Şimdi Ara

K850i LG KF750 Foto Karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
7.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sariyeron

Bu arada KF750 modlanmamış @farukk hocam orjinal driverı

modlanmamış ise çok güzel fotolar çekmiş ozaman
  • Resimlere esato dan baktım büyük hallerine KF750 bariz bir şekilde tam boy resimlerde fark atmış K850 ye. İyi sensor var demekki. Sonylerin alayında hep bir noktalanma oluyor resimlerde (noise değil) tırın olduğu resimdeki metal aksamlara bakarak anlayabilirsiniz.
  • bu karşılaştırmaya çok önceden esato'da bende rastlamıştım. burdaki çekimlerde K850i'nin R1D sürümü kullanılmış, bu sürümden sonra R1E ve son olarak da R1F sürümleri çıktı. özellikle R1E ile birlikte cihazın fotoğraf kalitesinde ciddi değişiklikler meydana geldi. ancak bu fotolara bakarak yorum yapmak gerekirse, KF750 Secret rakibine hiç şans tanımamış. fotolardaki renkler ve keskinlikte Secret gerçekten oldukça üstün, ancak @EXPOXL arkadaşın da dediği gibi Secret fotolarında bariz bir karanlık söz konusu...

K850i fotolarında ise aşırı parlaklık sözkonusu, bunun nedeni tamamen EV dengesi (+,-) ile ilgili. K850i dış mekan çekimlerinde genelde ışığı iyi ayarlayamadığı için EV dengesini ışığın durumuna göre -0,3 & -0,7 de tutmak gerekiyor. ancak yukarıdaki çekimlerde EV dengesi (+,-) ile hiçbir şekilde oynanmamış ve tabii ki fotolar aşırı parlak çıkmış. ayrıca cihazın ilk çıktığı günden bu yana yabancı forumlarda dile getirilen kırmızı renkleri iyi yansıtamama problemine burada da rastlıyoruz. özellikle Kawasaki fotosuna bakarak bunu rahatlıkla görebilirsiniz, o fotoda K850i rakibi karşısında resmen ezilmiş. bu problem son sürüm olan R1F'de de var, ancak bu fotodaki kadar açık değil, son sürümde kırmızı renk konusunda biraz daha iyileştirmeye gidilmiş ama kırmızı renkteki gerçek performansı iyi bir cam driver verecektir diye düşünüyorum...

ayrıca aşağıdaki fotoğraftaki detaya bakarsanız, K850i hiçbir zaman lacivert tonda olan bir rengi bu şekilde atamaz. bu karede Secret bence aşırı abartıya kaçmış, yani burda minibüsün renginin lacivert olması bence çok düşük bir ihtimal, bunu tabii ki kafadan uydurmuyorum. elimde K850i olduğundan bu cihazın lacivert olan bir objeyi bu tonda atamayacağını çok iyi biliyorum.

K850i.........................................................SECRET
     K850i  LG KF750  Foto Karşılaştırması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 8 Eylül 2008; 21:29:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EXPOXL

lg çok karanlık çekiyor ışık azcık yetersiz kalsın çekilen foto gözükmez olacak sanırım

LG gece çekimi, saırım az ışıklı ortamlarda k850'nin performansı daha iyi ancak karşılaştıracak fotoğraflar bulamadım

• KF750 çok karanlık çekmiş, bunu konrast ile karıştırmayın.. Bu nedenle bazı yerler neredeyse tamamen siyah çıkmış, ayrıntıları yok olmuş.
    K850i de ciddi renk bozuklukları var. Açık renklerde hafif sararma ve renklerde solukluk var(olabilir, gerçeğini görmek gerek)

Sonuç olarak ikiside kötü Ancak K850i'nin FW si eski olduğu için bu karşılaştırma hiçbir anlam ifade etmemektedir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: srcannn

k850 ezmiş geçmiş her resimde kabul edelim bunu

Aynen katılıyorum.Gerçek renkleri yansıttığı için
  • @ uzunoğlan

Fotoğraflar hafif karanlık çıkmış olabilir ancak bunun renklerin doygunluğu ile yakından ilgisi yoktur. Kontrast, renkleri daha canlı ve doygun hale getirebiliyor.

