Şimdi Ara

kablolu modem ile kablosuz ağ kurulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hemen olur mu öyle şey demeyin? Sorum şu arkadalar: Şimdi benim iki adet laptopum var ve ikisi de wirelessli. bunlardan birini kablo ile modeme bağlayaıp daha sonra kablosuz ağ kurnak nünkün müdür acaba? şayet mümkün ise modeme bağlı olan laptop üzerinden internet paylaşımı yapılabilir mi Lütfen bilen arkadaşlar cevaplasın ve cevaplayan arkadaşlar nasıl yapılacağını (şayet mümkünse) anlatırsa başvurulacak son derece yararlı bir kaynak olur kanısındayım...

• evet bunun için özel aletler, kartlar gerektiriyor ama iki bilgisayarınızın da aynı anda açık olması lazım şu konuya bakabilirsiniz ( aşağıdaki konuda karttan bahsetmiş bunun usb den takılanı da var sistem aynı)

http://forum.donanimhaber.com/m_5936730/tm.htm
  • Merhaba,
    Yapmak istediğiniz şey notebooklardan birini internete bağlayıp diğeri ile arasında kablosuz bağlantı kurup internet paylaşmak ise eğer istediğinizi yapmanız mümkündür.

Yapılacak işlemler: Notebooklardan birini ethernet kablosu ile internete bağlayın. Bu notebookta Ağ bağlantıları bölümünde ilgili ethernet kartının özelliklerine girip interneti paylaşın. Daha sonra her iki notebooku kablosuz ağ kartı vasıtası ile Ad-Hoc denen yöntemle birbirine bağlayın. Bu aşamadan sonra diğer notebookta da internete girebilirsiniz. Ad-Hoc için forumda bir arama yapın.
  • aslında ad-hoc bağlantısını dün kurmayı başardım ancak henüz interneti paylaştırabilmiş değilim. oysa Tüm adımları uygulamıştım. kısacası şu an iki laptop arasında kablosuz olarak paylaştırılan sürücülere erişebiliyorum. modeme bağlı laptop ile internete de girebiliyorum, ama modeme bağlı olmayan laptop ile bir türlü wireless üzerinden internet bağlantısı sağlayamadım. Bu arada çok net ifade etmemişim. modemim kablolu modem, yani wireless özelliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhe -- 25 Ağustos 2009; 11:47:07 >
  • İnternete girişi olan notebookta paylaşımı yapmadınızmı/yapamadınız mı? İşletim sistemi nedir?
  • her iki bilgisayarda da internet paylaşım özelliğini aktifleştirdim ama nafile. notebokkun birinde xp prof diğerinde xp home mevcut.
  • İnternet paylaşım işini nasıl yaptınız?
    Paylaşım olayı sadece internete direkt girişi olan bilgisayarda yapılacak, diğer bilgisayarda paylaşım yapılmayacak. Birde paylaşım sırasında, sistemde sanal veya gerçek olarak 2'den fazla ethernet kartı varsa internet paylaşımının hangi kart üzerinden yapılacağını da belirtmeniz lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsi geçen windows özelliği bence onunla ilgili değil..

yapmanız gereken. bir tane Access point almak...
  • Access point almak derken??? benim bilgisayarımda o özellik yokmu. nasıl anlarım olup olmadığını
  • acces point bir cihaz sizin laptopunuzun böyle bir özelliği olduğunu sanmıyorum alıcaksınız bu acces pointi usb ye takıcaksınız daha sonra onunla birlikte bir wireless agı kurcaksınız ve diğer laptopunuz da bu cihaz üzerinden bağlanıcak
  • hmm o zaman en mantıklısı galiba wireless modem almak gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhe -- 31 Ağustos 2009; 15:50:07 >
  • wirelles modem olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.