Sarı kablo sadece CVBS yani kompozit video taşır altın ve hama olması çok çok az bir fark yaratsa bile 72 CRT de bir fark görmek imkansız olabilir. Tek sarı bağlantıdan RGB çıkışı olmaz, RGB istiyorsan SCART konnektöründen full bir scart kablo ile bağlantı yapmak zorundasın ki zaten TV scart desteklemiyor diyorsun. Ama 72 sony CRT de scart bile olmaması çok ilginç geldi?
quote:
Orjinalden alıntı: hdmi 1.3
arkadaşlar bende 72 ekran sony crt tv var tv de scart giriş olmadığı için sarı,kırmızı,beyaz kablo ile tv ye giriş yapıyorum receiver dan aynı şekilde çıkıyor piyasada 2-3 ytl ye alacağınız belki o kadarda etmez kullandığım kablo. Geçenlerde 28 ytl ye hama yalnızca sarı kabloyu aldım görüntüde hiç birşey fark etmedi benim tv crt belki lcd de fark edebilir bilmiyorum ayrıca receiver den CVBS veya RGB yaptığımdada birşey değişmedi. beşkide kaynak cihazdan gelen görüntü kalitesi yetersiz ondan dolayı birşey fark etmiyordur.
arkadaşlar benim sony KDL 40S2510 lcd de rgb desteği illa ki vardır da zaten kitapçığında da yazıyodu yanlış hatırlamıyorsam fakat receiver da iki scart yuvası var(tv ve vcr) şu an tv ye takılı sadece onun rgb desteklediğini sölediler ama ben ondan bile şüpheliyim cihaz sunny AT 7011 DCI
Sunny nin sistem özellikleri menüsünde RGB seçeneği varsa ve seçilebiliyorsa tv scartından RGB alabilmen lazım. Yoksa sadece CVBS verebiliyor olabilir.
evet sistem özelliklerinde rgb seçilebiliyo şu an bende cvbs seçili fakat böle daha iyi gibi görüntü,tabi şu monster altın uçlu kablom gelince rgb ye alıcam o zaman heralde fark olur diye düşünüyorum
Digiturk -> Toshiba 40XF350 LCD TV ye scart=scart bağlantı için Profigold PGV7000 mi yoksa PGV7392 mi alayım? Karar veremedim.
NOT:Digiturk Plus a geçince PGV10001 kullanacağım.
valla benim monster kablo geldi dün bağladım hiçbirşey değişmedi hatta daha bile bozuldu diyebilirim çok sinir oldum en iyisi component destekli bi receiver alıp component kabloyla bağlamak bu scart falan olayı yalan oldu
quote:
Orijinalden alıntı: swirl
valla benim monster kablo geldi dün bağladım hiçbirşey değişmedi hatta daha bile bozuldu diyebilirim çok sinir oldum en iyisi component destekli bi receiver alıp component kabloyla bağlamak bu scart falan olayı yalan oldu
konuyu hortlatıyorum şu sebepten teledünya hd setup box a bağladığım hdmi kablo bozulmuştu bugün gittim monster aldım kafama bir şey takıldı sanki eski eyeq marka hdmi kablom daha net görüntü veriyordu lcd tv de banamı öyle geliyor yoksa boşunamı para bayıldım
2 tane lcd üzerinde de test ettik sanırım bizdeki moster kablo ya eski teknoloji olduğundan yada kötü bir kablo olduğundan memnun kalmadık geri veriyorum bugünmonster 300 hdmi kablo 1 mt olanından sakıl almayın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme