Şimdi Ara

Kablonet CGN Havuzundan Çıkmak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
15
Favori
44.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ben superonline fiber 50mbps tarife kullanıyorum hız testinde 60 mbps 7 ms ping alıyorum aktif olarak oyunlarda Lol 10-13 arası ping alıyorum Pubg Pc Steam 30-45 ping alıyorum Csgo 30-50 arasında ping alıyorum CGN havuzunda olduğumu fark ettim net ile alakalı hiç sorun yaşamadım CGN havuzundan çıkmak bana bir fayda sağlar mı bilgi verebilir misiniz?
  • Bu konuyu görüyorum bayadır, şimdi kontrol ettim modem ve görünen ip farklı. Oyun oynamam, download hızında bir sorunum yok, 24 mbps için neyse o. Bu konuyu görmesem bilmem bile cgn havuzundayım. Çıkmam gerekir mi?
  • Cgn havuzundan çıkmama rağmen açtığım port kapalı gözüküyor
  • Arkadaşlar bu CNG nedir. Ve olup olmadığımı nasıl anlayabilirim. Uzun süredir sabit ip kullanıyorum. 194.. ile başlıyor. Yaklaşık 1 sene önce ip adresim değiştirdimi ve 194 ile başlayana geçirilen bir mesaj almıştım. Eğer öyleyse hemen düzelttireyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni abone olacakları talep etmeleri durumunda bu CNG havuzundan çıkartıyorlar mı?
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt
    abone olmadan CNG havuzunda mısın bilemezsin. abone olurken CNG ip istemiyorum şartıyla mı abone olacaksın tam anlamadım. Böyle birşeyi kabul ederler mi bilmiyorum ama ben bi kere bu havuza almışlar talep ettim 1 gün içinde çıkardılar. zorluk çıkarmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kacanga

abone olmadan CNG havuzunda mısın bilemezsin. abone olurken CNG ip istemiyorum şartıyla mı abone olacaksın tam anlamadım. Böyle birşeyi kabul ederler mi bilmiyorum ama ben bi kere bu havuza almışlar talep ettim 1 gün içinde çıkardılar. zorluk çıkarmıyorlar.
    Teşekkürler hocam. Havuza girdikten sonra çıkabiliyorsak sorun değil. İş dolayısıyla IP üstünden bilgisayara bağlanılması gerekecek CGN olunca bağlantı sağlanamıyor. Abone olurken sabit IP talep etmeyi düşünüyorum sabit IP alırken CGN IP istemiyorum desem yeterli oluyor mu?
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Statik ip alırsan Aylık 5 tl ücret ödersin ve cgn ip alma ihtimalin ortadan kalkmış olur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 15 Haziran 2020; 16:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kacanga

Statik ip alırsan Aylık 5 tl ücret ödersin ve cgn ip alma ihtimalin ortadan kalkmış olur zaten
    5 lira sorun değil hocam, IP sabit olsun ve CGN IP olmasın benim için yeterli. Gündüz mesai saatleri içinde 100 mbit sorunsuz çalışıyorsa kablonet benim için fazla fazla yeterli olacak.
  • Ben de CGN IP den çıkmama rağmen port açamıyorum arkadaşlar bunun için illa statik IP mi almak gerekiyor yoksa modemle ilgili bir problem midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: funksoulbrother

Ben de CGN IP den çıkmama rağmen port açamıyorum arkadaşlar bunun için illa statik IP mi almak gerekiyor yoksa modemle ilgili bir problem midir?
    Bende de CGN IP yok yine de port açamıyorum. Kapalı görünüyor. Netmaster ve türksat ikisi de kabullenmiyor hatayı.
  • Portu açtıktan sonra kullanmak istediğiniz uygulama açıkken de test ettiniz mi hocam? Uygulama kapalıyken test ettiyseniz port kapalı gözükebilir. Port checker siteleri uygulama kapalıyken test yapınca kapalı gösteriyor. Test yaparken uygulamanın o sırada portu kullanması lazım, kullanıyorsa o zaman port açık gösteriyor. Örneğin ben açtığım portun açılıp açılmadığını anlamak için torrent'i kullanıyorum. Torrent uygulamasına port olarak açtığım port'u giriyorum ve bir torrent indirmeye başlıyorum. Bu sırada port açık gözüküyor. Torrent uygulamasını kapatınca port kapalı gözüküyor. Sizde de bu şekilde deneyince açık gözüküyorsa port açılmıştır hocam, sorun yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru söylüyorsunuz, portun açık görünmesi içi kullanılıyor olması lazım. Fakat bildiğim kadarıyla port checker siteler de bu mantıkla çalışıyor. Yani portu kullanıp açık olup olmadığını test ediyor.
  • Valla tam emin değilim hocam. Sanırım test siteleri o sırada anlık olarak porttan veri geçip geçmediğine bakıyor. Port kapalıysa haliyle veri geçmiyor, site kapalı gösteriyor. Port açık ama o sırada veri geçmiyorsa da kapalı gösteriyor Zamanında bayağı kafamı karıştırmıştı bu olay. Port açıyorum, site kapalı gösteriyor. Torrent uygulamasının kendi testini deniyorum, orda açık gösteriyor. Hangisi doğru derken torrent'te indirme yapıyorken test yaptım, o zaman sitede de açık gözüktü Ondan sonra dedim bu test siteleri sadece port kullanılıyorken açık gösteriyor, diğer zamanlarda port açık olsa bile kapalı gösteriyor.

• Merhaba arkadaşlar,

Internet, modem vs sistemlerinin çalışmasıyla ilgili kısıtlı bilgi sahibi olduğum için sacma sorular soruyorsam mazur görün. Ancak bilgisi ve tecrübesi olan arkadaslara birkac sorum olacak.

Ben turksat abonesiyim yıllardır ve internette düzenli yayın yapmaktayım(twitch). Normal şartlarda gayet hızlı ve memnun olduğum bir internetim var. Download ile bir problemim yok zaten cok asırı da kullanmıyorum ama yayın yaptıgım icin upload ile oluyor genelde işim. Upload hızım normal sartlarda bana veriler 5mbps ve genelde bu hıza kadar ulasabiliyordum uzun süredir ancak 1.5 ay önce ansızın çok aşırı bir anlık hız dalgalanması basladı uploadımda. Yayın ayarlarım 4mbps olarak ayarlı oldugu icin anlık olarak 4mbps-500kbps arasında rast gele degerler olarak her daim zigzag grafigi seklinde stabil olamayan bir duruma geldi. Anlık upload hızımı takip ettigim bir test yayını olayım da var günün bazı saatlerinde ip gibi dümdüz upload cizgisi 4mbpsde, bazı saatlerinde cok ufak dalgalı 4mbps-3.7mbps arası gibi ve bazı saatlerinde ise tamamen kalp atısı gibi asırı dalgalı 4mbpsten 500 kbpslere kadar düsüyor ve sürekli devam ediyor sonra belli bir saatte tekrardan birazcık düzeliyor veya gayet düzgün hale geliyor vs. Belirli bir stabilite yok yani. Yaklaşık 15 gün boyunca 9-10 arıza kaydından sonra ki bu süre zarfında bana modeminiz de bozuk dendi(ki degil cünkü evimde aynı hanede ailenin diger bireyleri kullansın diye düşük hızlı olan baska bir üyelik var, bu dalgalanma onda da test edince var), upload yaptıgınız platform bozuk da dendi( bu da degil cünkü bilgisayarıma telefonumu(vodafone) internet paylastırıp baglayıp test yayını yapınca hicbir sıkıntısız zerre dalgalanma olmadan oluyordu) o dendi bu dendi. Muhtemelen bilgisiz ekiplere denk geldik ama 2 haftanın sonunda kavga gürültü en son asagıda kapı önündeki türksat kutusunun orda bir calısma yapıldı cekicli vurdulu kırdılı ve ondan sonra problemim düzeldi 1.5 aylıgına. Dümdüz ip gibi bir grafikle 4mbps hızla sıkıntısız upload hızı ve yayında hicbir problem olmadan devam ediyordum.

Taa ki tekrardan bu problem 2 gün öncesi baslayana kadar. Müşteri hizmetleri ve ekiplerle tekrardan papaz olmadan önce, kendi capımda bayagı bir arastırma yapayım dedim bilgilenebilme adına ve bu bahsedilen "CNG havuzu" olayına denk geldim. Denilenler gibi kontrol edince modem ip adresi ile sitelerde gösterilen ip adresimin farklı oldugunu gördüm. Modem arayüzündeki IP'm 100. ile baslıyor. Sanırım ben de bu CNG denilen gruptayım su anda. Yıllardır CNG'de miydim degil miydim bilmiyorum, cok detaylı bilgim olmadıgı icin takip bile etmemistim yeni yeni ögreniyorum bu olayı. Yani belki son zamanlarda CNG ye atıldım ve bu sorunu mu yasamaya basladım, detaylı bilgi sahibi olmadıgım icin bilmiyorum. Sorularıma geldim sonunda :).

Hızımdaki bu aşırı dalgalanmanın bununla bir alakası var mıdır?
    Yoksa başka bir altyapısal veya x bir sorun mudur?
    Varsa eger bu CNG den cıkarsam veya statik IP alırsam bu problemlerim cözülür mü?
    Eğer bunlarla alakası yok ise bu problem ile bilgilenebilmem adına bunun sebebi ve potansiyel cozumu nasıl olabilir?

Beni biraz daha bilgilendirebilecek ve aydınlatabilecek arkadaslar varsa gercekten cok memnun olurum. şimdiden okuyan herkese tesekkür eder, iyi bayramlar dilerim.

• Artık güvenli internet ile cgn'den çıkılamıyor mu? Güvenli internet aktifleştikten sonra 1 saate yakın bekledim, modemi kapatıp açtım ama ip değişmedi. Hala cgn'deyim. Güvenli internet profili test ettiğimde açık görünüyor. Aile profili ile girilemeyen bir kaç siteyi test ettim, onlara da girmiyor. Yani profil aktif ama ip değişmedi Bu durumu da mı düzelttiler acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Artık güvenli internet ile cgn'den çıkılamıyor mu? Güvenli internet aktifleştikten sonra 1 saate yakın bekledim, modemi kapatıp açtım ama ip değişmedi. Hala cgn'deyim. Güvenli internet profili test ettiğimde açık görünüyor. Aile profili ile girilemeyen bir kaç siteyi test ettim, onlara da girmiyor. Yani profil aktif ama ip değişmedi Bu durumu da mı düzelttiler acaba?

O açığı düzelttiler :(

• Kötü olmuş hocam :(

• Tek yol statik mi kaldı , Router bridge modda zaten cgnattan çıkmıyor.

• Genelde 100lü bloklarda çıkıyor sistem %80 genelde ordan veriyor ama arada rast gelede olsa modem ara yüzündeki iple CGN de olmadımızı gösteriyor neden böyle oluyor sizce ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.