Şimdi Ara

K8N Diamond Amd 3000+ Twinmos DDR 400 1A4T

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diğer topicleri okudum ama genede bir topic açma ihtiyacı hissettim
    K8N Diamond Amd 3000 Venice + 2*512 Twinmos DDR 400 1A4T sistemimde bulunan parçalar,
    O/C denememde ilk olarak ht i 3 çektim ve cpu hızını 230 a çıkardım sistem sorunsuz açıldı.Fakat daha fazla arttırdığımda sanırım ramler 2.85 v vermeme rağmen sisteme açılmadı.Acaba ramlerin max performansını nasıl bulabilirim.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DI2ACULA -- 17 Ocak 2006 14:59:33 >

• öncelikle bu ramlerle voltajı daha fazla veremiyorsan ya boardu değiştir ya da ram'i değiştir.
    2.85 voltla o ramlerle bişey olmaz cunku.
  • O ramlerden bende de var ve voltaj vermeden çok fazla çıkmıyolar.Ben 3.3V ile 255mhz(2.2.2.5)yapmıştım.
  • bence ralerın bıraz cas lerını dusur ve htt yı yukselt cok dusurmussun. fsb X htt carpsnı =1000 seklınde ayarlamay calıs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iron_Maiden

öncelikle bu ramlerle voltajı daha fazla veremiyorsan ya boardu değiştir ya da ram'i değiştir.
    2.85 voltla o ramlerle bişey olmaz cunku.

Alper abi işlemci senin bu arada :) biliosun dimi birde bana işlemciyle aldığın değerleride yazarsan iyi olur :)saygılar...

daha yeni toparladım hevesimi kursağımda bırakmayın :) ram ve board mu değiştirecem şimdide :)

yok mu çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DI2ACULA -- 17 Ocak 2006 15:07:05 >
  • sen ram ve bourdunu değiştirme bende ilk oc denemem de banada bu şekilde denilmişti. ama aralarında birisi gercekten biliyordu ve dediki. bu oc sorunun senin anakarttın sata cıkısından ve agp slotundan. ve ram bölenlerinden. bu sorunu cözebilmemn için ilk önce anakartında bulunan sata slotlarından sadece işlemciye yakın olan ikii slotu kullan demişti. sonrdddda ram bölenlerini 333 mhz ye getir ve 2.75 v geçme ve agp frekansını 67 yap. agp frekansını 67 yapmanınsebebi ise 66 iken oc cektiğinde agp frekansı değişiyor. 250 yaptığında fsb yi 85 fsb lerde geziyor bunun için 67 yaptığında fsb 67 de sabitleniyor. daha sonrada ht yi 3 yap . ben bu ayarlarla 230 değil 225 de kalmıtım o kişinin söyledikleri sayesinde 280 i gördüm. su an 270 de 1.65 voltta full stabil sistemi kullanıyorum. kardeşim saatlerce sims 2 oynuyor. ben tüm hafta sonu hem müzik acık sekilde hemde most wanted ta songaz kökleye kökleye geziyorum. umarım bu ayarlar sende de başarılı olur. aa unutmadan ram slotlarından cpu ya yakın olan slotları kullan.

• petro85 : bu teoriler malesef arkadaşı boarduna uymuyor cunku onda agp slotu yok pci ex slotu var.

dracula :
    hehe hatırlamıyorum ki hangi 3000 idi o
    ama bende 2.7den asagı calisan 1 tane venice olmuştu onu da bilgisayarcıya vermiştim.
    senki en az 300 x 9 = 2.7 ghz stabildir.
    1.5v ile olanı heavyweight'e vermiştim.
    seninki 1.6 veya 1.65 volt ile sanırım.

sen 1.6 ver stabil olmazsa 1.65 ver o da olmadı 1.7 ver daha fazla verme ama yeterli.
    sogutucun da iyiymiş.

senin board'un bu konularda çok fazla iyi deneyim yok en azından ben görmedim.
    dene bakalım ram ayarlarını düşürüp. önce işlemciyle ilgili stabiliteyi kazan sonra da ramleri denersin.

2.85den fazla ram voltaj vermiyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

petro85 : bu teoriler malesef arkadaşı boarduna uymuyor cunku onda agp slotu yok pci ex slotu var.

dracula :
    ama bende 2.7den asagı calisan 1 tane venice olmuştu onu da bilgisayarcıya vermiştim.

sen 1.6 ver stabil olmazsa 1.65 ver o da olmadı 1.7 ver daha fazla verme ama yeterli.
    sogutucun da iyiymiş.

dene bakalım ram ayarlarını düşürüp. önce işlemciyle ilgili stabiliteyi kazan sonra da ramleri denersin.

Maalesef ramlere 2.85 ten fazla veremiyorum :(
    Bu arada patriot ramler de geldi fsb yi 250 ye çıkarıp htt yi 4 e getirdim ama makinam açılmadı.Cpu voltajını yükselttim 1.59 gene yemedi,acaba başka bir değişiklik daha mı yapmam gerekir agp davası gibi pci-e ile ilgili yapmadığım eksik bi ayarla alakalı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DI2ACULA -- 21 Ocak 2006 16:36:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DI2ACULA

quote:

petro85 : bu teoriler malesef arkadaşı boarduna uymuyor cunku onda agp slotu yok pci ex slotu var.

dracula :

sogutucun da iyiymiş.

Maalesef ramlere 2.85 ten fazla veremiyorum :(
    Bu arada patriot ramler de geldi fsb yi 250 ye çıkarıp htt yi 4 e getirdim ama makinam açılmadı.Cpu voltajını yükselttim 1.59 gene yemedi,acaba başka bir değişiklik daha mı yapmam gerekir agp davası gibi pci-e ile ilgili yapmadığım eksik bi ayarla alakalı olabilir mi?

HTT çarpanını 3 te denermisin bide.

• o mobo dan ne köy our nede vilayet özeelikleri güzel ama oc yeteneğii kocaman bir 0
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

o mobo dan ne köy our nede vilayet özeelikleri güzel ama oc yeteneğii kocaman bir 0

hevesimi kırmayın şimdi birde anakart değiştirtmeyin bana :(
    bu arada oem htt 3 yaptım gene olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DI2ACULA

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

o mobo dan ne köy our nede vilayet özeelikleri güzel ama oc yeteneğii kocaman bir 0

hevesimi kırmayın şimdi birde anakart değiştirtmeyin bana :(
    bu arada oem htt 3 yaptım gene olmadı.

Dosdum istersen forumda yada baska yerlerde arasdırma yapma o boardd hatta Msi Boardlar tam oc özürlüler! Am kartın diğer öözellikleri basda ses olmak üzre güzel orasıda ayrı mesele tabii canım DI2ACULA pm'ime cevap ermedin olumlu yada olumsuz cevabını bekliyorum söyliyim!

• pm gelmediki hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.