Şimdi Ara

kabin hesaplama programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10 luk pimaş dedim ama hesaplarıma göre tam 102mm olması gerekiyor iç çapının. Farklı çapta bir boru alırsan bana bildir tekrar hesaplayayım. Bu şekilde 40Hz F3 elde ediyorsun. Bu fena sayılmaz. Ama dediğim gibi satma imkanın varsa hemen sat ve JBL al...
  • çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten çok yardımcı oldun son bir soru soracağım ben wooferi 35*35 yüzüne yerleştirdim şu dediğin 7.5 cm olayı kafamı karıştırdı yani ben bu portu yan yüzlere yerleştirmiyi mi?? eğer woofer yüzüne yerleştir diyorsan bu 7.5 cm olayı bu işi bozuyor tek seçenek arka taraf kalıyor -wooferi ön yüze koyduğumu düşünürsek- bir de şöyle bir şansım da var bu ön kapak kapağından bir tane daha kestirebilirim yani wooferi 35*50 yüzlerinden birine alabilirim. Ne önerirsin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 9 Mart 2007; 19:34:28 >
  • Arka tarafa koyabilirsin. Ya da 50x35 yüzeylere de koyabilirsin önemli diil. Önemli olan portun giriş ağzının herhangi bir yüzeyden en az 7.5cm uzakta olması. Farketmez anlıycaan. Hangisi sana uyuyorsa onu yap.
  • çok teşekkür ederim arkadaşım şu durumda sadece portun enini değiştireceğim sonuçları sana bildiririm buradan
    Aslında yeni aklıma geldi ama yine de sorayım anlayan insan bulmak zor kusura bakma şişirdim kafanı da ama portsuz kabin düzsem nasıl olur ben kuvvetli bas istemiyorum sadece dengeli ve net bir bas istiyorum ne dersin portsuz kabine??
  • Portsuz kabin ya da teknik terimiyle "sealed enclosure" çok daha düzgün sonuç verecektir, bu tartışılmaz. Ayrıca SPL olarak da portlu kabinden farkı yoktur. Sorun derin baslarda ortaya çıkar. Kapalı kabinler, kabin ölçüsüne çok da bağlı olmadan genellikle 50-60Hz civarında F3 yani alt kesin frekansı verir ve faz cevabı lineerdir yani aldığı sinyali evirip çevirmez, sen de dinlemek için uygun yer aramazsın. Ama senin alet, şu kullandığın kabinle yaklaşık 73 Hz de -3dB kayıp veriyor, çok tavsiye edebileceğim bir kabin türü olmaz senin için. Ama şansın şu ki kabinini delmeden önce deneyip sonuçtan memnun kalmazsan portlu yapabilirsin.
  • çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun dostum en kısa zamanda deniyip sonuçları bildireceğim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.