Şimdi Ara

Kablo Kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç gün önce vatan bilgisayardan 15 mtlik network kablosu aldım. üzerinde cat 5e yazıyor ama 10 tl olduğu için bana pek kaliteli gelmedi. fiber 10 mb kullanıyorum bağlantıyı. ama şöyle birşey farkettim. bazen idm ile 1300 kb lara ulaşsam da sıkça hızda düşmeler oluyor. genel olarak 400-600 arası seyrediyor. sppedtest denedim ama hiç anlamlı sonuçlar vermiyor. ankara serverında 10 mb in üzerine çıktığı da oluyor 4 mb gösterdiği de. ankarada 4 mb gösterirken eskişehir serverında 10 mb çıkıyor. sorum şu hızdaki bu dalgalanma kablo ile ilgili olabilir mi? kablo kötü desem hiçbir zaman o hızları görmemem lazım idm de gibi geliyor bana. sitede genelde fiber kullanıldığından hatta yüklenme olduğunda kablo kalitesizliğinden dolayı hız kaybı olur mu? kısacası sorun kabloda mı yoksa fiber de mi?
    teşekkürler

NOT: kabloda olduğu söylenirse tavsiye edebileceğiniz kablo nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 13 Kasım 2010; 18:50:22 >

• 15 mtlik ethernet bağlantısında böyle sorunlar yaratmaz. Hemde 10mbps bağlantı için hiç olmaz.

Speedtest sonuçlarındaki tutarsızlık normal birşey. Sizin orada yaptığınız testler internetinizin mutlak hızını ölçmez. Sizin ile hedef sunucu arasındaki bağlantı hızınızı ölçer. Bu hedef sunucunun yoğunluğuna, o sunucu ile aranızdaki hattın yoğunluğuna gibi birçok şeye bağlıdır. Aynı ildeki bir sunucuyla iletişiminiz 2mbps çıkarken başka bir sunucuyla bağlantınız 12mbps çıkabilir....
  • cevap için teşekkürler speedtest e çokta takmıyorum ama downloadda da değişik hızlar alıyorum. kabloda sorun olmaz diyorsanız o zaman tek seçenek fiber değişik zamanlarda dalgalanma yaratıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sinyal kalitesi
    7 yıl önce açıldı
    IPTV Görüntü Kalitesi
    geçen yıl açıldı
    Tivibu uydu görüntü kalitesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.