Şimdi Ara

kablo modemi kablosuz yaptım ancak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uydunet kablolu modemi airties rt-205 i access point olarak kullanarak kablosuz yaptım ancak bir tek benim bilgisayarımdan veri akışı olabiliyor telefonlar görüyor bağlanıyor ancak veri akışı olmuyor, arkadaşın laptop u ise sınırlı bağlantı olarak görüyor ve bağlanmıyor. sorun ne olabilir sizce? bu arada benim bilgisayarım win 8.1 arkadaşın ki ise xp bununla alakalı bir durum olabilir mi? bunla alakalı ise telefonla bağlanamamızın sebebi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: gitaristann

arkadaşlar uydunet kablolu modemi airties rt-205 i access point olarak kullanarak kablosuz yaptım ancak bir tek benim bilgisayarımdan veri akışı olabiliyor telefonlar görüyor bağlanıyor ancak veri akışı olmuyor, arkadaşın laptop u ise sınırlı bağlantı olarak görüyor ve bağlanmıyor. sorun ne olabilir sizce? bu arada benim bilgisayarım win 8.1 arkadaşın ki ise xp bununla alakalı bir durum olabilir mi? bunla alakalı ise telefonla bağlanamamızın sebebi nedir?

airtiese varsayılan ağ gecidi ve birinci dns yi kaynak modem ip verdinizmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 8 Ocak 2014; 21:17:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adsl ayarlarından dhcp yapıp varsayılan ağ geçidi veriyoruz ama olmuyor diğer dediğini bulamadım biraz açarmısın kardeşim
  • quote:

adsl ayarlarından dhcp yapıp varsayılan ağ geçidi veriyoruz ama olmuyor diğer dediğini bulamadım biraz açarmısın kardeşim

modemle işiniz yok dediklerim airties için geçerli
  • tamam kardeşim bizde airties den bakıyoruz zaten ama bulamadık mesela 3. dns açık sadece diğerlerini değiştirtmiyor
  • quote:

tamam kardeşim bizde airties den bakıyoruz zaten ama bulamadık mesela 3. dns açık sadece diğerlerini değiştirtmiyor

iyisimi siz airtiesi sıfırlayıp kaynak modem aralaığında farklı bir ip verin

firewall kapalı olsun

dhpc yi relay yapıp kaynak modem ip yi vereceksiniz ve yine dns bölümünü manuele alıp birinci dns yi kaynak modem ip verip diğerlerine çalışan farklı dns adresi verebilirsiniz

wifi isim ve şifreyi belirleyip modemden gelen kabloyu airtiesin lan portundan birine takıp yayın yapın
  • gitaristann G kullanıcısına yanıt
    Dostum selam,

Malesef uydunet modemlerin birden fazla bilgisayara aktarımı RT-205 ile olmuyor. Bunun sebebi RT-205 modemin ADSL Router olması. Yani WAN portuna sahip olmaması.

Uydunetin verdiği bazı modellerde kablosuz ağ özelliği oluyor. Bu modemlerin içinde NAT ve Routing özelliği olduğu için WAN IP'ni LAN IP' ye çevirebiliyor. Eğer öyle bir modemin olsaydı RT-205'i AP modunda çalıştırabilirdin...Ama anlaşılan senin elindeki 1 bilgisayar bağlantısına izin veren bir model. Bunu uydunet'in çağrı merkezini arayarak teyit edebilirsin.

Şu an senin ihtiyacın bir Router cihazı alıp, kablolu gelen yayını kablosuz birden fazla bilgisayara yaymak olacaktır. Örneğin AIR-4340 gibi...Fabrika ayarlarında router modunda geliyor. Takıyorsun çalıştırıyorsun işlem bitiyor.

RT-205 ile nekadar uğraşsa da malesef olmaz... Zaman kaybetme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdhcp

Dostum selam,

Malesef uydunet modemlerin birden fazla bilgisayara aktarımı RT-205 ile olmuyor. Bunun sebebi RT-205 modemin ADSL Router olması. Yani WAN portuna sahip olmaması.

Uydunetin verdiği bazı modellerde kablosuz ağ özelliği oluyor. Bu modemlerin içinde NAT ve Routing özelliği olduğu için WAN IP'ni LAN IP' ye çevirebiliyor. Eğer öyle bir modemin olsaydı RT-205'i AP modunda çalıştırabilirdin...Ama anlaşılan senin elindeki 1 bilgisayar bağlantısına izin veren bir model. Bunu uydunet'in çağrı merkezini arayarak teyit edebilirsin.

Şu an senin ihtiyacın bir Router cihazı alıp, kablolu gelen yayını kablosuz birden fazla bilgisayara yaymak olacaktır. Örneğin AIR-4340 gibi...Fabrika ayarlarında router modunda geliyor. Takıyorsun çalıştırıyorsun işlem bitiyor.

airtiesde zaten arkadaki porta statik ip atayinca wan portu olarak router gibi kullanabilir gibime geliyor ap olmazsa

zaten airtiesde 4 port modellerde fabrikasyon portlarin hepsi landir bildiğim kadarıyla gerekli ayari yapinca portun birisi wan olarak kullanilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 9 Ocak 2014; 11:44:18 >

• Evet, yeni modellerde 4. port üzerinde ayrıca WAN yazıyor. Yani aynı zamanda router olarak da kullanılabiliyor ama RT-205 eski ve tek portlu modem olduğu için bunun router olması mümkün olmuyor malesef.
  • quote:

Evet, yeni modellerde 4. port üzerinde ayrıca WAN yazıyor. Yani aynı zamanda router olarak da kullanılabiliyor ama RT-205 eski ve tek portlu modem olduğu için bunun router olması mümkün olmuyor malesef.

router olarak hic deneme yapmadım teoride şöyle olsa acaba olmazmi

modem 192.168.1.1 olsun

rt 205 in lan ip 192.168.2.250 olsun

routing bölümündende 192.168.1.2 wan ip versen kendi dhpc si vasıtasıyla 192.168.2.xx diye nete cikamazmiyiz

normalde router mantigi bu ama destegi yoksa yapacak birsey yok

• Yok dostum, malesefki olmuyor... :(
  • quote:

Yok dostum, malesefki olmuyor... :(

yapacak birsey yok o zaman

• quote:

Dostum selam,

doğru söylüyor bir yerde böyle bir konuya denk gelmiştim uydunetin modemlerinde böyle bir sıkıntı varmış yani ben öyle duydum.

• hepinize teşekkürler arkadaşlar bir çok forumda tartışma konusu olmuş zaten burda da bir başlıkta yapılabileceğini söylenmiş ve resimli anlatım yapılmış ama olmadı malesef biraz daha araştırıcam birşeyler bulursam burada paylaşırım.
  • arkadaşlar router almaya karar verdim ancak bazı yerlerde access point özelliği olması gerekiyor demiş access point özelliğinin olmasına gerek var mı şu işimi görmez mihttp://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wr740n-5-dbi-antenli-4-port-150mbps-kablosuz-router/productDetails.aspx?productId=bd132044&categoryId=60001272&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.dinamik&gclid=CJSq5dO7l7wCFYJP3godwk4A6Q bu arada admine sorum verilen cevaplar niye silindi ?

• routerın access point özelliğinin olmasına gerek var mı peki
  • quote:

routerın access point özelliğinin olmasına gerek var mı peki

kablo gireceksen ap olarakda is gorur normalde cihaz router

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.