisayara bağlıyorum telefon dosya modunda açılıyor daha sonra USB'yi çıkartıp birkaç sn. bekledikten sonra Telefonu açıyorum bu sefer telefon açılıyor Yani Tamir Edilmiş Oluyor
    Ama benim telefonumda böyle birşey olmuyor tabii :-D
    Simi takıp Telefonu açtığımda yazan yazıyı tam hatırlamıyorum ama servis sağlayıcınız ile iletişime geçin gibisinden bir yazı çıkıyor. Tel arama ve mesaj alabiliyor ama telefonuzun menüsüne giremiyorsunuz ve yazı ekrandan gitmiyor doğal olarak telefonumuzu sadece açmış oluyoruz tam olarak tamir etmiş sayılmıyoruz
    Bununda çözümü var tabii ki!! Bunun sebebi her ne saebebten dolayı kaykanlanıyor ise bilmiyorum ama yazılım atma işlemi sırasında Telefonumuzun menüsü(menü iconları) yüklenmiyor.Bu sorunuda sırasıyla şu şekilde çözeceğiz :
    . ilk önce telefonumuza uygun bir menü iconları indiriyoruz
    NOT
    Bu dosyayıda yine tolyonun paylaşından indirebilirsiniz programlar/Menü A2(K850i) 'dan istediğiniz bir tanesini indirin

. Şimdi telefonumuzu Yine kapatıp bataryasını çıkarıp takalım
    . A2Uploader'ı her ihtimale karşı Yönetici olarak çalıştıralım
    . A2Uploader da ki "SystemFİle Tools" butonuna basalım
    . telefonumuzu "C" tuşuna basılı tutarak USB ile bilgisyarımıza bağlayalım
    . Yazılar kıpırdamaya başladımı "C" tuşunu bırakabiliriz
    . /tpa/preset/system/menu / bu dosya yoluna indirdiğimiz Menüyü Kopyalıyoruz (zip'ten veya rar'dan çıkarılmış halini,eğer bir klasöre çıkmış ise klasörün içindekileri kopyalıyoruz)
    NOT
    Eğer Dosyaları kopyaladığınızda veya sürüklediğinizde herhangi birşey olmuyor ise yani kopyalamıyor ise bilgisayarınızda telefonunuzu kullanan başka programlar olup olmadığını kontrol edin,Mesela bende SonyEricsson PC suite altta açıkmış bu yüzden kopyalam işlemi yamıyordu ilk başta...

. işlemimiz bitmiştir
    Artık telefonumuzu USB'den çıkarıp Açabiliriz eğer başka bir sorun yok ise telefonunuz sorunsuz şekilde çalışması lazım.Ben orjinal menüsü dışında başka bir menü atmıştım yüklediğım menüde Alarmı yapmayı unutmuşlar herhalde telefonun Alarm simgesiveya menüsü yoktu farklı bir tema yüklediğimde Alarm simgesi çıkıyordu ama alarm'a girmiyordu Bunu içinde Telefonun Orjinal menüsünü yükleyince sorun halloldu

ÖNEMLİ NOT
    Bu anlattıklarımı yapabilmeniz için telefonunuzun EĞER VAR İSE CID kilidiinin kırılmış olması lazım , CID kilidi olup olmadığını anlamak için A2Uploader ile Tel bilg. bağladığımızda sol tarafta RED BROWN gibi renkli bir yazı var ise sorun yoktur yukarıda anlattığım işlemleri yapabilirsiniz.Eğer farklı bir şey yazıyor ise önce telefonumuzu RED BROWN yapmamız gerekiyor.

Umarım Bu yazdıklarımla size yardımcı olmuşumdur veya olacatır Size telefonmu tamir etme sürecinde başıma gelen olayları bir bir yazdım. Ben ilk başta telefonu Elazığ'da Telefoncuya götürdüm 2 farklı telefoncu tamir edemedi yazılım atılmıyor hata veriyor dedi bana Bende sinirlenip eve geldim ev arkadaşımın biri kendi PDA sının CID kilidini internetteki dökümanlar yardımı ile kırmış bana sende internette bir iki kurcala belki bulursun demişti. Onun lafı üzerine Buradaki bilgileir buldum ve telefonumun yazlımını kendim yeniden yükleyebildim.Umarım sizinde benzer sorununuz var ise sizde sorununuzu halledersiniz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.