Şimdi Ara

KABLO TAVSİYESİ LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynı kablo setini, tamamıyle aynı sıkıntıları çekerek, sistemime bağlamıştım ama ses ile ilgili hiçbir sorun yaşamamıştım ve yaşamıyorum, tahminim izlemiş olduğun filmin surroud efektleri zayıf, netten indirdiğin şu demolar işi çözecek bence
    "Bourne Supremacy" olsa da elinde izlesen, filmin başında surroundlar o kadar aktif ki, sürekli dalga sesleri geliyor sağdan soldan, neredeyse deniz tutuyor insanı, bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim (Ben 605 in ilk ayarlarını bu sahnelerde yapmıştım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

sıkışık ise arka taraf yapabılecek bısey yok .bılırım o karısıklıgı . haklısın . banana kullanmak ıyı olabılır o zaman . ama en onemlısı kabloların bırbırıne temas etmesı çıplak ıken o zaman sakatlık cıkabılır biliyosun .

Eve tbiliyorum sevgili hakan en korktuğum konuşların basında geliyor, arka kısım o kadar karışık ki çıplak kablo baglasam yarın obur gun ne olur bilemiyorum.

Ve hala bir banana arayışı içindeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Sevgili Oronra,
    Aynı kablo setini, tamamıyle aynı sıkıntıları çekerek, sistemime bağlamıştım ama ses ile ilgili hiçbir sorun yaşamamıştım ve yaşamıyorum, tahminim izlemiş olduğun filmin surroud efektleri zayıf, netten indirdiğin şu demolar işi çözecek bence
    "Bourne Supremacy" olsa da elinde izlesen, filmin başında surroundlar o kadar aktif ki, sürekli dalga sesleri geliyor sağdan soldan, neredeyse deniz tutuyor insanı, bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim (Ben 605 in ilk ayarlarını bu sahnelerde yapmıştım)

Sevgili @amf23 bunu soylediğin iyi oldu elimde "Bourne Supremacy" nin HD DVD si mevcut ama hiç kale alıpta test etmemiştim

DTS ve DOLBY demolarda inmek üzere hepsini birden teste tabi tutucam.

Bu arada senin de dedigin benimde yaşadığım gibi cidden zor bir baglantı gerçekleştirdim. Kablolar anfinin arkasındaki baglantı noktalarıyla az temas ediyor korkum bundan aslında, sanki daha cok temas noktası olsa daha saglıklı ses alıcakmışım gibime geliyor.

Kabloların uçlarına öle abidik gubidik şeyler baglayacaklarına çıplak bıraksalarmış daha iyiymiş yada banana baglasalarmış keşle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 11 Ağustos 2008; 19:53:15 >

• ben bu setin performansını beğenmediğim için söküp hama 1.5luk bakır kabloları geri takmıştım,scart hariç kabloları 1 ay sonra isteyene gönderebilirim.tech link ya da profigold 4mmlik nasıl olur acaba,srcde van del hullar vardı gözükmüyorlar artık.
  • DTS demo videolarım indiler ve test için sistemin başına oturdum, "Bourne Supremacy" HD DVD sini aldım yanıma bi güzel başladım sistemi test etmeye.

Meğer asıl problem transformers daymış da haberim yok. Filmin geneline frontlar hakim diyebilirim. Surroundlar nadiren devreye giriyor. Kısacası test için doğru film degilmiş.

DTS demo dvd sini takınca bir anda ortalık şenlendi Gerçi hala rear larda kullandığım eski fronlarımı begenmiyorum. anfi üzerinden +5 db bindirmeden rear lar parlamıyor ve efektler vasat kalıyor. Yarın gözümü karartıp rear lara giden kabloların uçlarındaki o dandini zımbırtıları çıkarıcam. Çıplak telle deniycem bakalım +db vermeden rear lar parlayacakmı?

Bu arada setteki kablolardan bende scartı begenmedim sevgili @snoopdogg . Nedendir bilinmez ama kanal logoları alt yazılar vs.. gibi şeylerin kenarlarında inanılmaz pixel sorunları yarattı. Setin içinden çıkan scart kablonun yarısı kadar kalınlıkta olmasına ragmen eski scart kablom daha iyi görüntü verip seste problem yaşatıyorken setin içindeki monster scart seste başarılı görüntüde zayıf olduğunu düşünüyorum. Keşke biryerden PGR7000 bulsamda önce bir denesem.

• Sorunun çözüldüğüne daha doğrusu durumun netleştiğine sevindim, bu arada yine de sen bilirsin ama, uçlardaki konnektörleri çıkarsan da bi fark olmayacak, uğraşma bence, bende de surroundlar front ve centerlardan 3-4db fazlaya ayarlı ki normali de budur diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Sorunun çözüldüğüne daha doğrusu durumun netleştiğine sevindim, bu arada yine de sen bilirsin ama, uçlardaki konnektörleri çıkarsan da bi fark olmayacak, uğraşma bence, bende de surroundlar front ve centerlardan 3-4db fazlaya ayarlı ki normali de budur diye biliyorum.

Sevgili @amf23 yani rear lardaki alçak sesin kabloyla ilgili olmadığını mı soyluyorsun. Eğer dediğin gibi bi fark olmayacaksa saglıklı bir banana alana kadar kablo uçlarındaki zımbırtıları çıkarmıycam.

Ve enteresandırki sanki center hop. varmışcasına berrak ve duyulur diyaloglar var. Hiç center eksikliği yaşamıyorum şu an, gerçi gece olunca sesi kısman icap ettiğinde durumlar degişektir ama.. normal saatlerde problem yok. Birde sesi kısarak deniycem bakalım diyalogların duyulması zorlaşıcakmı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.