FW konusunda LG'nin hangi sürüme sahip olduğunu bilirsek iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 8 Eylül 2008; 22:45:57 >
  • LG gerçekten de zorlu çekiyormuş
  • secret ı ilk gördügüm zamandan beri yazıyorum boyutlarının hakkını veren başka bir cihaz yok ......

düşünün o ince kasaya hem gündüz hem gece oldukca iyi performans veren bir sensör yerleştirmişler
    divx kodekli video kaydeci eklemişler ....
    divx film izletmesini saglamışlar...
    iyi kalitede mp3 çalar eklemişler(3,5mm jak,kulakiçi kulaklık)
    rds radyo eklemişler...
    tamamı harekete duyarlı oyunlar eklemişler....
    dokunmatik kontrol saglamışlar....

ve cihazı karbon fiberle destekleyip 5 yıl garanti vermişler.............

bütün bunları bi nokıa bi sonyericsson yapsaydı 800 civarı bi fiyatla satışa sunarlarmıydı oda var...
  • zorlu derken
  • jeep li fotografta sol üstteki agaca bakın. LG dehiç bisey belli olmuyo. Ama LG de güzel performans sergilemis bence.
  • burdaki 3-5 fotoy göre yorumumda lg nini k850den, k850nin lg den üstün fotolar mevcut, esotoya bakmadım.

tırlı ve motorlu resimde lg ezmiş,
    yeşil pickup resminde de k850i ezmiş.
    bu böle gider ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariyeron

quote:

Orjinalden alıntı: srcannn

k850 ezmiş geçmiş her resimde kabul edelim bunu

Bu fotoğraflara bakıp bu sonucu çıkardıysan en kısa zamanda bir göz doktoruna görünmeni tavsiye ediyorum

düzgün konuşmanı öneriyorum bende k850 renkleri biraz süslü vermiş ama benim böyle hoşuma gidiyor adam akıllı konuşun lütfen

• K850 için, gerçekten başarılı ve diğer Se'lerdeki kadar uğraşılmış camdriverlar çıktığında K850i çok farklı bir alet olacak eminim...

Camdriverın w810i, k790 gibi modelleri ne hale getirdiğini hepimiz gözlemledik ve sırada k850i var
  • ilk kez bi lg modelini foto konusunda begendim gerçekten hoş resimler çekmiş fakat ilk resimlerdeki yesil rengi gerçekten abartmıs su kamyonet olanı diyorum... ama binalı resim ve mini cooper gerçekten çok hoş birde motosikletli resimde güzel hakkını yemeyelim şimdi...

ama k850.den driwer bekliyoruz en acilinden hemde... bu karşılaştırma k790la yapılsaydı belki daha basarılı olurdu =))
  • quote:

Orjinalden alıntı: m35

ilk kez bi lg modelini foto konusunda begendim gerçekten hoş resimler çekmiş fakat ilk resimlerdeki yesil rengi gerçekten abartmıs su kamyonet olanı diyorum... ama binalı resim ve mini cooper gerçekten çok hoş birde motosikletli resimde güzel hakkını yemeyelim şimdi...

ama k850.den driwer bekliyoruz en acilinden hemde... bu karşılaştırma k790la yapılsaydı belki daha basarılı olurdu =))

_extreme_ nin yazdıklarını okumadınız mı? Bu fotoğrafları çeken eski FW li bir K850i.. Son haliyle bundan çok daha iyi çekeceğini düşünüyorum
  • acik ara lg önde,k850 diyenler kendini avutur..
  • ya manzara resmi cok komik sanki 2 farklı gün gibi ya. lgnin resme bakınca hava kapalı bi öğlen vakti, k850nin resme bakıncada akşam üstü bi vakit gibi olmuş hangisi dogru acaba
  • Lg sulu boyayla boyamış resimleri
  • örneklerde LG netlik keskinlik olarak baya üstün görünüyo. ama renk olarak biraz abartı hissettim!

genel olarak LG kamerasının hakkını veriyo. K850i de son sürümde bile cam driver a ihtiyaç var bence!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.